Gör popcorn själv i en kruka – hälsosamt och gott!

Gör popcorn själv i en kruka med lock

Är du ett popcorn -fan? Om så är fallet bör dessa goda nyheter intressera dig: Popcorn är ett hälsosamt mellanmål! Snacket är inte bara fiberrikt och kalorifattigt, utan ger också 4 g protein per portion. Men mikrovågs popcorn innehåller hydrerad olja och smakförstärkare. Kemiska ämnen som kan vara hälsoskadliga används också vid framställning av popcornpåsar. Hemlagad majspopcorn smakar inte bara utsökt, den är också mycket hälsosammare.

Gör popcorn själv teknik så att alla korn stiger

Planerar du en filmkväll med dina vänner den här veckan? Har du inte någon popcornmaskin eller mikrovågsugn? Oroa dig inte! Du kan göra popcorn i en kastrull.

Även om du är på en diet kan du fortfarande njuta av detta mellanmål. Du bör definitivt undvika smör. Om du garnerar popcorn med riven parmesanost kommer du bara att lägga till 22 kalorier.

Gör popcorn själv Ingredienser puffer majssalt solrosolja

Att göra popcorn själv är faktiskt väldigt enkelt. För detta behöver du 60 g popcornmajs, 3 msk solrosolja och lite salt efter smak! Detta är grundreceptet, men du kan naturligtvis också prova många söta eller salta alternativ.

1. Lägg solrosoljan i en stor kastrull, helst av rostfritt stål. Lägg kastrullen på hällen och värm oljan på medelvärme.

2. Innan du lägger till alla majskärnor, gör ett snabbtest med några kärnor. Vänta tills de öppnas.

Hur man gör popcorn själv i en kruka med olja utan smör Instruktioner

3. Tillsätt sedan resten av popcornen och täck grytan. Ta kastrullen från spisen och räkna i 30 sekunder.

4. Sätt tillbaka grytan på spisen. Puffer majs bör börja poppa snart. Skaka grytan fram och tillbaka. Försök att hålla locket något öppet så att ångan släpps ut från popcornen.

5. Så snart pausen mellan smällarna har tagit flera sekunder, ta bort kastrullen från spisen och häll genast popcornen i en stor skål.

Gör popcorn själv frisk, salt och kalorifattig

Kökstips:

Med denna teknik stiger nästan alla majskärnor och brinner inte. Om de flesta av dina majskärnor inte stiger ordentligt är det troligt att du inte hällde i tillräckligt med olja eller att du kokade dem på mycket låg värme.