Påskgåvaidéer för vuxna: 30 snabba instruktioner

Ingen familj kan undvika gåvor vid högtider som påsk. Oavsett om det gäller föräldrar, vänner eller vuxna barn: Hemlagade presenter tas alltid väl emot vid speciella tillfällen. Vi visar dig 30 påskgåvaidéer för vuxna som garanterat lägger ett leende på mottagarens ansikte. Från doftande badbollsdoftande badbollar, till snygga ljus, till läckra självgjorda kakor: det finns något för alla. Låt dig inspireras av idéerna och överraska dina nära och kära med hemlagade presenter!

Påskgåvor för vuxna: Hemlagade gåvor går alltid bra

Påskgåvaidéer för vuxna barn dekorerar chokladägg

Unga och gamla är glada över hemlagade presenter. Försök mottagarens liv med hemlagade chokladägg. Till de ihåliga kropparna behöver du en form för chokladägg och för dekoration – ätbara blommor, sockerpärlor, glittersocker och färgpennor. Smält bara chokladen i vattenbadet först och häll sedan den härdade chokladmassan i formen. Kyl chokladäggen, låt dem helst stå i kylen över natten. Om du inte litar på dig själv att göra de ihåliga kropparna själv, kan du köpa färdiga ihåliga kroppar. Dekorera dem sedan med eventuella ätbara kakstoppare.

Påskgåvor Idéer att göra dig själv till vänner: Häll påskkanistvålen

Påskgåvor till vuxna gör tvål i form av påskkaniner själv

När det gäller påskgåvor till vuxna står de flesta inför en utmaning. Om nuet ska vara roligt och praktiskt på samma gång, är påskhårsåporna idealiska. Överraska familjen eller vuxna barn med doftande tvålar i glada färger. Du behöver rå tvål (glycerintvål är bäst som tvålbas), tvålfärger (blå, gul, apelsin och lavendel), tvåldoft (det är bäst att använda eteriska oljor som lavendel, ros, mandel och grapefruktolja) och en silikon forma. Dela råtvålen i flera bitar, varje bit ska väga cirka 50 gram. Du kan hälla två tvålar från en bit på 50 gram. Smält sedan den första baren med rå tvål, tillsätt sedan önskad tvålfärg och 2-3 droppar tvål doft och rör om. Häll sedan tvålmassan i silikonformen och låt den härda där. Rengör krukan där du smälter tvålen och lägg den andra delen i den. Skapa sedan etiketter där du skriver ingredienserna och utgångsdatumet.

Idéer till påskgåvor till föräldrar: designa påskägg med klistermärken

Påskgåvor Vuxna själva gör idéer till mamma, målar påskägg och dekorerar dem med klistermärken

En påskpresent borde inte nödvändigtvis vara dyr eller stor. Hemlagade små presenter till påsk är perfekta för föräldrar. De kan överraska dig med en traditionellt mycket populär souvenir: Kärleksfullt dekorerade påskägg tas alltid väl emot. Du kan hitta många DIY -instruktioner online från hantverkare över hela världen. De flesta av dem är för komplicerade för nybörjare, så det finns olika målaruppsättningar tillgängliga för dem, till exempel:

 • Kreativa uppsättningar med mjuka och krämiga färger med schabloner, svamp och pensel.
 • Äggmålningsmaskiner och vattenfärger
 • Marmorande färger
 • Påskäggsset med målare, svampstippling pensel och krämiga färger med lätt glans
 • Klistermärken med påskmotiv

Hemlagade påskpresentidéer: Bubblande badbollar i form av ett ägg

Påskgåvor till vuxna barn Gör badbomber själv

Nästa idéer för påskgåvor lovar ren avkoppling. Dessa bubbliga äggformade badbollar är ett bra exempel på snygga hemlagade påskgåvor för vuxna. Du behöver följande material för åtta badbollar:

 • Soda och citronsyra i förhållandet 2: 1, i detta fall 300 g bakpulver och 150 g citronsyrapulver
 • 80 g majsstärkelse eller potatismjöl
 • 80 g mandelolja
 • Andra doftoljor
 • Torkade örter och blomblad för fyllning
 • Akrylformar av påskägg (du kan också använda en chokladäggform, men tvätta och skölj noggrant efteråt)

Blanda först de torra ingredienserna, dvs bakpulver, majsstärkelse, citronsyra och de torkade örterna eller kronbladen i en engångsskål. Blanda sedan de flytande ingredienserna, dvs. mandelolja och doftoljor, i en separat skål. Blanda innehållet i de två skålarna mycket långsamt och lägg dem sedan i äggformarna. Tryck lätt på badbomberna med fingrarna, stäng äggformarna och ställ i kylen i 4-5 timmar. Först då kan du försiktigt ta bort dem från formarna.

Att göra påskgåvor själv: idéer till morföräldrar

Påskgåvor hemlagade idéer för mamma dekorera skedar med en servettteknik

Planerar du att besöka dina morföräldrar till påsk och skulle du vilja överraska dem med en kreativ present? Sedan har vi två påskpresentidéer som garanterat kommer att skörda komplimanger. Överraska din mormor med en kärleksfullt dekorerad träsked. Med servettekniken kan du försköna den enkla presenten. Så här är presenten gjord: Applicera först en akrylfärg, till exempel vit, på skeden som bas. och låt dem torka. Separera sedan det övre servettskiktet (det är bäst att välja en servett med ett naturligt motiv), applicera ett tunt lager servettlim över den vita färgen och tryck sedan på servetten på den. Vänta 5 minuter och applicera ett andra lager lim över servetten. När den torkar helt kan du belägga skeden med klart lack.

Hemlagade påskgåvor: idéer för naturälskare

Påskgåvor idéer underlägg gjorda av modelleringslera och örter

Du kan göra många dekorationer av lufttorkande vit modelleringslera. Dessa snygga underlägg är också klara på nolltid. Du behöver följande material: vit modelleringslera, färsk ros och ormbunke och kronblad, klar lack, kavel och ett glas. Rulla först ut modelleringslera med kavlan som är ungefär en halv centimeter tjock. Skär ut den runda dalbanan med glaset. Lägg sedan pappersarken ovanpå och tryck försiktigt på dem med fingrarna. Låt modelleringslera lufttorka och applicera sedan ett tunt lager klart lack ovanpå.

Tinker påskgåvor: ljus i form av ett påskägg

Påskgåvor gör ljus själv

Ett puristiskt äggformat ljus är den perfekta påskgåvan till en pojkvän. Även om det inte är tänt ser ljuset väldigt dekorativt ut och kommer att ge variation till inredningen även efter påsk. De konkreta detaljerna gör dem till ett riktigt blickfång på påskbordet. Och det bästa: Du kan göra ljuset själv snabbt och utan större ansträngning. Du behöver vaxlinser, en ljusstråle, en kebabspett av metall, en aluminiumskål, en kastrull, ett stort och ett litet plastägg, betong, en tändare och en skärkniv.

Påskgåvor idéer för att göra dig själv ljus i form av påskägg

Så här är ljusen gjorda: Öppna det stora plastägget och lägg det lilla plastägget i den nedre halvan av det större. Fyll i hälften med betong. Stäng det stora plastägget och använd korvspettet för att borra ett hål i toppen. Sätt sedan in ljusstrålen i hålet och fäst den med tejp. Låt betongen härda. Smält vaxlinserna i vattenbadet, häll sedan det flytande vaxet i det stora plastägget. Låt vaxet stelna i 2-3 timmar, ta sedan bort den övre halvan av påskägget. Använd sedan en tändare för att värma upp den nedre halvan av plastägget och skär det sedan i bitar med hantverkskniven. Ta bort plastägget och ljuset är klart!

Små påskgåvor för vuxna Te -lampor i äggskal

Men det är också snabbare och mindre komplicerat. Du behöver en presentförpackning, mjukpapper, äggskal (den nedre halvan av äggskalet) och telys. Ordna äggskal på silkespapper så att de inte välter. Sätt sedan in telysarna och påskklappen är klar. Vårt tips: Köp doftande telys. Eller ordna telys i olika färger i vita äggskal.

Påskgåvor idéer från köket: Baka kakor

Påskgåvor till vuxna barn gör själva idéer till kakor i syltburkar

Om du letar efter påskpresentidéer från köket är nästa förslag för dig. Satsa på fräsar med påskmotiv som påskkaniner, morötter eller kycklingar. Du kan ta med vackert formade kex till bordet för festen eller ge dem till dina gäster som gåvor. Vårt tips: Kakorna ser superfina ut när du dekorerar dem med glasyr. Fyll en syltburk med den och dekorera den med dekorband eller ett hemlagat påskkort.

Påskgåvor idéer att göra själv: gör tepåsar av kaffefilter

Påskgåvor för vuxna gör tepåsar själv

Letar du efter idéer till små påskpresenter för vuxna? Vad sägs om hemlagade tepåsar gjorda av kaffefilter? Så du kan blanda teet själv och bestämma dess arom och effekt på kroppen. Bra teblandningar är till exempel:

1. Uppfriskande örtteblandning på morgonen: lindblommor, björnbär, vinbärs- och pepparmyntsblad, buskeört och apelsinblomma i förhållandet 1: 1: 1 0,6: 0,8: 0,6

2. Fruktte för eftermiddagen: äpple- och nyponskal, fruktsalvia och ringblommor i förhållandet 6: 1: 1: 1

3. Törstsläckare för kvällen: äppelskal, citrongräs, hallon-, jordgubbs- och pepparmintblad, hibiskusblommor i förhållandet 2: 2: 1: 1: 1: 1

Tepåsar av kaffefilter gör idéer till påsk present själv

För att göra tepåsen från kaffefilter själv, följ de steg-för-steg-fotoinstruktionerna ovan. Eftersom kaffefilter är gjorda av något tjockare papper än vanliga tepåsar, bör du låta teet branta lite längre. Fördelen med kaffefiltren är dock att du kan skära dem till den form du vill ha. Till exempel kan du klippa ut tepåsar i en stjärna- eller hjärtform och sedan sy ihop ändarna.

Påskgåvor skapar själva idéer för tälskare

Självklart ska en självtillverkad etikett med fjädermotiv inte saknas. Skapa en mall för fjäril och klipp ut två fjärilar av färgat omslagspapper. Smörj baksidan av den första fjärilen med lim, lägg tråden på tepåsen på baksidan och lägg den andra fjärilen ovanpå. Pressa ihop de två fjärilarna och vik dem sedan på mitten. Klipp ut en remsa så att du senare kan fästa pappersfjärilen på tekoppen. komplett!

 Hantverksgåvor: måla en lerkruka

Hemmagjorda påskgåva -idéer målar blomkrukan med akvareller

Andra påskpresentidéer att göra själv är till exempel färgglada blomkrukor som du kan måla själv. Det finns inga gränser för din fantasi. Du kan marmor lerkrukorna till exempel med akrylfärger eller försköna dem med servetttekniken. Vårt tips: Välj glada vårfärger som rosa, gult eller orange. Detta garanterar en festlig atmosfär hemma och på terrassen eller balkongen.

Gör påskpresenter, måla och plantera en blomkruka

Duktiga hantverkare kan också måla blomkrukorna. Speciella kritor finns för detta ändamål. I vilket fall som helst måste du arbeta mycket noggrant, eftersom fel bara kan tas bort med stora svårigheter. Å andra sidan är färgerna mycket stabila och tål lätt stark sol, regn och till och med frost. För att vara på den säkra sidan kan du försegla ytan med klart lack. Låt dock färgerna torka helt först, annars kan du smeta ut dem.

Skapa kreativa säsongsblommor i en vas

Gör snabba påskgåvor till föräldrarna fyll en vas med godis

Är du inbjuden till påskbrunchen? Ta med en vårbukett i en kreativt arrangerad vas. Du behöver: en glasvas, en plastkopp, valfria säsongsblommor och fruktgummi i olika färger. Vårt tips: Matcha färgerna på blommorna och fruktgummit, detta kommer att få blomsterarrangemanget att se särskilt attraktivt ut.

Påskgåva-idéer gör-det-själv snabbprojekt för föräldrar

Så här görs den färgglada buketten: Placera först plastkoppen i mitten av vasen och fyll det fria utrymmet först med gult, sedan med vitt, sedan med rosa fruktgummi. Fortsätt tills du gömmer muggen helt. Fyll den sedan med vatten, klipp av blomstammarna och ordna vårblommorna i den. Blommor som gula och rosa rosor och liljekonvaljer ser särskilt vackra ut. Fyll sedan i luckorna med bindande grönt och lövverk.

Inte bara barn ser fram emot färgglada påskgåvor, vuxna uppskattar också en självgjord present till påsk. Du kan också hitta andra förslag på kreativa presenter i fotogalleriet nedan. låt dig inspireras!

Vaniljkräm och pepparkakor i kaninöronform

Ljus och kakor gör små påskgåvor själv

Påskkorg för mamma: bukett blommor, chokladkaniner, målade påskägg och kosmetika

Idéer till påskgåvor för vuxna Fyll påskkorgen för mamma med blommor, en chokladkanin och handkräm

Påskkorg med blommor av tyg, kakor med fyllning och chokladägg med glasyr

Påskgåvaidéer att göra dig själv med tygblommor och kakor och parfym

Blommande gren och choklad påskägg

Gör det själv påskpresentidéer, dekorera grenar med blommor med chokladägg

Hemmagjorda etiketter med påskkaninmotiv

Påskgåvor pysslar etiketter för vinflaskor med påskkanin

Påskkorg för kaffeälskare

Påskkorgar för vuxna fylls med kaffepresentidéer för vuxna

Hemmagjord vas / växtkruka från två metallkoppar

Idéer till påskgåvor för vuxna Blomkruka gjord av gamla metallkoppar

Baka och måla godis

Små påskgåvor till föräldrarnas färgmarkeringar och kakor

Påskäggkakor med sylt

Hembakade presenter från köket Baka kakor med sylt

Ha serveringsfacket märkt

Anpassa presentidéer för pappa skärbräda

Påskpresentidéer att göra själv: Märk choklad 

Märk och stämpla presentidéer från köket med choklad

Gör idéer till påskgåvor själv: fyll syltburkar med godis

Gör små påskpresenter till vuxna själv

Presenter från köket: sylt

Hemlagad sylt ätbara påskgåvor från köket

Fyll påskkorgen med presenter från köket

Påskgåvaidéer till föräldrar från köket pannkakor och hemlagad sylt

Baka kakor och överraska föräldrarna på påsk

Presentidéer för vuxna barn bakar kakor och lägger dem i självgjorda påskkorgar