5 idéer om hur man ordnar en tomatmozzarellasallad vackert

Tomatmozzarellasallads servering Idéer Hasselback

Caprese -salladen är en klassiker från det italienska köket, men den är mycket populär över hela världen. Tomat, mozzarella, basilika – dessa ingredienser utgör denna läckra förrätt och påminner om den italienska trefärgen. Vanligtvis skärs tomaterna och mozzarella i skivor, ordnas på ett fat och ringlas med balsamvinäger och olivolja. Men hur kan du göra tomatmozzarellasalladen mer intressant? Vi ger dig några idéer.

Hasselback-stil tomatmozzarellasallad

Servera tomatmozzarellasallad Hasselback

Känner du redan till receptet på Hasselbackpotatis? Använd samma teknik för att göra en enkel Caprese-sallad till ett kvällsblickfång.

Så här fungerar det: Flera skåror skärs i tomaten. Du behöver inte skära hela vägen, annars faller tomaten sönder. Därefter sätts mozzarellaskivorna och basilikabladen in i skårorna. Lägg nu tomaterna på en tallrik med raket, krydda med salt och peppar och dekorera med balsamisk dressing.

Förresten, långsträckta, stora tomater passar bäst för denna variant av Caprese -salladen. Så att tomaterna sitter bra på tallriken, skär av en liten skiva i botten.

Tomat- och mozzarellatorn

Stapling av tomatmozzarellasalladstorn ovanpå varandra

En annan trevlig idé är dessa Caprese -torn. Tomat- och mozzarellaskivorna läggs helt enkelt på varv. Du behöver inte en serveringsring för detta, eftersom tomattornet står stabilt på tallriken. Om du vill lägga till en rustik touch till salladen kan du inte ta bort skaftet från tomaterna. Basilikabladen kan placeras dekorativt mellan skivorna.

Tomatmozzarellaspett

Tomat Mozzarella Spett Finger Food Party

Caprese sallad på spett! Denna variant är perfekt som festmat, eftersom tomatmozzarellaspettarna tillagas supersnabbt.

Använd körsbärstomater och mini mozzarellabollar (även kallad bocconcini) för detta. Krydda först tomaterna och mozzarellabollarna i separata skålar med olivolja, salt och peppar. Stick först en körsbärstomat på var och en av spettarna. Detta följs av ett blad basilika, en mozzarellaboll, tomat, basilika och avsluta med en mozzarellaboll.

Du kan ordna spettarna antingen liggande eller stående på en tallrik. För att tornet ska stå sig själv måste du halvera tomaten i botten.

Tomat Mozzarella Tartar

Tomat Mozzarella Sallad Tartar Ansjovis

Om du vill visa upp dina matlagningskunskaper behöver du inte tillgripa komplicerade gourmetrecept, eftersom Caprese -salladen också kan serveras som en tartare. Tomaterna och mozzarella skärs i mycket små bitar, kryddas efter smak och placeras i mitten av en serveringsplatta med en serveringsring. Basilikablad eller svarta, urkärnade oliver är lämpliga för dekoration. En bra idé för en exklusiv kall förrätt skulle vara tomaterna med tonfiskgrädde.

Tomat Mozzarellasallad i ett glas

Servera tomatsmozzarellasallad i ett glas

Sallader i en burk har varit mycket populära de senaste åren. Dessa är mestadels skiktade sallader som serveras i dessert- eller konserveringsburkar. De ser inte bara eleganta ut, de är också mycket praktiska och kan tas med till kontoret eller till en picknick utan problem. Det är bäst att transportera förbandet i en separat behållare.

Tomat Mozzarella Salladsdressing Idéer