DIY -dekoration för påsk – gör dessa 23 fantastiska idéer!

DIY-dekoration-påsk-äng-blomma-vår-påsk-ägg-design-idé-vintage-romantik

Dekorera din lägenhet på ett individuellt och unikt sätt genom att helt enkelt göra dekorationen själv i år. Det finns alla slags idéer för dem DIY dekoration för påsk, Du kan också använda dina barn för att få dem att organisera en rolig eftermiddag med hantverk. Det är bäst att välja ett typiskt påsk- eller vårmotiv för dekorationen och ge ditt interiör den perfekta atmosfären för semestern.

DIY -dekoration för påsk – drömlik påskkrans

diy-dekoration-påsk-vår-krans-pastellfärgade-ägg-grenar

Våra idéer för DIY -dekoration till påsk är indelade i fyra kategorier. Å ena sidan får du inspiration för att skapa kaninmotiv, sedan när det gäller kycklingar och slutligen har vi några idéer för att designa och dekorera med ägg och blommor. Förbered dig inför den kommande påskperioden med de fantastiska förslagen.

DIY -dekoration för påsk med kaniner och kycklingar

diy-dekoration-påsk-tyg-påsk-kanin-sy-plysch-djur-söt

Påsk utan påskharen skulle vara som jul utan jultomten. Så var uppmärksam på kaninen och gör en fantastisk DIY -dekoration till påsk för att hedra honom. Här kan du se en söt fylld kanin som du kan sy eller limma av filt. Han skapar rätt påskstämning i soffan.

Dekorera slickepinnar

DIY-dekoration-påsk-slickepinne-design-påsk-kanin-vitt-papper-rolig-idé

Varva in vanliga klubbor med papper så att det blir form som en kanin. Med flera sådana slickepinnar, som också kan designas i olika färger, kan du sätta ihop originalbuketter som DIY -dekorationer till påsk. Och om ditt barn skötte sig väl borde det vara tillåtet att äta en slickepinnar då och då, eller hur??

Gör bobble kaniner

DIY-dekoration-påsk-bubblor-påsk-kanin-filt-öron-grå-vit-brun

Så många saker kan göras av enkla pomponger. Så även dessa söta kaniner, som du senare kan använda som figurer i lägenheten. Du kan också göra denna DIY -dekoration till påsk tillsammans med dina barn.

Lykta påskhare som dekoration

DIY dekoration för påskhantverk idé-påskhare-lykta-filt-vit-rosa-band

Man kan bara bli förvånad över vilka intressanta idéer det finns med användningen av de mest varierade materialen. Ta en papperslykta och använd den för att skapa en påskkanin genom att lägga till fötter och huvud av allt material. Återigen, till exempel, är filt lämplig för detta. Lägg till en rosett och låt DIY -dekorationen lysa till påsk!

Shoppingkassar med påskkaniner

DIY-dekoration-påskpåsar-shopping-kanin-motiv-sy-rester

Sprid påskhumöret inte bara i ditt hus, utan också när du handlar genom att sy sådana shoppingpåsar själv. Dessa är för övrigt också underbara som dekoration. Häng dem helt enkelt på en kappkrok så att kaninerna syns. En rolig DIY -dekoration till påsk som också är praktisk.

Gör en krans av ägg, kycklingar och kyckling till påsk

DIY dekoration för påskfilt-krans-kyckling-kycklingar-påsk-ägg-sicksack-mönster

Kycklingar och kycklingar är också typiska påskmotiv. När allt kommer omkring hade vi inga ägg att måla utan kycklingarna. Följaktligen är de påskkanins hjälpare. Ovan kan du se en vacker krans som du kan göra av filt. Du kan också ändra färgen på DIY -dekorationen till påsk.

Virkad brud

DIY-dekoration-påsk-virkade-gula-kycklingar-choklad-ägg-smycken

Kan du virka? Gör sedan de söta ungarna som kan fungera som små påsar för påskäggen. Beroende på storlek kan du gömma små chokladägg eller vaktel- och kycklingägg i dem. Sådana kycklingar som DIY -dekorationer till påsk är också underbart lämpliga som äggvärmare på frukostbordet.

DIY idéer med ägg

DIY-dekoration-påsk-bo-blå-ägg-krokusar-bukett-vackra

Äggen är naturligtvis också en del av påskpyntet. Så att du kan använda dem för att skapa en original DIY -dekoration till påsk kan du behöva några nya idéer för att färga och designa äggen. Du hittar också bra sätt att integrera äggen i dekorationen här.

Glamorösa påskägg

DIY-dekoration-för-påsk-glamour-påsk-ägg-pastell-toner-guld-konfetti

Färg påskäggen i valfri pastellskugga och täck dem sedan med gyllene konfetti. Om du vill kan du också välja silver eller koppar som färg. Du får en snygg DIY-dekoration till påsk.

Guld och mönster

DIY-dekoration-påsk-mönster-idé-stilig-look-påsk-ägg-guld-konfetti-ränder-prickar-trianglar

Du är också välkommen att välja denna variant av äggfärgning för DIY -dekoration på påsk. Lämna bara äggen vita och måla dem med vackra mönster i pastellfärger istället. Ränder, sicksackmönster, prickar och trianglar eller vad du än tänker på är lämpliga för detta.

DIY dekoration för påsk – original dekoration

diy-dekoration-påsk-guld-glamorös-dragkedja-smycken-påskägg

Ett ägg i guld? Varför inte? Och eftersom enfärgade påskägg verkar för tråkiga för vissa, kan du hitta på intressanta dekorationer, som denna DIY-dekoration för påsk med dragkedja. Knappar, tyger och naturmaterial är också lämpliga.

Macrame dekoration

diy-dekoration-påsk-hängande-idé-äggskal-blomkruka-makrame

Kanske har du redan sett en sådan idé för DIY -dekorationen till påsk från ett äggskal som fungerar som en blomkruka. Gå nu ett steg längre och lägg inte det i en äggkopp eller ägglåda. Istället kan du använda makrame -tekniken för att hänga upp ägget.

Decoupage påskägg i korgen

DIY dekoration för påsk decoupage-idé-blå-blommor-påsk-ägg-design-mossa

Dekorera äggen med decoupage -tekniken. Med all den stora variationen av servetter hittar du definitivt ett motiv som du gillar. Lägg sedan äggen i en mossfodrad korg för att visa upp dem.

Färgglada decoupage för påskägg

DIY-dekoration-för-påsk-färgglada-påsk-ägg-decoupage-papper-servett-blommor

Här kan du se en färgstark variant för decoupage påskägg. Sådana smycken fungerar inte bara som en underbar DIY -dekoration till påsk, utan kan också ersätta blommor. Du kan också komma med en originalidé för arrangemanget med dessa ägg.

Dekorera med mossa

DIY-dekoration-påsk-tinker-natur-material-mossa-design-påskägg

Naturmaterial är mycket populärt för hantverk. Om du föredrar dem också, varför inte prova denna idé för DIY -dekorationer till påsk. Använd mossa för att dekorera påskäggen och skapa riktiga blickfång. Som ett alternativ kan du naturligtvis också använda konstgjord mossa.

Ställ för dekoration med ägg

DIY-dekoration-påsk-trä-bollar-idé-ägg-vit-krasse-växter

Visa dina påskägg individuellt genom att göra praktiska ställningar. Och denna idé är också extremt lätt att genomföra. För DIY -dekorationen till påsk behöver du bara några träbollar av valfri storlek, liksom tråd eller ett gummiband. Stativets diameter bör vara mindre än den för den bredaste delen av ägget så att ägget inte glider in i det.

Dekorationsidéer med och för blommor

DIY-dekoration-påsk-vas-design-papper-ränder-vår-färger-tulpaner-rosa

Eftersom påsken alltid faller på våren kan du också använda blommor som material för DIY -dekorationer på påsk eller göra tillbehör som vaser till dem. Du kan fortsätta använda en gammal och ful vas genom att helt enkelt slå in den i fint papper eller tyg. Du kan också designa flaskor och masonburkar på detta sätt.

Dekorera med rosor och nejlikor

diy-dekoration-påsk-krans-rosor-torkad-nejlika-fönster-dekoration-vägg

Du kan se en drömlik vägg- och fönsterdekoration här. Den kan inte bara användas på påsk, utan hela våren, och får varje rum att se romantiskt ut. Till DIY -dekorationen på påsk användes torkade rosor i olika färger och nejlikor.

Äggdekoration med blommor

diy-dekoration-påsk-blommor-lila-påsk-ägg-lim-vår

Du kan till och med använda riktiga blommor för att designa påskäggen. Så du kan kombinera vår och påsk i bara en dekoration. Lim bara blommorna på äggen. Välj lim eller lim som blir transparent senast efter att det torkat.

Dekoration med en ljuskrona

DIY-dekoration-påsk-vintage-stil-ljuskrona-idé-rosor-spets-vit

Du kan också göra en sådan ljuskrona för att matcha rosens krans. Det gör särskilt bra i vintagemöbler. Slå in ramen med vit spets, som du också kan använda för att hänga upp rosorna. Bara romantiskt, eller hur?

Bordsdekoration

DIY dekoration för påskbord dekoration-idé-äggskal-kvistar-träskiva

Du kan göra fantastiska dekorationer av naturmaterial. Släng inte skålen med din frukostglass. Använd dem istället för att göra dessa DIY -dekorationer till påsk. Du behöver fortfarande garn, en träskiva, kvistar eller en vintagemugg och lite grönt eller bär. Hur exakt du utformar arrangemanget är helt upp till dig.

Dekorera dörren

DIY dekoration för påsk entrédörr design påskharen papper

Inte bara en dörrkrans är ett bra sätt att komma in i påskhumöret vid dörren. Gör hantverk. till exempel en sådan gigantisk påskhare som verkar hoppa in i ditt hus. Några morötter och en stor pompom för svansen sätter pricken över i: et på DIY -dekorationen. Låt dina barn delta! Du kommer särskilt att gilla idén.