Recept på Chimichurri -sås: Allt beror på kryddblandningen

Chimichurri sås kött serverar grillsås

Den heta gröna chimichurri -såsen, som traditionellt serveras med grillad mat i Sydamerika, åtnjuter också ökad popularitet i Europa. Den aromatiska klassikern kommer faktiskt från Argentina och är idealisk för marinering eller kryddning av kötträtter. Den tillagas på basis av rödvinsvinäger och olivolja. Allt beror på rätt blandning av kryddor – det kommer garanterat att göra din aptit piggare.

Recept på Chimichurri -sås: Ingredienserna

Chimichurri sås Ingredienser Kryddblandning

Till chimichurri -såsen behöver du följande ingredienser:

Persilja 8-10 msk

Vitlöksklyftor – 3

Chili: 1

Olivolja – 100 ml

Rödvinsvinäger – 2 msk

Oregano, torkad 3/4 msk

salt och peppar

Du kan också ånga kycklingbröstfilén och servera den utsökta såsen från Argentina med den. För övrigt, i Sydamerika, är nötkött vanligtvis kryddat med kryddblandningen. Det är traditionellt en del av menyn och är mestadels grillad.

Förbered Chimichurri -såsen: instruktioner

Förbered Chimichurri -sås Skär chiligroparna

För den goda såsen måste du först hacka persiljan fint, sedan antingen pressa eller finhacka vitlöksklyftorna. Tvätta chilin, torka, kärna ur och skär i små bitar.

Tillsätt Chimichurrisås, olivolja, rödvinsvinäger

Häll olivoljan i en djup skål, tillsätt de finhackade ingredienserna och rör försiktigt. Häll rödvinsvinäger och rör om igen. Krydda efter smak med torkad oregano, tillsätt en nypa salt och krydda med peppar.

Tillsätt kryddor till chimichurrisåsen

Låt såsen stå åt sidan i 10 minuter så att olivoljan kan absorbera smakerna. Du kan servera Chimichurri -såsen med kyckling, biff eller säsongsgrönsaker. smaklig måltid!

Chimichurri sås servera grillat kött