Turvotus raskauden aikana

Raskaus voi tuoda rajuja muutoksia kehossasi ja elämässäsi yleensä. Se on ihanaa aikaa naiselle ja hänen perheelleen. Yhdeksän kuukauden edetessä on niin paljon asioita, jotka sinun on käsiteltävä. Kehossasi voi tapahtua monia poikkeavuuksia tämän vaiheen aikana.

Päänsärky, vatsavaivat, huimaus, ahdistuneisuus, pahoinvointi, väsymys ja heikkous ovat hyvin yleisiä tässä vaiheessa. Turvotus on toinen ongelma, jonka raskaana olevien naisten on käsiteltävä. Kädet, jalat ja kädet voivat turvota raskauden aikana. Se, mitä kokisit, on turvotus.

Turvotus raskauden aikana

Syy – miksi näin tapahtuu??

Turvotus on, kun ylimääräinen neste kerääntyy kudokseen. On normaalia, että raskauden aikana on jonkin verran turvotusta. Tämä johtuu siitä, että pidät enemmän vettä. Myös muutokset verikemiassa voivat aiheuttaa nesteen siirtymistä kudokseen. Lisäksi kasvava kohtu painaa lantion laskimoita ja vena cavaa, eli suurta laskimoa kehon oikealla puolella, joka kuljettaa verta alaraajoista takaisin sydämeen.

Paine hidastaa veren palaamista jaloistasi, jolloin se kerääntyy yhteen paikkaan, mikä pakottaa nesteen suonistasi jalkojen ja nilkkojen kudoksiin. Siksi turvotuksesta raskauden aikana tulee yleinen vaiva naisten keskuudessa.

Monet raskaana olevista naisista ovat väsyneitä turvotuksesta raskauden aikana, koska on todella vähemmän tunnettuja tapoja parantaa sitä. Mutta tänään keskustelemme raskauden naisten turvotuksen syistä, ehkäisystä ja hoidoista. Kun pidät hyvää huolta vauvasta ja itsestäsi, molemmat ovat yhtä tärkeitä hyvän ja onnistuneen raskauden kannalta.

Milloin se vaikuttaa todennäköisimmin?

Turvotus todennäköisesti häiritsee sinua kolmannen kolmanneksen aikana. Se voi olla erityisen vakavaa naisille, joilla on liiallinen lapsivesi tai joilla on kaksosia tai useita vauvoja. Turvotus yleensä pahenee päivän päätteeksi. Se vaikuttaa erityisesti eniten kesän paahtavan helteen aikana. Siksi juuri silloin, kun turvotuksesta raskauden aikana tulee suuri ongelma useimmille naisille.

Vauvan synnytyksen jälkeen turvotus häviää melko nopeasti, kun kehosi poistaa vähitellen ylimääräisen nesteen. Saatat huomata, että virtsaat usein ja hikoilet paljon ensimmäisinä päivinä synnytyksen jälkeen.

Miten se vaikuttaa?

Tietty määrä turvotusta tai turvotusta on normaalia nilkoissa ja jaloissa raskauden aikana. Käsissä voi esiintyä myös lievää turvotusta. Jos huomaat turvotusta kasvoissasi tai turvotusta silmiesi ympärillä, enemmän kuin lievää käsien turvotusta tai liiallista tai äkillistä jalkojen tai nilkkojen turvotusta, se voi olla vakava preeklampsia, vakava sairaus.

Jos huomaat, että toinen jalkasi on merkittävästi turvonnut kuin toinen tai sinulla on silmiinpistävää kipua tai arkuutta pohkeessa tai reisissä, on parasta käydä lääkärissä ja kysyä neuvoa. Tällaiset oireet voivat ilmoittaa verihyytymästä, joka on toinen erittäin vakava tila. Lääkärissä käyminen asiantuntijan neuvojen saamiseksi on aina hyödyllistä sekä oman terveytesi että vauvasi kannalta.

Kuinka huolehtia siitä?

Nilkkojen ja jalkojen turvotus on yleinen raskausoire. Nämä ovat joitakin tapoja vähentää turvotusta raskauden aikana.

 1.  Makaa ja rentoudu puolellasi. Voit auttaa lievittämään laskimoiden lisääntynyttä painetta makaamalla kyljelläsi. Vaikka kumpi tahansa puoli tekee, koska vena cava on kehosi oikealla puolella, vasemmalla puolella lepääminen toimii parhaiten.
 2.  Pidä jalat pystyssä aina kun mahdollista. Pidä töissä jakkara tai kasa kirjoja työpöytäsi alla. Se auttaa välttämään nesteen kertymistä reisiin ja jaloihin.
 3.  Kun istut, älä ristitä jalkojasi tai nilkojasi ja lukitse nivelesi.
 4.  Venytä ja taivuta jalkasi usein istuessasi. Voit tehdä yksinkertaisia ​​harjoituksia, kuten venyttää jalkasi ulos, kantapää ensin ja taivuttaa jalkasi varovasti venyttääksesi vasikan lihaksia. Pyöritä myös nilkojasi ja heiluta varpaitasi.
 5.  Pidä säännöllisesti taukoja istumisesta tai seisomisesta, jotta lihaksesi eivät nuku.
 6.  Tee lyhyitä kävelylenkkejä silloin tällöin. Se auttaa estämään veren kerääntymisen kehon alaosiin.
 7.  Sinun on käytettävä mukavia kenkiä, jotka venyvät, jotta jalkasi turpoavat.
 8.  Vältä käyttämästä sukkia tai sukkia, joissa on tiukat nauhat nilkkojen tai vasikoiden ympärillä.
 9.  Yritä käyttää vyötäröllä olevia äitiyssukkia. Laita ne päälle heti aamulla noustessasi sängystä, jotta verellä ei ole mahdollisuutta kerääntyä nilkkojen ympärille.
 10.  Juo runsaasti vettä. Kummallista, tämä auttaa kehoasi pitämään vähemmän vettä.
 11.  Harjoittele säännöllisesti, erityisesti kävellen, uimalla tai kuntopyörällä.
 12.  Kokeile vesiaerobic -luokkaa. Täällä olet upotettu veteen, joka voi tilapäisesti auttaa vähentämään turvotusta, varsinkin jos vedenpinta on hartioiden lähellä.
 13.  Syö aina hyvin ja vältä roskaruokaa.

Raskauden aikana saatat kohdata monia ongelmia. Turvotus on vain yksi niistä. Se on väliaikainen ongelma, joka katoaa ajanjakson päätyttyä. Nämä ovat pieniä kamppailuja, jotka sinun on käytävä läpi tässä vaiheessa. Kaikki taistelut ja uhraukset tulevat arvokkaiksi, kun sinulla on kaunis vauva sylissäsi. Äitiyden ilo korvaa kaiken stressin ja epämukavuuden, joita joudut kohtaamaan raskauden aikana.