Hantverk till påsk med naturmaterial – festliga dekorationsidéer för unga och gamla!

pyssla för påsk med naturmaterial äggskal äggkartong småbarn seniorer

Hela familjen samlas på påsk – unga och gamla ser fram emot att vara tillsammans och fira joie de vivre. Det vackert dukade bordet och de handgjorda dekorationerna bidrar till den festliga atmosfären. De ljust målade påskäggen, de doftande blomsterarrangemangen och de kreativa påskkransarna skapar en glad atmosfär i huset. Dekorationer gjorda av naturmaterial som trä, ägg, trädgrenar och blommor är särskilt attraktiva. Vi visar dig snygga dekorationsidéer som alla lyckas och som passar både småbarn och vuxna. Med de enkla instruktionerna blir hantverk på påsk med naturmaterial en händelse för alla familjemedlemmar.

Hantverk till påsk med naturmaterial – äggskal istället för vaser som bordsdekorationer

pyssel för påsk med naturmaterial påskägg vaser idé

Doftande vårblommor skapar en glad atmosfär vid bordet – men vaser lämnar knappast plats för kreativa arrangemang. Äggskal har etablerat sig som ett fantasifullt alternativ – du behöver följande material för denna hantverksidé:

· Ägghållare av porslin för ett ädelt utseende eller äggkartong för en rustik touch

· 12 blåsta ägg – instruktioner nedan

Blu-Tack (återanvändbart tryckkänsligt lim som vanligtvis används för att fästa affischer på väggen)

· Våren blommar

· Sekatörer

· Vatten

tinker påsk naturliga material-äggskal vas instruktioner

Hantverksanvisningar – Skölj först de 12 äggen noggrant med diskmedel och vatten, borra sedan ett hål i äggets spets med en sked, töm ägget, rengör äggskalet noggrant med vatten och låt det sedan torka. Se till att inga rester finns kvar i äggskalet så att det inte utvecklar lukt. Fäst de tomma äggskalarna på ägghållaren med Blu-Tack. Häll vatten och ordna blommorna – klara!

tinker påsk naturliga material-småbarn blomma deco idéer

Blommor, örter och gräs som är lämpliga för arrangemanget är till exempel tulpaner, johannesört, salvia stjälkar, kvitten, japansk körsbär, rosmarinkvistar, forsythia, körsbärskvistar.

Vem kan delta i hantverk på påsk med naturmaterial: hela familjen. Småbarn och seniorer kan ordna blommorna.

Naturliga dekorationer till påsk – gör en påskkrans av naturmaterial

hantverk för påsk med naturmaterial påskkrans-ros höft-eukalypt grenar pilkrans

En påskkrans ökar den festliga stämningen vid bordet – här hittar du en kreativ idé som även nybörjare enkelt kan göra själva. Du behöver följande material:

· Pilkrans i naturlig färg

· 8 påskägg av plast

· Eucalyptus grenar

· Bärgrenar

· Sekatörer

· Grön blommig tråd

· Vattenfärg

· Lim pistol

tinker påsk naturmaterial påskkrans barn material påskägg doftande växter

Instruktioner – färga äggen först och låt dem torka, fäst sedan först eukalyptusgrenarna och sedan bärgrenarna på pilkransen med blomtråden. I slutet, limma de färgade äggen med en varm limpistol.

pyssla påsk naturmaterial påskkrans instruktioner seniorer

Självklart kan du ersätta bärgrenarna och eukalyptusgrenarna med färska blommor – se till att de håller länge. Ängblommor är ganska olämpliga, välj krysantemum, rosor eller gerberor istället.

tinker påsk naturmaterial trä påskkrans påskägg

Vem kan delta i hantverket – barn och vuxna i skolåldern kan samlas och knyta ihop påskkransen över en helg.

Vad kan du göra till påsk? Fantasifull, puristisk påskdekoration i en lykta

påskdekoration naturmaterial-blommor mossa träägg vintage

Påskdekorationen behöver inte nödvändigtvis vara färgstark och iögonfallande – en dekoration med naturmaterial i subtila färger kan krydda det puristiska interiören. Nästa idé kombinerar stil och funktionalitet i en – eftersom dekorationen i en lykta kan fungera som bordsdekoration vid lunchtid och sedan hängas framför ytterdörren. Du behöver följande material:

· Vintage lykta

· Mossa

· Vita blommor

· Fågelbo tillverkat av pilgrenar

· Möjligen örter / doftande växter beroende på smak

· Påskägg i trä

· Resårband

· Pensel

· Akrylfärg

Vik först elastiken runt ägget, måla sedan nedre delen med pensel och akrylfärg, låt det torka. Dekorera fågelboet med blommorna och mossan, ordna de färdiga påskäggen. Ställ lyktan vid bordet.

hantverk för påsk med naturmaterial-trä vintage stil dekoration

Vem kan delta i hantverk på påsk med naturmaterial – hela familjen. Denna hantverksidé är också lämplig för seniorer med demens – uppgifterna är enkla, dekorationen kan göras steg för steg. Arrangemanget främjar kreativitet och möjliggör designfrihet. Ett annat pro -argument – du kan alltid dekorera lyktan.

Hantverk till påsk med naturmaterial – söt träpåskhare för barnen

hantverk för påsk med naturmaterial trä påskhare barn målar

Barn ser särskilt fram emot påsk – påskharen är en välkommen gäst på festbordet. Mestadels är det klippt ur papper – ett långvarigt alternativ som passar både som bordsdekoration och som trädgårdsdekoration är påskharen i trä. Barnen får naturligtvis hjälpa till med hantverk på påsk med naturmaterial.

tinker påskved påskhare gör naturliga dekorationer själv

Material:

Plywoodskiva 30cm X 50 cm, tjocklek 6 cm

· Svart blommig tråd

· Akrylfärg eller vattenfärg

· Träskiva

Vattentäta pennor som fastnar permanent i trä / till exempel Wonder Liner från Pelikan /

· Olika färgglada tygstycken, eventuellt knappar och rosett

· Vit lackfärg för trä

· Bomullspinne

· Pensel

· Rosa sax

· Lim pistol

hantverk påsk naturmaterial trä påskhare ritning ögon

I hantverksbutiken kan du ha plywooden skuren i fyra bitar – två bitar 25 cm X 10 cm och två bitar 7 cm X 15 cm. Låt kanterna rundas. Hemma kan du måla alla bitar i vitt och låta dem torka. Måla sedan träskivorna i glada färger med akrylfärg och låt dem också torka. Använd bomullspinnar för att måla två svarta prickar på varje träbit, låt dem torka och måla sedan två vita prickar inuti med vit färg – det här är ögonen på påskharen.

tinker påsk naturmaterial trä kanin morrhår

Klipp ut fyra bitar på 16 cm x 5 cm från tygresterna och fäst dem på påskkaninens “huvud” med en varm limpistol. Om så önskas kan du dekorera med knappar, rosetter etc. Klipp blommatråden i 12 lika långa bitar, bind ihop tre bitar i mitten och lim dem under ögonen med en varm limpistol. Fäst sedan träskivan på den. Linda tråden runt en penna – så här är morrhåren skapade. I det sista steget dras påskkaninernas ansikten med den vattentäta pennan. komplett!

Vem kan delta i hantverk – alla som känner för det! Småbarn kan bara rita ansiktet, barn på dagis kan klippa ut tygbitarna.

Gör små souvenirer till påsk

Tinker för påsk med naturmaterial barn små souvenirer för seniorer

En liten present i påsk kan ha stor effekt. Överraska familjen med dessa souvenirer! Du behöver följande material:

· Små godisar

· Värmeljushållare

· Spetsband

· Omslagspapper

· Limma

· Små gratulationskort

hantverk påsk naturliga material-papper te ljus souvenirer

Instruktioner – klipp ut en mall som liknar den på bilderna från förpackningspapperet. Limma pappret på värmeljusen, dekorera sedan med spetsband och fyll med godis. Fäst gratulationskorten i slutet.

Vem kan delta i hantverket – morföräldrarna kan förbereda de små gåvorna till barnbarnen.

tinker påsk naturmaterial lite uppmärksamhet

Påsken är en familjefest – precis rätt tid för att göra vackra dekorationer tillsammans. Låt din kreativitet ta över ditt sinne och kropp!