Juomaveden edut raskauden aikana

Raskaus on elämänvaihe, joka vaatii sinua tekemään paljon muutoksia monilla elämäsi osa -alueilla, mukaan lukien ruokailutottumukset, juomistottumukset, elämäntapavalinnat ja jopa nukkumisasento. Kun olet raskaana, sinun on varmistettava, että pysyt hyvin nesteytettynä välttääksesi monia terveysongelmia itsellesi ja kehittyvälle lapsellesi. Tämä artikkeli toimii pikaoppaana veden saannista raskauden aikana.

Juomaveden edut raskauden aikana

Edut juomavedestä raskauden aikana:

Tässä on muutamia pakottavia syitä, miksi veden juominen on tärkeää raskauden aikana.

 • Veden nauttiminen on välttämätöntä raskauden aikana, koska se auttaa välttämättömien ravintoaineiden toimittamisessa sikiölle. Kun juot vettä, järjestelmäsi vesi toimii liuottimena monille tärkeille ravintoaineille ja vitamiineille. Vesi auttaa myös kuljettamaan näitä energiaa tuottavia ja aineenvaihduntaa katalysoivia ravintoaineita, kivennäisaineita ja vitamiineja kehon eri soluihin, mukaan lukien verisolut. Silloin nämä ravinteilla rikastetut verisolut auttavat toimittamaan vauvaasi kasvua edistäviä ravintoaineita fyysisen yhteyden, nimeltään istukka, kautta.
 • Riittävä veden juominen raskauden aikana on myös tärkeää, koska elimistö tarvitsee enemmän jätettä ja myrkkyjä. Jos järjestelmässä on riittävästi vettä, munuaiset kuormittuvat vähemmän.
 • Riittävästi vettä kehossasi pitää virtsasi laimennettuna ja virtaa säännöllisesti kehosta. Tiivistetty virtsa, joka pysyy virtsarakossa liian kauan, pitää virtsatietulehduksia toimimalla bakteerien kasvualustana. Riittämätön veden juominen voi siis johtaa polttamiseen virtsatessa ja kuumetta ja vilunväristyksiä, jos virtsa tarttuu.
 • Jos et juo tarpeeksi vettä, saatat kärsiä ummetuksesta ja paalusta tai peräpukamasta.

  Lämpötilansäätöjärjestelmämme on lievästi sanottuna säröillä raskauden aikana, joten vesi auttaa pitämään sinut viileänä ja rentoutuneena.

 • Usein virtsaaminen auttaa poistamaan ylimääräistä natriumia kehostasi, estää jalkojen ja jalkojen turvotuksen.
 • Lopuksi juomavesi raskauden aikana on tärkeää myös siksi, että se tarkistaa päänsärkyä, joka on merkki nestehukasta.

Mikä on suositeltu päivittäinen vedenkorkeus raskauden aikana?

“Kuinka paljon vettä juoda raskauden aikana?” on hyvä kysymys. On suositeltavaa, että naiset pyrkivät juomaan vähintään 12-14 lasillista vettä päivässä, jossa yksi lasi on lähes 8 unssia.

Pidä pullon vesi käden ulottuvilla ja juo vettä siemaillen sen sijaan, että juot lasillisen täynnä kerralla, jotta et tunne olosi liian täyteen.

Onko turvallista juoda kuumaa tai kylmää vettä raskauden aikana??

Kehosi on ohjelmoitu säätämään kuluttamasi ruoan lämpötiloja. Kun juot kuumaa tai kylmää vettä, vatsasi neutraloi sen kehosi sisäisen lämpötilan mukaan, mikä ei vaikuta vauvaan millään tavalla. Veden lämpötilalla ei siis ole väliä, kunhan kuluttaa tarvittavat määrät. Ainoa ongelma, joka saattaa ilmetä äärimmäisten lämpötilojen vuoksi, voi olla äidin palovamma tai hampaiden herkkyys, jos se altistuu äärimmäisen kuumalle tai kylmälle vedelle. On suositeltavaa juoda lämmintä vettä rauhoittavan helpotuksen vuoksi.

Lämmin vesi on erittäin hyödyllistä raskauden aikana, koska se voi auttaa sinua pysymään nesteytettynä ja vapauttaa sinut ummetuksesta. Tutkimukset osoittavat myös, että lämmin vesi voi vähentää aamupahoinvoinnin oireita ja saada olosi mukavaksi. Etenkin talvella suositellaan lämmintä vettä, jotta vältetään vilustumisen ja pienten infektioiden saalis.

Kuinka juoda vettä raskauden aikana?

Vesi voi olla hyvän terveyden lähteesi ja myös sairauksia aiheuttavien bakteerien määrän kantaja. Muista seuraavat seikat varmistaaksesi, että käytät vettä, joka on turvallista sinulle ja lapsellesi:

 • Juo aina keitettyä ja jäähdytettyä vettä.
 • Vältä juomavettä jaetuista pulloista, julkisista tiloista ja epähygieenisistä astioista. Kanna pullo aina ennen kuin lähdet kotoa
 • RO -järjestelmiä käyttävä suodatettu vesi voi varmistaa haitallisten mineraalien, kuten lyijyn, poistamisen
 • Juo säännöllisesti ja varmista, että iho ja suu eivät ole kuivia
 • Älä juo liikaa vettä ennen nukkumaanmenoa, koska se tekee useita matkoja pesuhuoneeseen
 • Lisäämällä muutamia viipaleita sitruunaa, minttua tai hedelmiä, kuten kiiviä ja vesimelonia, vesi voi olla mieleisesi

Mitä tapahtuu, jos juot liikaa vettä raskauden aikana?

Muista, että raskauden aikana saannin tulee kaksinkertaistua. Joten raskauden aikana ei ole mitään kuin juoda liikaa vettä. Itse asiassa on suositeltavaa kuluttaa niin paljon vettä kuin mahdollista ja pitää kehosi hyvin nesteytettynä. On myös myytti, että liiallinen veden juominen voi aiheuttaa liikaa lapsivesiä vauvan ympärille. Veden kulutus ei liity tähän tilaan ja vettä voi juoda turvallisesti.

Merkkejä siitä, että kehosi on kuivunut ja tarvitsee vettä:

Kerrankin jano on aivojen tapa ilmoittaa kehostasi, että olet kuivunut. Toiseksi tumman keltainen virtsa osoittaa, että kehossasi on vähemmän vettä kuin sen pitäisi olla, ja siksi kehosi yrittää säilyttää vettä keskittymällä virtsaan. Vesi voi auttaa väsymykseen, päänsärkyyn, turvotukseen ja ylikuumenemiseen.

Vaihtoehtoja vedelle, jotka voidaan ottaa:

 • Veden juominen raskauden aikana on paras juoman valinta raskauden aikana. Jos kuitenkin olet liian kyllästynyt, voit valita vähärasvaisen maidon.
 • Voit ottaa kuohuviiniä tai maustettua vettä. Tämä voidaan valmistaa upottamalla minttua, sitruunaa tai kurkkua tavalliseen veteen.
 • Voit myös juoda hedelmä- ja vihannesmehuja.
 • Voit syödä kanakeittoa
 • Vesimelonit ja melonit sisältävät myös paljon vettä.

Mitä ei saa juoda?

 • Kahvia, teetä Soda ja Colas on vältettävä raskauden aikana.

Jos olet raskaana ja olet hämmentynyt siitä, kuinka paljon ja mitä nesteitä sinun pitäisi kuluttaa ihanteellisesti, voit etsiä apua tästä artikkelista. Tässä kirjoituksessa yritetään vilpittömästi kuvata tarkasti kaikki raskauden aikana veden saamiseen liittyvät näkökohdat.

On vaikutuksia, jos et juo tarpeeksi vettä raskauden aikana. Se tekee sinusta kuivuneen ja heikon, mikä ei ole tervettä sikiölle.

Toivottavasti annoimme sinulle tarpeeksi syitä veden nauttimiseen raskauden aikana.