Gör en kläckning av en hårdkokt ägg till påsk

Kycklingar-påsk-tinker-äggskal-prydnad-lägg på

Vill du skapa något som passar till påsk igen? Vad sägs om denna idé då? Du kan förvandla ett vanligt, hårdkokt ägg till en söt kläckunge med några enkla produkter hantverk till påsk. Dina barn kommer att älska denna idé och kommer gärna att delta i eftermiddagens hantverk! Istället för de ätbara materialen kan du också använda äggskal och en konstgjord kycklingfigur för att skapa en söt dekoration för detta och varje kommande påsk.

Gör hantverk till påsk – du behöver:

Påsk chick tinker hårdkokt ägg material papperskoppar bordsdekorationer

  • 1 hårdkokt, skalat ägg
  • 1 morot
  • 1 ark nori
  • 1 ark isbergssallad
  • 1 liten kniv
  • 1 sax
  • 1 färgad papperskopp

Hantverk till påsk: Förbered kycklingens ansikte

kläckande kyckling för påskpyssel skär ett ägg

Använd kniven för att skära ut en triangel ur moroten för att representera kycklingens näbb. Använd saxen för att klippa två ögon ur nori -arket. Plocka upp ägget och använd kniven för att försiktigt skära en sicksacklinje i mitten och runt ägget så att det ser ut som att skalet har brutits. Var försiktig så att du inte skär i äggulan. Ta nu bort den avskurna delen av äggviten från äggulan och lägg den åt sidan.

Skär ägget i storlek

Kycklingar-för-påsk-tinker-hårdkokt-ägg-ansikte-blad-sallad

Lägg noriögonen och näbben ovanpå äggulan för att skapa ett ansikte. Fyll papperskoppen med salladsbladet och lägg ägget i det. Det verkar som att ungen kläcks i gräset. Lägg nu äggviten som du precis lagt åt sidan tillbaka på äggulan, men så att kycklingens ansikte syns. För att göra detta, placera det helt enkelt i en lutande position.

På så sätt kan du servera frukostägg till påsk och göra hela familjen glad. Du kan också överraska gäster på detta sätt genom att göra de färgglada påskäggen till äggungar och erbjuda dem dem som ett litet mellanmål.