Top 9 raskausvenytystä ja sen hyödyt

Onko vauva tulossa pian vai ei, venyttely ei ole koskaan vahingoittanut ketään. Se auttaa vahvistamaan ja pidentämään lihaksia, mikä on enemmän kuin voit koskaan pyytää yleisen painon ja ulkonäön parantamiseksi. Ei vain sitä, että koko hyvinvointisi riippuu siitä, miten tunnet terveytesi. Vaikka liian kova treenaaminen ei ole sallittua, pieni venyttely ei ole koskaan vahingoittanut ketään. Kerro meille raskausjaksoista.

Raskaus venyy ja siitä on hyötyä

Venytysharjoitusten edut raskauden aikana:

Harjoittelun edut raskauskuukausien aikana vain lisääntyvät. Asenteesi muuttuu ilmeisesti parempaan vyöhykkeeseen ja painosi jakautuu tasaisesti. Selän, niskan ja rinnan kireys voidaan taata.

Lisäksi venyttelyn hyödyt unohtamatta tekevät ihmeitä pienelle, joka odottaa maailmaa. Muutaman venytyksen sisällyttäminen päivittäiseen rutiiniin voi helposti korjata arkuutesi ja

särkyjä, mikä edistää parempaa kokemusta raskaudestasi.

Turvallisuusvinkkejä, jotka on pidettävä mielessä raskauden aikana:

Vaikka olet valmis venyttämään, sinun on noudatettava seuraavia varotoimia.

  • Lämmitä aina ennen aloittamista, koska hyppääminen suoraan venyttelyyn voi aiheuttaa vain loukkaantumisia, sillä muuten ei ole mitään järkeä korjata kipuasi. Muutaman minuutin polvien kohotukset tai istuma -asennot tekevät ihmeitä.
  • Yritä olla pomppimatta raskauden aikana, koska se voi helposti osoittautua vedetyksi lihakseksi. Keskity venytyksen pysymiseen noin 20–30 sekunnin ajan ja pidä sitä, jotta voit tuntea venytyksen vaikuttavan.
  • Älä liioittele venytyksiäsi. Raskauden aikana tuotetaan relaksiinia, joka löysää nivelsiteitä, mikä tekee sinusta alttiin tahattomalle venytykselle ja vahingoittaa itseäsi.
  • Älä rajoita itseäsi, mutta älä myöskään työnnä sitä liian pitkälle. Kuuntele aina kehosi sanottavaa.
  • Jos venytys ei tee sitä, mitä sen pitäisi tehdä, on luultavasti parasta valita puolet uuden kanssa.

Raskaus venytykset ja niiden edut:

Aloita lämmittely, kuten sanottu, ja keskity sitten vartaloosi, joka vaatii huomiota. Tässä on 9 parasta venytystä, joiden pitäisi auttaa.

1. raskaus takaisin venyy:

Venyttelyharjoituksia raskaana oleville naisille 1

Selän venytys voi luonnollisesti korjata selkärankaa ja selkää lisäävän paineen. Tämä venytys auttaa pidentämään selkälihaksia melko pitkälle. Pidä lonkat joko varpaiden päällä tai takana ja lepää käsi lattialla. Säädä hartiat ja kallista päätäsi taaksepäin. Yritä tehdä kaari melko mukavaan asentoon ja sen pitäisi olla.

2. Kaulan venytykset:

Venyttelyharjoituksia raskaana oleville naisille 2

Kuten nimestä voi päätellä, tämä harjoitus auttaa vapauttamaan jännitystä niska -alueeltasi. Tämän harjoituksen suorittamiseksi voit joko seistä tai istua haluamallasi tavalla. Sulje silmäsi, hengitä syvään ja aloita sitten nimeämällä pää sivulle. Anna sen pudota olkapäähän asti. Varmista, että nämä kaksi eivät kohtaa. Toista puolen vaihtaminen noin kolmen tai kuuden sekunnin kuluttua.

3. Rinta venyttää:

raskaus venyy

Jännitystä kertyy rinnasta taakse? Älä huoli! Rinnan venyttely auttaa. Aloita ottamalla tyyny tai matto. Istu alas ja pidä jalat painettuna reisiin. Hengitä ulos ja jatka istumista, anna sormiesi koskettaa vastakkaista polvea. Joten vasen käsi koskettaa oikeaa polvea ja päinvastoin. Pyöritä käsiäsi syklin jälkeen ja muuta asentoa. Toista haluamallasi tavalla niin monta kertaa, kunnes olet väsynyt.

4. Olkapäät:

Venytysharjoituksia raskaana oleville naisille 4

Jos et voi vain istua tietokoneen edessä liian kauan, tämä harjoitus on varmasti kätevä. Se suoritetaan seisomalla jalat erilleen tuuman verran. Vedä kädet ulos ja ojenna ne korkealle. Yritä koskettaa oikeaa kyynärpäätä vasemmalla kädellä kädet edelleen korkealla. Pidä asentoa muutaman sekunnin ajan ja toista. Käännä molemmat suunnat ja tee vaaka- ja pystykytkimet.

5. Vatsaraskauden venytykset:

Venytysharjoituksia raskaana oleville naisille 5

Vapauttava venytys antaa kehollesi mahdollisuuden hengittää ja antaa tilaa kylkiluille ja mahdollistaa välimatkan vatsan kohoamista tukeville lihaksille. Aloita polvistumalla polvillesi ja pitämällä jalat maassa. Nyt kun pääset tähän asentoon, pidä pallo ympäri ja ojenna kädet koskettamaan palloa. Varmista, että nivelet on venytetty niin pitkälle kuin mahdollista, ja pidä palloa vain kyynärpäilläsi ja alemmalla kädelläsi. Toista kunnes tunnet olosi mukavaksi.

6. Reidet:

Venytysharjoituksia raskaana oleville naisille 6

Tämä joustava lihasten venytysharjoitus on juuri sitä, mitä tarvitset tunteaksesi olosi epämukavaksi liian pitkän istumisen jälkeen. Ojenna toinen käsi korkealle ja aseta toinen vyötäröllesi. Ojenna toinen jalka taipumalla polvesta ja aseta toinen jalka taakse, polvi suoraan ulos. Toista, kun tunnet venytyksen.

7. raskaus venytyksiä lonkat:

Venytysharjoituksia raskaana oleville naisille 7

Iskiasongelmasi eivät koskaan palaa tällä harjoituksella, joka huutaa huomiosi. Aloita istumalla lattialla tavalliseen tapaan. Vedä yksi jalkasi ylös ja tuo se lähelle korvaa takaa. Voit taivuttaa päätäsi tarpeen mukaan säätääksesi. Pidä asentoa noin 20 sekuntia ja vaihda sitten puolta. Älä unohda hengittää, muuten väsyt helposti.

8. Jalkojen venytykset:

Venytysharjoituksia raskaana oleville naisille 8

Turvotuksesta kouristuksiin kaikki on ohi ennen kuin huomaatkaan. Ei ole ainutlaatuista tapaa venyttää jalkoja, ja kaikkia muunnelmia voidaan kokeilla.

9. Koko kehon raskaus venyy:

Venytysharjoituksia raskaana oleville naisille 9

Stressin vapautuminen on taattu tällä venyttelyllä. Se sisältää kaikkien edellä mainittujen toimenpiteiden toistamisen peräkkäin ja syvän hengityksen.

Kun tiedät, missä ongelma -alueesi sijaitsee, sen ei pitäisi olla liian vaikeaa eristää ja kohdistaa se jännityksen vapauttamiseen. Jos olet kuntofriikki, sinun ei pidä karttaa harjoituksia vain siksi, että olet raskaana. Venyttely on tie ulos rajoitetusta asennoliikkeestäsi. Helppo toteuttaa ja johtaa samat vanhat terveyshyödyt.