Gör en enkel påsktårdsdekoration själv: 7 idéer med instruktioner och användbara tips

Påsktårdsdekoration gör du helt enkelt fondant

Snart blir det en av de mest symboliska festivalerna under hela året, och snart är det påsk igen. I harmoni med naturen symboliserar tullen vid denna underbara tid den kommande våren och fertiliteten. Motiv som kaniner, ägg, tidiga blomstrare som tulpaner, krokusar och påskliljor, känsliga och glada färger framträder överallt som lekfulla dekorativa element. På påsk samlas hela familjen vid bordet och många delikatesser tillagas. En påsktårta är en oskiljaktig del av den största vårfestivalen och naturligtvis pryds den av vackert utformade dekorationer. Den ätbara påskkakans dekoration måste vara utsökt, men det är inte så komplicerat att göra själv som du tror. I det följande presenterar vi några bra idéer med instruktioner och användbara tips.

Påsk tårta dekoration gjort enkelt!

Påsktårdsdekoration själv gör vit kanin lätt

Påsk är ett underbart motto för att förbereda en utsökt dessert. Även om du inte är en bagermästare själv är det faktiskt inte alls svårt att baka en välsmakande kaka eller en gateau och även att dekorera den underbart. Det är ännu enklare med en stor omgång muffins och muffins, som naturligtvis är magiskt dekorerade. Du är välkommen att använda en välsmakande och hälsosam ingrediens – morötter. De kan göras till en utsökt tårtbotten och kan också göras dekorativt av sockerpasta. Praktiskt taget finns det inga gränser för påsktårdsdekorationen.

Enkel påsktårdsdekoration: färskostfrosting som bas

Påsktårdsdekoration gör själv enkla idéer matlagningstips instruktioner

I princip kan varje tårta dekoreras som en påsktårta. Du bör bara pensla kakbotten med en glasyr och sedan kanske till och med dekorera den. Den traditionella smörkräm är en universell grädde för att fylla, breda och dekorera kakor. För många smakar det för tungt och tungt, och de föredrar en cream cheese frosting eller smörkräm med färskost. Den smakar fräsch och är inte alls för tung. Dessutom kan denna kräm färgas mycket bra och är också idealisk för olika tekniker för att dekorera kakor, till exempel akvarelltekniken. Här presenterar vi ett enkelt recept på glassostfrosting, som är den perfekta grunden för ytterligare dekorationer. Alla ingredienser måste vara i rumstemperatur.

  • 150 g smör
  • 45 g färskost
  • 150 g florsocker
  • 1/2 kg vaniljsocker

Påsk tårta dekoration med kakor

Påsktårdsdekoration gör helt enkelt kakor som dekorerar fondant

Den mycket enkla smördeg kan också användas på ett särskilt kreativt sätt att dekorera påsktårtan. Det finns gott om fräsar i form av kaniner, ägg, höns, tulpaner och andra blommor på marknaden. Alternativt kan du designa schabloner själv och använda dem för att forma fantasifulla kex tillverkade av klassisk smördeg i vilken form som helst. Och om påskkakorna inte hittar en tårta, är även tunnbrödet väldigt fint och dessutom gott.

Enkel påskkakdekoration med Twizzlers

Påsktårdsdekoration gör helt enkelt våren twizzler

Twizzlers är ett lakritsliknande godis som har funnits i USA sedan 1845. De finns i olika färger och med olika smaker: jordgubbe, vattenmelon, apelsin, citron, druva, björnbär etc. När det gäller smak och konsistens påminner de om fruktgummi eller mjuk lakrits med en intensiv smak och exakt doserad sötma. Dessutom är Twizzlers glädjande för ögat med sina attraktiva, ljusa färger.

Påsk tårta dekoration själv gör helt enkelt färgglada twizzlers DIY

De färgglada Twizzlers är underbart lämpliga för kreativa och samtidigt extremt enkla påskkakor. Små händer är också välkomna att hjälpa till. Fruktgummit gör det till en lek för barn att representera olika former, till exempel blommor etc. genom att skära dem i små bitar med en kniv och sedan fästa dem direkt på den gräddbelagda kakan.

Påsktårdsdekoration med marsipan eller drageeägg

Påsktårdsdekoration dekorerar helt enkelt ägggodis pastellfärger

Med lite takt och en burk kreativitet kan du förvandla alla enkla påskkakor till ett utsökt blickfång. När du har bakat en utsökt tårtbotten är det bara att belägga den med en grädde och dekorera den kreativt. Marsipan eller dragee ägg i vackra färger är särskilt lämpliga för en snabb påskkaka dekoration. Med hjälp av högkvalitativ matfärg kan frostingen matchas med de andra dekorativa elementen i kakan.

Gör påsktårdsdekoration i pastellfärger själv

Påsktårdsdekoration gör själv idékräm pastellfärgad kanin

Med vårens ankomst blir dagen längre, de första gröna spetsarna sträcker sig ut och de första tidiga blomstrarna sticker ut huvudet i ljusa färger. Det är frisk luft överallt och fågelkvitter. Allt gör dig på gott humör och du vill ha en riktigt överdådig påskkakadekoration. Akvarelltekniken kan användas för att skapa vackra färggradienter på kakor. Om så önskas kan du lägga till ytterligare ätbara dekorativa element eller eventuellt färsk frukt.

Påsk tårta dekoration själv helt enkelt dekorera grädde pastellfärger material

I akvarelltekniken blandas flera färger i ett slag med en spatel och ritas på kakan. Detta skapar konstnärliga färggradienter och det är lämpligt att använda olika nyanser av en färgfamilj så att vackra blandade färger blir resultatet.

Påsktårdsdekoration gör helt enkelt pastellfärgad grädde

Med vattenfärgstekniken täcks kakan först med grädde i en grundfärg, till exempel vit. Sedan färgas resten av frostingen i två eller tre nyanser och appliceras på kakan efter önskemål, blandas sedan ihop med en spatel. Du kan vrida färgerna i bara en riktning eller helt enkelt släta ut ytan.

Påsktårdsdekoration gör helt enkelt pastellfärgade kaniner med ägggodis

Ätbara dekorationer i matchande färger som pärlor, marsipanägg, blommor, chokladflis etc. kan delas ut för en perfekt finish. Du kan göra fantasifulla platta figurer själv av choklad genom att först smälta chokladen och sedan använda en mall för att hälla den i vilken form du vill.

Rolig påsktårdsdekoration med kaninmotiv

Påsk tårta dekoration själv bara göra en kanin svans idé

Denna roliga tårta kommer säkert att bli en rolig blickfångare på festbordet. Det är väldigt enkelt att förbereda genom att baka den vanliga kaksmeten i en halvcirkelformad metallskål. Dessutom bör du också förbereda två muffins eller små runda kakor som representeras som kanin tassar.

Påsk tårta dekoration själv gör enkla idé kanin recept instruktioner

Så att de konstiga tårtbitarna återskapar en hares rumpa, bör du klippa dem i storlek med en kniv och sedan sprida färskost på dem så att det efterliknar harens fluffiga pälsstruktur.

Påsktårdsdekoration gör själv en enkel idé kanin DIY

Kaninsvansen och rosa tassar säkerställer en perfekt finish. Dessutom kan du fördela ätbart påskgräs i tårtplattan under kaninkakan eller, om kakbotten är med kakao, replikera jorden med smulad chokladkaka. Alternativt kan du göra ätbart halm själv genom att baka soppnudlar i ugnen tills de är gyllenbruna och sedan sprida dem under kakan.

Kreativ påsktårdsdekoration: morotchokladkaka

Påsk tårta dekoration själv gör det enkelt chokladkaka morot idé

Med denna chokladkaka tolkas påskmotiven väldigt kreativt och fantasifullt. Dessutom kan den bakas som vilken konventionell kaka som helst. Allt du behöver är lite apelsinfärg och lite grön fondant. Tårtsmeten tillagas som vanligt och ungefär en fjärdedel av den är färgad orange. Choklad eller kakao kan tillsättas till den återstående delen.

Påsktårdsdekoration gör själv enkla idétårtor

Den orange delen bakas separat och när den svalnar skärs den i form av en morot. Moroten från kakbotten läggs i mitten av en fyrkantig kakform, chokladdeg läggs på den och allt bakas ihop. Efter ett ätpinnarstest kan den färdiga kakan få svalna.

Påsktårdsdekoration själv gör bara morötter chokladkaka

Under tiden formar du många vackra blad från den gröna fondanten och låter dem stelna. Du förbereder också en chokladtopp och smular några oreokakor. Bred ut toppingen på den färdiga kakan, strö med smulade kex och ordna till sist de gröna fondantbladen. Om du skär kakan i bitar märker du direkt den roliga effekten eller den “vuxna” moroten.

Påsktårdsdekoration gör själv enkla idéinstruktioner morötter chokladkaka

Påsk tårta dekoration själv helt enkelt göra chokladkaka morot idé