Coola livshackar för köket: Dessa 15 knep gör livet enklare för amatörkockar!

Life Hacks För Köket Ost Gnugga Bakspray För Att Förhindra Fastnar

Trötta från den hektiska arbetsdagen på kontoret kommer vi hem för att koppla av och vila. Även amatörkockarna bland oss ​​har förstås ingen lust att förbereda middag. Här är några knep som hjälper till att göra köksarbetet mycket enklare. Med dessa coola livshackar för köket kan du laga mat trots vardagens stress. Så du kan snabbt förbereda middag och sedan ha mer ledig tid för familj och vänner.

Life hack för köket: knep som gör vardagen enklare

Life Hacks för köksallad Spenat tvätt snabbtorkande

Torka lövgrönsakerna med en handduk

Sallad, raket eller spenat är populära ingredienser till sommarrätter, sallader och förrätter. Tvätta dem under rinnande vatten och lägg ut bladen på en handduk. Det absorberar fukt bättre och snabbare än hushållspapper, så du kan använda det för att klappa gröna bladgrönsaker torra.

På så sätt förblir hemlagad glass krämig när den är fryst

Life Hacks for the Kitchen Rice Paper Glass

Speciellt på sommaren känner alla för att ha glass. Och eftersom hemlagad glass smakar bäst förbereder många tyskar själva den utsökta efterrätten. Men det är desto mer irriterande när isen blir för hård när den fryser. Med detta trick får du en krämig glass: linda först in glassen i rispapper och lägg den sedan på en sval plats.

Håll örterna färska längre

Life Hacks for the Kitchen Blötlägg örter i smör

Vill du hålla örterna i din trädgård färska längre? Frys dem i isbitar. Tvätta bara örterna ordentligt, klappa torrt och hacka fint. Lägg sedan i en isbitbricka, häll smält smör över dem och frys in. På så sätt får du senare en portion örtblandning som du kan använda för att smaksätta rätter, sallader och soppor.

Detta förhindrar att skalad rå potatis blir brun

Life Hacks för kökspotatisen Skala vatten

Råpotatis blir snabbt brun efter att du har skalat dem? Skär dem i bitar och överför till en stor skål. Fyll skålen med vatten så att den täcker potatisen helt och lägg dem på en sval plats. På så sätt håller potatisen sig färsk längre och blir inte brun.

På så sätt kan du förhindra att osten läcker under bakning eller grillning

Life Hacks for the Kitchen Ostfrysning läcker inte ut

Vill du bröd, baka eller grilla ost? För att förhindra att det läcker kan du först kyla det djupt i en timme.

Detta gör att du kan skära eller riva ost snabbare

Life Hacks för Kitchen Floss Cheese Cut

Osten kan skäras exakt i tunna skivor med tandtråd. Perfekt om du snabbt vill sätta upp ett ostfat. Om du vill riva ost till rätter, spraya först rivjärnet med bakspray. På så sätt kan du förhindra att ostrester fastnar på rivjärnet.

Frys grönsaksbuljong till smakrätter

Life Hacks för köksfryst grönsaksbuljong

Spara tid med att förbereda middag med detta smarta trick. Frys grönsaksbuljong i isbitar så att du snabbt kan smaksätta rätter senare. Förbered grönsaksbuljongen från paprika, lök och morötter.

Gör flytande honung snabbt

Life Hacks för Kitchen Melt Honey Water Bath

Du kan snabbt flytande fast honung i ett vattenbad. Var extra uppmärksam på vattentemperaturen. Ljummet till varmt vatten är bäst.

Life Hacks For The Kitchen: Så här stoppar du sockret från att klumpa ihop sig

Life Hacks for the Kitchen Brunt socker äppelbiff förhindrar att det fastnar

Om sockret blir fuktigt kan det snabbt klumpa ihop sig. Du kan förhindra att det bildas klumpar genom att lägga till en bit äppelskal i sockerskålen. Det kommer att absorbera fukt.

Life Hacks for the Kitchen: Frysning av kaffe 

Life Hacks för köket Frys kaffe Förbered mocka isbitar

Vi har redan nämnt att du kan frysa örter och grönsaksbuljong i isbitar. Men visste du att kaffe också kan frysas? Du kan använda kaffetärningarna senare för att förbereda tiramisu eller olika cocktails. Isbitarna är också lämpliga för frysning av barnmat, citronsaft eller vin.

Life Hacks for the Kitchen: BBQ Buns

Life Hacks för Kitchen Grill Brick Cover Ideas

Grillade rullar smakar mycket gott och är snabbt klara. Du behöver bara lägga rullarna på grillen. Linda en tegelsten i aluminiumfolie så att bullarna kläms.

Life hacks för köket: skalar jordgubbar med ett sugrör

Life Hacks for the Kitchen Strawberry Drinking Straw

Du kan stjälka jordgubbar med ett sugrör. Den perfekta idén för alla som snabbt måste förbereda cocktails för många gäster.

Life Hacks for the Kitchen: Mjukgör smör snabbt

Life Hacks for the Kitchen Butter ger snabbt vika

Vi har redan berättat hur man mjukar upp honung. Smör kan också mjukas snabbt. För nästa trick behöver du ett glas och kokande vatten. Fyll först glaset med kokande vatten och låt det stå i 3 minuter. Det varma vattnet kommer att värma upp glaset, så håll det alltid med grytlappar som en försiktighetsåtgärd. Kasta ut vattnet i diskbänken, lägg glaset över det hårda smöret och täck det med det. Vänta 2-3 minuter tills smöret värms upp och mjuknar.

Life Hacks for the Kitchen Gnid smör tills det är mjukt

Frys fruktpurén

Life Hacks för kökets smoothie -isbitar

Vill du förbereda smoothies, shakes, juicer, etc. snabbt? Gör en fruktpuré av aprikoser, mango och persikor. Tvätta, skala, kärna ur, tärna frukterna och låt dem gryta i en kastrull med varmt vatten i åtta minuter. Mosa sedan frukten med vattnet och häll fruktpurén i en isbit. Frys och använd inom en vecka.

Life Hacks for the Kitchen Träsked förhindrar kokning