Ohraveden yleisimmät käyttötavat raskauden aikana

Yksi maailman kulutetuimmista viljajyvistä riisin ja vehnän jälkeen on ohra. Ohrajyvät muistuttavat riisinjyviä, mutta niillä on karkea rakenne leseiden vuoksi. Kypsennettynä ohranjyvät muuttuvat tärkkelyspitoisiksi ja pähkinäisen makuisiksi. Ohraa käytetään laajalti ruoanlaitossa leipien, salaattien ja maltaiden valmistukseen. Täysjyvä ohrajyvät ovat runsaasti ravintokuitua ja täynnä ravintoa. Tästä syystä lääkärit suosittelivat ohravettä raskaana oleville naisille. Ohraveden saannista raskauden aikana on monia ristiriitaisia ​​näkemyksiä.

Tässä artikkelissa opastamme ohran tärkeydestä raskauden aikana ja parhaasta tavasta ottaa se.

Ohraveden käyttö raskauden aikana

Ohran Kanjin edut raskauden aikana:

Yksi monien naisten yleisistä kysymyksistä on ”Onko ohravesi hyvää raskauden aikana?”. No, meillä on parhaat ohraveden hyödyt raskaudelle:

 • Ohra on runsaasti mineraaleja, kuten kalsiumia, rautaa, magnesiumia ja kaliumia. Nämä ravintoaineet takaavat terveen kehon odottavalle äidille. Sen diureettinen ominaisuus laukaisee virtsaamisnopeuden. Joten tällä tavalla voit päästä eroon ylimääräisistä nesteistä kehostasi.
 • Kuidun läsnäolo ohrassa auttaa säätelemään suolen liikkeitä ja ehkäisemään ummetusta sekä peräpukamia. Se voi kuitenkin myös lisätä ruoansulatuskanavan ongelmia raskauden aikana.
 • Tässä viljassa oleva niasiini auttaa ylläpitämään sileää ruoansulatusjärjestelmää raskaana oleville naisille. Se on myös hyytymisaine, joka on erittäin hyödyllinen keisarileikkauksen tai vauvan normaalin synnytyksen aikana.
 • Tämä vilja myös säätelee verensokeriasi ja estää raskausdiabeteksen esiintymisen.
 • Ohran folaatti estää sikiötä tarttumasta tietyntyyppisiin synnytyssairauksiin, kuten spina bifidaan.
 • Säännöllinen ohraveden käyttö vähentää aamupahoinvointia ja pahoinvointia. Se estää myös vatsakramppien ja ärsytysten vakavuuden. Ohran kupari varmistaa nivelten, luiden ja verisuonten joustavuuden.
 • Ohran uskotaan myös vähentävän mahalaukun tulehdusta raskauden aikana.
 • Tämä vilja edistää solujen kasvua ja korjaamista. Tämä on erittäin tärkeää pitää kasvava lapsi kohdussa.
 • Ohra on myös hyödyllinen rintamaidon tuotannossa ja erittymisessä
 • Ohraveden ottaminen raskauden aikana alentaa myös kolesterolitasoa. Joten sydän- ja verisuonitautien mahdollisuudet raskaana olevilla äideillä vähenevät huomattavasti.
 • Se auttaa poistamaan ylimääräisiä toksiineja kehosta ja estää siten mahalaukun turvotusta tai häiriöitä.
 • Lisäksi tutkimuksen mukaan sääntelemättömät kofeiinimäärät eivät ole hyviä odottavalle äidille. Mutta on erittäin suositeltavaa ottaa ohra teetä raskauden aikana, koska sen kofeiinipitoisuus on vähimmäispitoisuus.

Onko ohra vettä turvallista raskauden aikana?

Joo! Itse asiassa se on yksi tärkeistä elintarvikkeista raskaana olevan naisen ruokavalioon. Voidaan juoda ohravettä raskauden aikana auttaakseen hoitamaan useita vaivoja, kuten ummetusta, vatsakramppeja ja hiiva -infektioita. Kuitenkin se, että se on diureetti, voi aiheuttaa lievää epämukavuutta odottaville äideille. Liiallinen ohran veden kulutus raskauden loppuvaiheen skannauksen aikana valuttaa paljon nestettä, mikä voi vähentää kohdun vesipitoisuutta.

Ohraveden sivuvaikutukset raskauden aikana:

 • Ohraa kannattaa välttää, jos olet allerginen sille. Tämän viljan nauttiminen voi aiheuttaa ihottumaa ja kutinaa raskaana oleville naisille.
 • Itänyt ohra voi toisinaan johtaa keskenmenoon tai synnynnäisiin vikoihin.
 • Hiiva tai sieni saastuttanut ohra voi aiheuttaa luuhun liittyviä häiriöitä, kuten Kashin Beckin tautia.

Ohraveden valmistaminen raskauden aikana?

Ohravesi on helppo valmistaa kotona helmen ohran kanssa raskauden aikana. Lasin valmistamiseksi tästä nesteestä tarvitset:

 • Ohrajyvät – ¼ Cup
 • Vesi – 3 kuppia
 • Vaaleanpunainen suola tai kivisokeri – valinnainen

Menettely:

 • Pese ohra huolellisesti ja siivilöi vesi.
 • Lisää nyt 3 kupillista vettä kattilaan ja lisää jyvät.
 • Keitä, kunnes jyvät ovat kypsiä ja vesi muuttuu läpikuultavaksi.
 • Siivilöi neste ja lisää halutessasi sokeria tai suolaa.
 • Tarjoile lämpimänä.

Kärki: Älä hävitä keitettyä ohraa. Sen sijaan lisää ne salaatteihisi saadaksesi hyvän tekstuurin ja lisättyä kuitua.

Ohravesi ei ole uusi intialaisissa kotitalouksissa. On yleinen käytäntö tarjota ohravettä raskaana oleville naisille, jotta he voivat käsitellä useita terveysongelmia. Erityisesti virtsatieinfektioissa, jotka ovat melko yleisiä raskauden aikana, ohravesi voi säästää monia matkoja lääkäreille ja vapauttaa tarpeettomilta lääkkeiltä. Jopa synnytyksen jälkeen ohra voi lisätä maitoa ja se voi olla erinomainen ruoka vauvalle yli 8 kuukautta. Toivomme, että hyödynnät tämän nöyrän keittiön ainesosan ja sinulla on onnellinen raskaus!

Usein kysytyt kysymykset:

1. Onko ohran ruoho turvallinen raskauden aikana?

Ohra kuuluu ruohoperheeseen ja ruoho sekä jyvät ovat varsin syötäviä. Se on erinomainen B-kompleksin vitamiinien lähde ja sisältää runsaasti kuparia, kalsiumia ja magnesiumia. Turvallinen tapa syödä ohraheinää raskauden aikana on jauhemuodossa, mikä auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää ja myös huuhtele myrkkyjä. Varmista, että valitset luonnollisen, luomutuotteen.

2. Voivatko raskaana olevat naiset syödä ohraa?

Ohranjyvät, kun ne on keitetty, voidaan sisällyttää raskaana olevien naisten ateriaan. Viljan liiallinen kuitu voi kuitenkin vaikeuttaa ruoansulatusta. On suositeltavaa liottaa niitä vähintään 8 tuntia ennen niiden kypsentämistä ja syömistä.

3. Voinko juoda ohra teetä raskauden aikana?

Ohra teetä pidetään yhtenä turvallisimmista juomista raskaana oleville naisille ja jopa pikkulapsille. Se voi auttaa viilentämään kehoasi myös kuumina kesinä ja estämään kuivumista. Ohratee auttaa parantamaan ruoansulatusta ja on myös varsin ravitsevaa. Sen tiedetään parantavan aineenvaihduntaa ja estävän ummetusta.