Glittrande påskägg – idéer för att måla påskägg med barn

idéer måla påskägg barn prickar glitter lim

Om du skulle vilja prova något annorlunda i år istället för de klassiska färgade äggen, använd bara glitter. För glittrande påskägg behöver du glitterlim eller färger med glitter och olika rosetter. Äggen kan färgas olika på förhand.

Gör glittrande påskägg själv med barn

idéer måla påskägg ränder pärlor glittergarn

  1. Lägg olika färger på en stor bit bomullsull. Vira in ägget i det och vänta ett tag tills det absorberar färgerna. Resultatet är en intressant, prickig design som också ser ganska snygg ut. Men du kan också spåra gränserna för de olika färgerna med glitterlim eller färg och intensifiera den intressanta effekten.

Glittrande påskägg – Kombinera olika tekniker

måla idéer barn glittrande påskägg dekorationer glitter gel

2. Om du har använt samma teknik med servetter kan du spåra mönstren med glitterfärg.

3. Om dina ägg är enfärgade kan du låta fantasin springa iväg.

4. När du är klar sticker du en söt rosett på varje ägg. Så du får ännu vackrare, glittrande påskägg.

   idéer påskägg barn dekoration glitter lim guld rosa färg

Du är välkommen att dekorera glitterägg med andra dekorativa element. Förutom rosetter är klistermärken, strass, olika tyger eller till och med äkta, torkade blommor lämpliga för detta. Kom bara på något intressant och experimentera. Detta är det enda sättet att hitta nya idéer och tekniker som du alltid kan förbättra.

måla-påsk-ägg-glitter gel servetter spårmönster

Att designa med glitter kommer garanterat att vara roligt för dina barn också. Så håll inte tillbaka tekniken från dem och planera en hantverksfamilj tillsammans för att sammanfalla med påsk och se fram emot alla konstverk du har skapat själv. Du kan sedan visa de färdiga glitteräggen i en självgjord påskkorg eller bo och dekorera bankettbordet. Kanske vill du också göra någon glad? Ge sedan bort de färdiga smyckena till vänner och släktingar. Om du använder uthulda ägg kan du fortfarande njuta av dem i många år framöver och använda dem för att dekorera påskbuketten.