Eteeristen öljyjen edut raskauden aikana

Eteeristen öljyjen käytöstä on paljon hyötyä ja hyötyä. Jotkut voivat olla hyödyllisiä jopa raskauden aikana, kun taas jotkut voivat vahingoittaa sinua tai vauvaasi. Eteeristen öljyjen käyttö raskauden aikana on tehtävä varoen, koska kaikki negatiiviset reaktiot kehon kanssa voivat vaikuttaa haitallisesti vauvaan. Useimmat odottavat naiset kysyvät, mitkä eteeriset öljyt ovat turvallisia ja mitkä haitallisia, miten niitä käytetään ja mitkä ovat niiden hyödyt.

Eteerisiä öljyjä on käytetty tuhansia vuosia eri kulttuureissa lääketieteellisiin ja terveydellisiin tarkoituksiin. Eteeristä öljyä käytetään moniin tarkoituksiin aromaterapiasta kotitalouksien puhdistusaineisiin ja henkilökohtaiseen kauneudenhoitoon luonnonlääkkeisiin. Eteerisellä öljyllä on valtavat antioksidantit, antimikrobiset ja tulehdusta estävät ominaisuudet. Näiden parantavien öljyjen suosio kasvaa, koska ne toimivat luonnollisina lääkkeinä ilman sivuvaikutuksia.

Eteeristen öljyjen edut raskauden aikana

Eteeriset öljyt, jotka ovat turvallisia raskauden aikana:

Niin kauan kuin sinulla ei ole komplikaatioita tai poikkeavuuksia raskauden aikana, on hyvä käyttää joitain saatavilla olevia öljyjä. Muutama eteerinen öljy on turvallinen raskauden aikana.

Sitrusöljyt, kuten mandariini ja neroli

 • Saksan kamomilla
 • Tavallinen laventeli
 • Suitsuketta
 • Mustapippuri
 • Eukalyptus
 • Laventeli
 • Teepuuöljy
 • Geranium
 • Viherminttu

Nämä olivat joitakin raskauden kannalta turvallisia eteerisiä öljyjä. Näillä on yleisiä ja raskauteen liittyviä etuja käytettäessä.

Eteeriset öljyt, joita vältetään raskauden aikana:

Alla on lueteltu joitakin eteerisiä öljyjä, jotka on parasta jättää käyttämättä raskauden aikana, sekä niiden sivuvaikutukset.

 • Muskottipähkinä: Näillä voi olla hallusinogeenisia vaikutuksia, jos niitä käytetään raskauden aikana. He myös reagoivat kipua lievittävien lääkkeiden kanssa synnytyksessä.
 • Rosmariini: Sen uskotaan nostavan verenpainetta ja voi aiheuttaa supistuksia raskauden aikana.
 • Basilika: Sen uskotaan edistävän epänormaalia solujen kehitystä.
 • Jasmine ja clary salvia: Ne voivat laukaista supistuksia ennen synnytystä.
 • Salvia ja ruusu: Ne voivat aiheuttaa verenvuotoa kohtuun, mikä voi osoittautua erittäin haitalliseksi vauvalle.
 • Katajanmarja: Se voi vaikuttaa munuaisiin, jos sitä käytetään raskauden aikana.
 • Laurelia, enkeliä, timjamia, kuminaa, anista, sitronellaa ja kanelilehteä on myös vältettävä, koska ne voivat stimuloida supistuksia.

Lisäksi, jos sinulla on ollut keskenmeno, sinulla on ollut verenvuotoa emättimestä tässä raskaudessa, epilepsia, sydänongelmia, diabetes, veren hyytymisongelmia ja kilpirauhasen, maksan tai munuaisten ongelmia, sinun tulee välttää useimpien eteeristen öljyjen käyttöä raskauden aikana.

Eteeristen öljyjen edut raskauden aikana:

1. Puhdistusaineena:

Puhdistusaineena

Kolme tippaa sitruunaöljyä ja teepuuöljyä on lisättävä lämpimään veteen, jotta sitä voidaan käyttää luonnollisena desinfiointiaineena. Voit myös kokeilla kanelin eteerisen öljyn levittämistä ilmaan ilman puhdistamiseksi ja sen antimikrobisten ominaisuuksien nauttimiseksi.

2. Aurinkosuojana:

Aurinkosuojana

Raskaus voi johtaa suurempaan taipumukseen ruskettumaan. Mutta pieni määrä aurinkoa on myös tärkeää pysyä aktiivisena koko päivän. Kokeile sekoittaa kookosöljy, sinkkioksidi, sheavoi, helichrysum-öljy ja laventelin eteerinen öljy keskenään, jotta voit tehdä kotitekoista myrkytöntä aurinkovoidetta. Säilytä puristuspullossa ja suojaa sitä ankaralta auringonvalolta.

3. Poista stressi:

Poista stressi

Raskaus voi tehdä odottavista naisista hyvin ahdistuneita ja stressaantuneita, mikä johtaa heikkouteen ja huimaukseen koko päivän. Sinun pitäisi kokeilla laventelin levittämistä raskauden eteerisenä öljynä kodin ympärillä stressin ja jännityksen vähentämiseksi. Hengitä kaunista tuoksua ja anna hermojesi rauhoittua. Voit myös yrittää lievittää ahdistusta käyttämällä tippaa laventeliöljyä käsissäsi, hieromalla niitä yhteen ja tarttumalla kädet nenääsi ja antamalla haju tulvata aistejasi.

4. Suun ja kehon hajun parantaminen:

Parantaa suun ja kehon hajua

Voit käyttää tippaa piparmintun eteeristä öljyä luonnollisena tapana virkistää hengitystäsi. Voit myös yrittää yhdistää kookosöljyä, mehiläisvahaa ja suosikki eteerisiä öljyjäsi luomaan luonnollisia deodorantteja kehon hajuille. Setripuu- ja neilikkaöljyä voidaan käyttää miehillä, kun taas laventeli- ja teepuuöljyä voidaan käyttää naisilla.

5. Päästä eroon päänsärkyistä:

Päästä eroon päänsärkyistä

Raskauteen liittyy erilaisia ​​epämukavuuksia, kuten vakavia päänsärkyjä. Voit yrittää yhdistää muutaman tipan laventeliöljyä ja piparminttuöljyä ja levittää temppeleitä helpottaaksesi päänsärkyä ja migreeniä.

6. Ruoansulatuksen parantaminen:

Ruoansulatuksen parantaminen

Vääränlainen ruoansulatus ja vatsavaivat ovat yleisiä raskauden aikana. Tämän korjaamiseksi ota inkivääriöljyä, piparminttuöljyä ja fenkolin eteeristä öljyä ja sekoita ne keskenään. Käytä seosta parantamaan ruoansulatusongelmia ja parantavia ongelmia, kuten ripulia jne.

7. Kuumeen vähentäminen ja hoito:

Kuumeen vähentäminen ja hoito

Saatat kärsiä usein kuumeesta ja yleisestä sairaudesta raskauden aikana. Vaikka siitä ei ole syytä huoleen, siitä voidaan huolehtia luonnollisesti käyttämällä tiettyjä eteerisiä öljyjä. Lisää 1-3 tippaa eukalyptus-, piparminttu- ja laventeliöljyä viileään kangaspalaan. Pese vartalo tällä liinalla kehon lämpötilan alentamiseksi ja kuumeen hoitamiseksi luonnollisesti.

8. Immuunijärjestelmän parantaminen:

Immuunijärjestelmän parantaminen

Immuunijärjestelmä heikkenee rajusti raskauden aikana, jolloin keho on altis monille sairauksille ja sairauksille. Voit yrittää vahvistaa immuunijärjestelmääsi luonnollisesti sekoittamalla tipan oreganoöljyä neljän tipan kantajaöljyn kanssa ja hieromalla jalkojesi pohjaa..

9. Aamupahoinvoinnin vähentäminen:

Vähentää aamupahoinvointia

Aamupahoinvointi on ensimmäisiä raskauden merkkejä ja kestää yleensä pitkään. Voit vapauttaa itsesi päivittäisistä kärsimyksistä lisäämällä muutama tippa villia appelsiini-, sitruuna- tai inkivääriöljyä nenäliinaan ja hengittämällä aromit syvälle.

Raskauden eteerisillä öljyillä on useita käyttötarkoituksia ja terveyshyötyjä. Jotkut voivat osoittautua haitallisiksi, kun taas toiset voivat tehdä ihmeitä puolestasi. Hyödynnä eteeriset öljyt raskauden aikana ja hemmottele itseäsi luonnollisesti kauniilla tuoksulla ympärilläsi. Laventeli- ja sitrusöljyt ovat suosituimpia raskauden eteerisiä öljyjä, joita voit käyttää hyväksi.