Hantverk till påsk – ovanliga idéer med enkla material

tinker för påskkartong-äggkartong-idé-påskkorg-påskägg-tråd-ögla

Den där Hantverk till påsk har aldrig varit så kul. De flesta idéerna är lätta att återskapa och skulle ge en touch av originalitet till dina påskdekorationer.

Hantverk till påsk med nitar

pyssla för påsknitar-silver-guld-frigolit-idé-lätt

Lika komplicerad som denna idé för hantverk till påsk ser ut, det är faktiskt otroligt enkelt. Kanske du redan känner till tekniken, eftersom paljetter och nålar vanligtvis används istället för nitar.

Material för tillverkning

pyssla för påskmaterial-metall-nitar-paljett-instruktioner-gör-dig-

För att efterlikna denna idé för hantverk till påsk behöver du bara nitar i vilken färg som helst. Silver och guld skapar en elegant atmosfär när du använder påskäggen som dekorationer.

Frigolit påskägg

tinker-för-påsk-ägg-inspiration-tinker-idé-frigolit-material-tinker-shop

Då behöver du fortfarande frigolit i form av ägg. Du kan enkelt få dessa i hantverksbutiken. Styrofoam är inte bara ett mycket lätt och därför praktiskt hantverksmaterial, utan är också perfekt för att dekorera med olika dekorationer.

Designa påskägget

tinker-för-påsk-diy-påsk-ägg-skjul-design-dekoration-idé

Om du har allt du behöver för hantverk till påsk kan du börja direkt. I princip sätts nitar helt enkelt in i ägget. Börja längst ner eller upptill och arbeta dig långsamt i motsatt riktning och skapa ett skalmönster.

Hantverk till påsk – färgglada småsten som “påskägg”

hantverk för påskfärg småsten färgglada

påsk dekoration småsten färgglada målare färger

Detta är ett projekt som även småbarn kan göra med tillsyn. Allt du behöver är en handfull släta ovala stenar och lite färgglada, giftfria färger. Måla helt enkelt dina stenar i olika ljusa färger och ordna dem i en hög för ett trevligt festligt blickfång.

Hantverk till påsk – dörrkrans med en rolig twist

tinker för påsk dörr krans boll av pastellfärger

Detta är en för någon som gillar att sticka. Samla gamla nystan i säsongsbetonade pastellfärger. Forma sedan dessa till äggformer med hjälp av följande teknik. Förutom ullen behöver du ett cirkulärt ämne som bas för kransen. Du behöver också några pingisbollar eller plastägg.

påsk dekoration boll dörr krans

För att göra varje ägg, linda garnet runt en av bollarna och tryck gradvis tills det får en oval form. Fäst de texturerade äggen på det cirkulära ämnet med tråd eller dubbelsidig tejp. Och där har du det, en mycket vacker och ovanlig påskkrans!

gör dörrkrans påskbollar själv

Bordsdekoration med fjärilar och gräs

tinker för påskbord dekoration planter gräs fjärilar

Detta är en bra och lite excentrisk bordsdekoration. Dessa rustika träplanterare med gräs har förvandlats till hem för en mängd olika dekorativa fjärilar. Detta kan lägga till en mycket lantlig känsla i påskdekorationerna och ser ganska bedårande ut också.

Påskkorg i papper

hantverk instruktioner för att göra påskkorg papperspåse

Detta projekt är definitivt för människor som respekterar vikten av återvinning. Visas i bilderna nedan är ett bra sätt att konvertera en enkel papperspåse till en super påskkorg.

Påskägg för läraren?

pyssel för påskskrita svart tavla måla ägg

Denna ovanliga idé är definitivt inspirerad av klassrummet. Med krita på en svart yta gör mönstren ett enkelt men slående intryck. Om de placeras i ett enkelt bo av återvunnet tidningspapper eller gamla boksidor, skulle de få en riktig litterär ton. För att färga dessa ovanliga ägg målar du hårdkokta eller blåsta ägg med tavelfärg.

pyssla för påskfärg påskägg med tavelfärg hantverk för påskfärgägg med krita

När dessa har torkat, skapa de mönster du vill ha. Dina gäster kommer att fascineras av denna okonventionella och moderna påskdekoration. Det enda du bör notera är att krita gnider av med hantering. Så om du kan hitta någon typ av sprayfärg för att skydda utsmyckningarna på äggen.

Doftande påskkorg med örter och blommor

hantverk för påsk påskkorg blommor örter doftande

Om du använder rätt material kommer dessa påskkorgar inte bara att se bra ut, de kommer också lukta gott. Blommor är en mycket traditionell metod för dekoration för alla festligheter. Dekorationer med blommor och örter på våren är särskilt lämpliga eftersom de är en symbol för nytt liv. Köp dig en flätad korg med handtag. Dessa finns hos de flesta florister eller i butiker. Du behöver också en varm limpistol, blommor, tråd, löv (från doftande örter) och slutligen satinband.

Därefter måste du systematiskt sticka blommorna du väljer runt din kopp tills allt är täckt. Lämna handtaget och insidan av korgen bar. Låt limmet torka väl och använd sedan satinbandet för att fylla insidan av korgen. Detta måste vikas snyggt så att inga kanter syns. Slutligen är du redo att lägga dina ägg eller andra godsaker i påskkorgen.