Dekorationsidéer för huset och balkongen – så skapar du en vårstämning!

Dekorationsidéer-hus-vardagsrum-grön-soffa

De mörka dagarna är räknade, och vårtiden är precis runt hörnet. Skäl nog att förbereda ditt eget hem för den mer färgstarka säsongen. Följande tips och idéer visar hur detta fungerar bäst, med vilket du kan göra dina egna fyra väggar lämpliga för våren.

Dekorationsidéer – förbered huset för den kommande våren

Dekorationsidéer-hus-fåtölj-vardagsrum-blommor

Innan design, möbler och andra dekorationsidéer påbörjas, bör man rensa ut och slita ut lägenheten punktligt efter att granen har kastats ut. Det är dags att säga adjö till röriga hörn, skräprum och gamla lådor med inte längre använda redskap eller dekorativa material. Och alla som redan håller på att töja kan göra detta i garderoben: Allt som har stått orört i ett år i garderoben kan med säkerhet sorteras ut och tas med till den använda klädkollektionen. Rensning skapar utrymme för nya saker och städning har också visat sig ha ett positivt inflytande på psyket.

Dekorationsidéer – färg accenter och väggtatueringar

Dekoration-idéer-vardagsrum-krydda upp-grön-vägg-färg

Dämpade, mörka färger har dominerat vinter- och julsäsongen – nu är det dags för färgaccenter och blickfång. Detta kräver inte ens en stor budget. En liten färghink gör detsamma. Så vardagsrummet kan säkert använda lite färg. Det behöver inte alltid vara hela väggen, väggtatueringar eller gränser är ofta tillräckligt för att skapa en kreativ färg accent. Idéer kan fås underbart online på relevanta gör-det-själv-portaler. Dessutom finns praktiska tips och tips från erfarna hemkonstnärer för att måla väggarna. Internetportaler som erbjuder rabatter och kuponger för onlinebutiker är också perfekta. Sparhjälte kan till exempel hjälpa till att spara pengar med många onlineköp. Rabatterna är kostnadsfria och kräver ingen registrering. Så vad väntar du på när du håller på att piffa upp din egen lägenhet och göra om den??

Förbered balkongen inför säsongsstarten

Dekoration idéer balkong dekoration kudde soffa

Färska snittblommor som tulpaner eller små påskliljekrukor ger liv och färg till dina egna fyra väggar. Nästa steg är att få balkongen att passa våren. Det bästa är att ta bort gammal jord och växter från blomlådorna och inledningsvis bara plantera växter som tål frost. En neonfärgad vattenkanna är till exempel den perfekta följeslagaren för att piska upp balkongen. Erbjuder också fler tips för att försköna balkongen Denna artikel. Att vattna plantorna är då dubbelt så kul!

 Vårstämning med tryckta örngott i sovrummet

Dekorationsidéer sovrum kuddebukett

Dekorera en bricka

dekorationsidéer brick-korg-design-fågelbo-påskliljor-vintage-soffbord

Hyacinter framför spegeln

dekorationsidéer spegel-design-krans-ljus-bo-påsk-ägg-vårblommor

vårblommor

dekorations-idéer-bukett-gula-tulpaner-glas-vas-sidobord

Dekorera vaser

deco-idéer-vaser-glas-mönster-fönster-färg-ros-blommor-vår

Dekorativa kuddar

deco-idéer-textil-färgglada-färger-kuddar-orange-gul-grön-blå-vår