12 Tehokasta kotilääkettä yskän hoitoon raskauden aikana

Yksi raskauden epämiellyttävimmistä tilanteista on jatkuva yskä. Vaikka yskä itsessään on hankala ongelma, sen kokeminen raskaalla vatsalla on mielikuvituksen ulkopuolella. Useimmat lääkärit eivät suosittele yskänlääkkeiden tai muiden lääkkeiden käyttöä raskauden aikana, koska ne liittyvät sikiön terveyteen. Siksi olemme koonneet joitain näistä hämmästyttävistä kodin korjaustoimenpiteistä yskään raskauden aikana, jotka ovat turvallisia ja luonnollisia.

Kotihoito yskän hoitoon raskauden aikana

Yskän syyt raskauden aikana:

Vaikka lievä yskä on normaalia raskauden aikana, muutaman päivän kestävä voimakas yskä ei ehkä ole toivottavaa. Tässä on joitakin tärkeimpiä syitä, miksi raskaana oleva nainen kärsii jatkuvasta yskästä:

 • Allergiat: Useimmat kuivat yskät ovat seurausta allergisista reaktioista säälle, ruoalle tai tuotteille.
 • Heikentynyt immuunijärjestelmä: Mikä tekee kehosta alttiimman tulehduksille.
 • Astma: Naisilla, joilla on ollut astma, on suuri riski hengitysvaikeuksista, mukaan lukien vaikea yskä.
 • Korkea estrogeenitaso: Lisääntynyt estrogeenipitoisuus edistää yskää raskauden aikana, erityisesti kun sinulla on heinänuha tai allerginen nuha.
 • Happamat refluksit: Vatsasta peräisin oleva happo vaikuttaa hengitysteihin ja vahingoittaa vuorausta.
 • Virustartunnat: Virushyökkäykset voivat aiheuttaa flunssan ja yskän.
 • Ilmansaasteet: Savu, pöly, noki, savu ja kaasu voivat aiheuttaa yskää raskaana oleville naisille.

Yskän oireet raskauden aikana:

Tässä on joitain yleisimpiä yskän oireita raskauden aikana:

 • Hallitsematon yskä.
 • Estä kurkussa.
 • Ärsytys ja kutina tunne kurkussa.
 • Pahoinvointi ja jopa oksentelu.
 • Unettomuus.
 • Lian kertyminen hengityksen vinkumiseen (keuhkoihin liittyvien ongelmien yhteydessä).

Yskän ehkäisy raskauden aikana:

Yskää ei voi täysin estää raskauden aikana. Mutta voit vähentää vakavan yskän riskiä noudattamalla tiettyjä varotoimia:

 • Pidä huoneesi ilmankostutin välttääksesi kuivumista ilmassa.
 • Vältä yskää laukaisevia allergeeneja.
 • Käytä naamaria, jos et voi välttää ilmansaasteita matkan aikana.
 • Nuku makuuasennossa helpottaaksesi hengitystäsi.
 • Kehitä vastustuskykyäsi syömällä tasapainoista ruokavaliota.
 • Sano ei kylmille ruoille ja juomille, jotka voivat aiheuttaa yskää.

Luonnolliset kodin korjaustoimenpiteet yskälle raskauden aikana:

1. Gargle:

Kurista kotiin korjaustoimenpiteitä yskään raskauden aikana

Yksi yleisimmistä luonnollisista lääkkeistä yskään raskauden aikana on lämpimän veden kuristus. Ajatus käsitellä kurkkukipua tai kutiavaa kurkkua kurkistusmenetelmällä, jossa vesi viedään kurkun takaosaan ja samalla kurkutetaan. Tätä varten tarvitset haaleaa vettä, jossa on ripaus suolaa. Voidaan jopa lisätä inkiväärimehua tippaa siihen lisää painetta.

2. Kanakeitto:

Kanakeitto

Aina kun olit sairaana etkä halunnut lähteä mukavasta kodikkaasta sängystäsi, muista, kuinka äitisi toi mukanaan höyryävän kanan keittokupin, jonka saatat haistaa kaukaa. Sama koskee raskauden aikana, kun pidät kotitekoisista korjaustoimenpiteistä sen sijaan, että pistäisit pillerin tai kaksi joka kerta yskääsi. lämmin kulhollinen kanakeittoa, joka rauhoittaa välittömästi kurkun kutinaa.

3. Tulsi -lehdet:

Tulasi -kotilääkkeet yskään raskauden aikana

Tulsi -kasvin lehdet ovat olleet kysyttyjä jo pitkään, ja se on yksi suosituimmista intialaisista kotilääkkeistä yskään raskauden aikana. Tee siitä tahna hunajan kanssa ja ota se heti tuloksia. Vaikka Tulsi vaikuttaa yskään, hunaja rauhoittaa niskaa tulehduksen tai epämukavuuden varalta.

4. Kurkuma:

Kurkuma -kotilääkkeet yskään raskauden aikana

Yleensä yskämme syystä, joka voi vaihdella mistä tahansa, kuten tavallisesta flunssasta, kurkun infektiosta tai tulehduksesta. Ei ole väliä miten se menee, kurkuma on asiantuntija tulehdusta ehkäisevä aine, joka voi tappaa yskän tuottavat bakteerit heti. Valmista kurkumaa sisältävä mehu ja juo sitä välein. Kurkuma on myös yksi suositeltu kotihoito yskään kolmannen raskauskolmanneksen aikana.

5. Hunaja:

Hunaja

Yksi todistetuista ja tehokkaista kotihoidoista kuivan yskän hoitoon raskauden aikana on hunaja. Tämä hämmästyttävä ainesosa on sisällytetty Intian kotilääkkeisiin aina silloin tällöin ja se on aina osoittanut poikkeuksellisia tuloksia. Siksi hunajaa voidaan käyttää eri tavoin, kuten lämpimällä vedellä, jossa on tiettyjä mehuja tai lehtiä. Se rauhoittaa kurkun seinämiä piikittävillä infektioilla ja tappaa yskän.

6. Eukalyptusöljy:

Eukalyptusöljy

Olemme kaikki olleet tietoisia eukalyptuskasvien ihmeistä, ja juuri siksi tiedät nyt, että eukalyptus voi luultavasti saada yskän ja kylmän katoamaan. Käytä lämmitettyä lämmintä eukalyptusöljyä kookosöljyn kanssa ja hiero sitä rintaan. Se toimii höyryn hankauksena. Voit myös pudottaa eukalyptusöljypisarat lämmitettyyn lämpimään vesipannuun ja ottaa höyryn.

7. Lime tai sitruuna:

Sitruuna

Tässä on kaksi sisarta, jotka ovat myös tunnettuja suuresta läsnäolostaan ​​lähes kaikissa yleisissä parannuskeinoissa. Sitruuna tai lime sisältää tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, joten älä epäröi puristaa sitruunaa hunajaveteen ennen kulutusta. Näitä ainesosia pidetään yhtenä luonnollisista kotihoidoista yskään ja vilustumiseen raskauden aikana.

8. Nukutustekniikka:

kotiin korjaustoimenpiteitä yskään raskauden aikana

Me kaikki tiedämme, kuinka paljon raskaana oleva nainen tarvitsee hyvän yön terveen unen, ja hysteerinen yskäjakso läpi yön voi olla varsin masentavaa. Siksi temppu on lievittää päätäsi nukkuessasi. Käytä kahta pehmeää tyynyä ja nuku sivuillasi. pidä tulsi ja hunaja lähellä. Tämä on yksi luonnollisista tavoista hoitaa yskää raskauden aikana.

9. valkosipuli:

Valkosipuli

Valkosipuli on yksi parhaista kodin korjaustoimenpiteistä rintakehän raskauden aikana. Antimikrobisten ja antibakteeristen elementtien parhaat ominaisuudet ovat valkosipulissa, minkä vuoksi tämä on myös yksi lääkkeistä kuivan kurkun raskauden aikana. Mitä tulee odottavaan äitiin, tee mehu valkosipulista ja lisää se ruokavalioosi paremman vaikutuksen saamiseksi.

10. Cayenne -pippuri:

cayennenpippuri

Cayennepippuri on toinen tärkeä kotilääke yskään ja vilustumiseen raskaana oleville naisille. Kun yskä pääsee käsistä, lievää rintakipua tai ärsytystä esiintyy. Syy siihen, miksi cayennepippuri tulee paikalle. Cayenne -pippuri voi olla parannuskeino, kun kiusallinen yskä laukaisee sinut.

11. Mantelit:

Mantelit

Jos yskät ylikuormittumaan, mutteri voi olla ratkaisu tilanteeseesi. Mantelit tunnetaan yskänlääkeoireistaan, ja siksi tämä saa myös osan luettelosta, jonka voit säilyttää yskän aikana raskauden aikana. Tämä on yksi turvallisista kotihoidoista yskään raskauden aikana.

12. Lakritsijuuret:

Lakritsin juuret

Toinen luonnollinen lääke yskään raskaana oleville naisille on lakritsi -tee. Juuret ja yrtit tekevät parhaan korjaustoimenpiteistä, kun on kyse kylmästä ja yskästä. Siksi hieno kuppi höyryttävää teetä, joka on valmistettu lakritsin juurista, voi olla suureksi avuksi. Älä kuitenkaan liioittele teetä, koska liikaa tanniinia ei välttämättä ole sinulle hyväksi tässä vaiheessa.

Nyt kun olet oppinut näistä kotihoidoista yskän raskauden aikana, suosittelemme kokeilemaan niitä ennen kiirehtimistä lääkäriin. Useimmat näistä menetelmistä käyttävät luonnollisia ainesosia, joita pidetään vaarattomina tässä vaiheessa. Jos kuitenkin epäilet niiden käyttöä raskauden aikana, voit aina tarkistaa ne lääkäriltäsi. Toivomme, että nämä luonnon ihmeet auttavat sinua nauttimaan ongelmattomasta raskaudesta.

Usein kysytyt kysymykset:

1. Voiko yskiminen vaikuttaa paljon vauvani terveyteen?

Ihmiskeho on yksi parhaista esimerkeistä hienosta tekniikasta. Äidin kohtu on turvallinen haaremi vauvalle. Vaikka yskit paljon, se ei voi aiheuttaa suuria uhkia sikiölle. Nivelsiteet kuitenkin venyvät tänä aikana ja voivat olla edelleen rasittuneet yskän vuoksi. Saatat kokea ampumakipua vatsassasi tämän ongelman vuoksi.

2. Onko olemassa rokotuksia yskään raskauden aikana?

Useimmat terveydenhuollon ammattilaiset suosittelevat rokotteiden antamista influenssaa ja hinkuyskää varten raskauden aikana. Nämä rokotteet ovat turvallisia ja niitä tarjotaan kolmannen kolmanneksen aikana. Näiden rokotteiden ottaminen voi lievittää äidin yskän vaaroja, jotka voivat vaikuttaa vauvaan. Näitä laukauksia kutsutaan Tdapiksi ja niitä annetaan kaikissa klinikoissa.

3. Voinko ottaa yskänlääkettä raskauden aikana?

Raskauden aikana sinun on oltava erittäin varovainen käyttämiesi lääkkeiden suhteen. Mikä on yleensä turvallista aikuisille? voi olla vaarallista sinulle tänä aikana. On suositeltavaa välttää tarpeettomia lääkkeitä raskauden aikana. Jos sinun on kuitenkin otettava yskänlääkettä, annosraja ei saa ylittää 120 mg 24 tunnissa.