Fruktgummitårta – bra idéer för barns födelsedagsfester

Fruktgummitårtfyllning-gummi-koppar-färgad-tårta basfärg

Fruktgummi, inklusive naturligtvis gummibjörnarna, är bland de mest populära sötsakerna bland barn, men vuxna tycker också om dem. Vad sägs om du kan förvandla dessa godsaker till en utsökt sådan Fruktgelékaka förbereda? Idén är särskilt lämplig för barns födelsedagar och de små kommer att gilla den. Det finns många olika sätt att förbereda en sådan kaka eller en tårta av denna typ. Vi skulle vilja presentera dig för några originella och framför allt enkla idéer för en rolig och naturligtvis utsökt fruktgummitårta.

Fruktgelékaka gjord av färdiga produkter

Fruktgelékaka godis-socker-dessert-barn-vuxna

Du kan få fruktgummit för fruktkakan från butiken. Oavsett om du använder gummibjörnar, skrattande tandkött, gummigodis eller andra variationer är helt upp till dig. Du är också välkommen att sätta ihop en mix. I princip har du möjlighet att låta din fantasi springa iväg. Födelsedagsbarnet kan också hjälpa till om tårtan inte ska vara en överraskning.

Gör fruktgummitårtan helt själv

Fruktgummitårta hemlagad-färgade-kuber-gelé-socker

Om du känner för att baka och har lite mer tid tillgänglig kan du också göra fruktgummit själv. Det är snabbt och inte svårt alls. Vi har förberett två idéer för hemgjord fruktgummi: å ena sidan söta idéer för tjejer och å andra sidan en idé för pojkar. Men först några recept på tårtbotten.

Gör tårta av godis själv – 9 idéer med och utan bakning

Gör en liten påsköverraskning från köket själv – 10 idéer

Använda terrakottakrukor annorlunda: 20 idéer för huset & trädgård

Recept på tårtbotten

frukt-tuggummi-tårta-gummi-björn-kuber-dekoration-färgglada-regnbåge

Du kan enkelt baka fruktgelékakan. Du kan använda ett klassiskt och snabbt tårtbaserat recept. Grädda en eller flera bottnar och lägg dem sedan ovanpå varandra. Du kan också designa mittområdet från ringar så att du har ett hålrum för fyllning med fruktgummi. Du behöver följande produkter:

– 5 msk mjöl

– 4 nivåskedar socker

– 3 ägg

– 2 msk olja

– 1 msk ättika

– 1 tsk bakpulver

– Vaniljsocker

– 1 nypa salt

Grädda fruktgelékakan

frukt-tuggummi-tårta-dekoration-gummy-glasyr-diy-idé

Sikta mjölet och bakpulvret i en skål och blanda ihop det. Vispa äggulorna med sockret tills det är skummigt, vispa sedan i olja och vinäger. Tillsätt sedan mjölblandningen. Vispa äggvitorna till det är styvt och rör ner saltet. Blanda äggvitorna med resten av smeten. Lägg denna grund för fruktgummitårtan i en smord form och grädda i den förvärmda ugnen i 12 till 15 minuter vid 175 grader.

Dekorera tårtan med fruktgelén

fruktgelékaka toppning-vit-grädde-haribo-godis

Dekorera nu din tårta med det hemlagade eller färdigköpta fruktgummit. För att fruktgummit ska fastna bra bör du täcka kakan med en glasyr. Gummibjörnkakan är också mycket populär. Som du säkert redan kan föreställa dig kan du enkelt använda färdiga gummibjörnar till en gummibjörntårta. Hur du ordnar dem är helt upp till dig. Ditt barn kan också vara med!

Piñata -tårta

Fruktgummin som fyllning

Fruktgummi-tårta-tårta-fyllning-idé-födelsedag-dessert

Om du inte bara vill dekorera kakans utsida med fruktgummi kan du naturligtvis också arbeta in dem i degen. Så överraskningen för barnen inträffar bara när kakan skärs. En annan variant för en färgglad och rolig fruktgummitårta är att färga basen. Återigen är det bäst att använda matfärg för detta.

Fruktgelé eller gummibjörnspizza

Fruktgummipaj-pizza-rolig-idé-efterrätt

En mycket original dessertidé och en godiskaka av ett annat slag är också en söt pizza, för vilken du bara behöver en bas. Istället för grönsaker och tomatsås, använd helt enkelt fruktgummi igen. Denna typ av fruktgelékaka ser väldigt intressant ut. Intressant nog gör fruktgelén ett mycket bra jobb med att imitera pizzafyllningar.

Fruktgelé recept

fruktgelékaka recept-stjärna-fjäril-rosett-flicka

Du kan köpa vilken form du vill till fruktgelén och på så sätt anpassa figurerna till temat för födelsedagsfesten. Du kan sedan dekorera fruktgummitårtan med de ätbara figurerna som du vill. Du kan också lägga sötsakerna i en skål för mellanmål.

Ingredienser och material

Fruktgummitårta-juice-gelatin-mögel-honung-ingredienser

Fruktgummi smakar bäst när äkta 100% juice används för deras produktion. Du behöver 1 kopp. Och fruktgelékakan som du dekorerar senare blir också mycket mer utsökt. Du behöver också 3 teskedar honung som sötningsmedel, 2 platta matskedar gelatin och ovannämnda form. När du har tagit hand om allt det kvarstår den enklaste delen av förberedelsen.

Gelatinet

frukt-tuggummi-tårta-matlagning-gelatin-smält-jello

Lägg den första saften i en kastrull. Tillsätt sedan gelatinet och vänta en stund tills gelatinet absorberar vätskan. Blanda sedan ihop allt väl. Koka upp vätskan och rör om tills gelatinet har smält och det inte finns fler klumpar.

Söt fruktgummi

frukt-tuggummi-tårta-honung-sötningsmedel-naturligt-friska-barn

Nu måste du söta den framtida dekorationen för fruktgelékakan. Så tillsätt honungen till den. Beroende på hur söt saften är kan det vara nödvändigt att tillsätta lite mer honung eller använda mindre än 3 teskedar.

Fyll formen

Frukt-gelé-tårta-spruta-form-fyllning-lätt-recept-idé

Med det är gelén klar. Så länge det fortfarande är varmt och flytande måste det hällas i den valda formen. Det mest exakta sättet att göra detta är att använda en ren spruta. På så sätt slipper du spilla det. Om du vill ha fruktgummi i olika färger, upprepa ovanstående steg med en annan juice.

Kyl frukttandköttet

frukt-gelé-tårta-cool-dekoration-inspiration-färg-juice

Du kan också använda en enkel bakform och senare skära fruktgelén i tärningar. Hur som helst måste gelén gå in i kylskåpet för att stelna. Detta tar ungefär en timme. Då är den söta dekorationen till fruktgelékakan klar att användas.

Färdiga fruktkött

frukt-gelé-tårta-söt-idé-födelsedagsfirande

Formerna för fruktgelén som erbjuds idag är verkligen väldigt olika. Fruktgelékakan kan vara ett riktigt blickfång och är, som ni ser, verkligen inte svår att göra. Om du vill ha lite mer inspiration, men den här gången för pojkar, läs bara vidare!

Lego fruktgummi för pojkar

Frukt-gelé-tårta-pojkar-lego-byggsten-figurer-gelé-ingrediens

För pojkar är blommor och stjärnor förmodligen mindre lämpliga. Istället kan du använda fruktgummi i form av legoklossar för att göra fruktgummitårtan. Du kan få rätt blanketter för det i en butik. För att få figurerna att se mer intressanta ut väljer du en form där “stenar” i olika storlekar och former kan göras.

Färgglada färger

frukt-gelé-tårta-lek-färgglada-färger-diy

Återigen rekommenderar vi att du väljer olika färger. Du kan också använda matfärg för färger som inte finns i form av juice (t.ex. blå). På så sätt får du en färgglad fruktgummitårta som kommer att le ett leende på varje barns ansikte.

Gelépajer