Gör kakor själv med en överraskning inuti – 20 ovanliga idéer

Tårta med överraskning smarties-tårta-pinata-tårta-födelsedag

Överraskningstårtor är underbara desserter som bara avslöjar deras hemliga insidor när de skärs. Dessa är vanligtvis färgglada chokladknappar, fruktgummi, en blandning av populära sötsaker eller till och med kreativa dekorationer och budskap i degen. Med en hemlig fyllning blir varje enkel tårta en speciell dessert som förvånar både barn och vuxna. Vill du ha en Tårta med en överraskning förbered och ge något speciellt till barnet, älskaren eller ett födelsedagsbarn, ta en titt på våra ovanliga idéer för en överraskningstårta.

Förbered kakor med en överraskning – pinatatårta

Tårta med ett överraskande m-och-m-tårta-överraskning-tårta-recept

Pajerna och kakorna med en överraskning är av två typer – med fyllning och med dekorationer i degen. Överraskningstårtor med fyllning är fortfarande kända som pinatakakor, eftersom insidan “brister” efter skärning, precis som i det populära spelet för barns födelsedagsfester. Eftersom denna dessert oftast är fylld med chokladlinser kallas den också M&Kallas M eller Smarties -tårta, beroende på vilken fyllning du har valt.

Tårta med en överraskning i smeten

Tårta med en överraskningslåda-tårta-med-hjärt-alla hjärtans dag

Den andra typen av överraskningstårta är desserter som har en dekoration i degen. Det här är till exempel kakor med färgglad deg, fruktig fyllning eller ett populärt motiv i kontrastfärg. En populär idé för detta är en lådtårta med ett hjärta inuti, som är den perfekta presenten till alla hjärtans dag eller till ett jubileum.

Rainbow cake recept med och utan Smarties för bakning

1: a födelsedagstårta – 55 idéer för födelsedagstårta och tårta

Motivkakor för barn med fondant – originalidéer för tjejer & killar

Gör pinatakaka själv

Tårta med överraskande fyllning-godis-smarties

Du kan enkelt förbereda en pinatatårta med en överraskning hemma. För detta bakas enkla kakbottnar av sockerkaka och fylls sedan med de valda överraskningarna. Dessa kan vara de traditionella chokladlinserna eller mottagarens favoritgodis. Se dock alltid till att all förpackning i kakan tvättas.

Tårta med en överraskning som en tårta

Tårta med en överraskande golv-tårta-fyllning-m-och-m-kaka

Om du vill göra ett riktigt stort intryck med pinatakakan med en överraskning, kan du inte baka en tårta utan en stor tårta. För en ännu större överraskningseffekt kan kakan tillagas med färgad deg.

Färgglad tårta med en överraskning

tårta-med-en-överraskning-regnbåge-tårta-fyllning-käglor

En färgglad tårta med fyllning är den perfekta födelsedagstårtan för en barns födelsedagsfest. Regnbågskakan är gjord av sex eller sju lager, som alla är färgade i en annan färg. För att få effekten bakas kaklagren separat och läggs sedan ihop till en tårta. Du kan ta reda på hur kakan fylls nedan.

Baka överraskningstårtor med ett dolt budskap

tårta-med-en-överraskning-smarties-tårta-pinata-recept

Med fyllningen i överraskningstårtan kan du förmedla ett viktigt budskap till familjen, till exempel könet på ditt förväntade barn. För detta bör du använda chokladknappar i rosa för tjejer och blått för pojkar som fyllning. Efter att kakan har klippts avslöjas könet.

Baka en överraskningstårta – instruktioner

kakor-med-en-överraskning-bakning-instruktioner-smarties-kakor

För att baka en tårta med en överraskning bör du först baka tårtbottnarna. De måste absolut vara två eller fler, eftersom du behöver en hel tårtbotten som översta lagret. För att fylla kakan med den valda fyllningen, skär ut mitten av den nedre kakbotten och fyll den. Sedan läggs den andra tårtbotten över den och hela kakan täcks med grädde.

Dekorera pinatatårta

Tårta-med-en-överraskning-dekorera-smarties-tårta-tårta-hjärta

Sedan kan kakan dekoreras som önskat med en överraskning, så att den passar till tillfället. Se till att krämen täcker hela överraskningstårtan så att gästerna eller mottagaren inte märker den dolda överraskningen.

Tårta med en överraskning till påsk

tårta-med-en-överraskning-påsk-pinata-tårta-överraskning-tårta

Överraskningstårtor kan förberedas och dekoreras för alla tillfällen. En sådan kaka är perfekt som en påsköverraskning för barn om den är fylld med chokladägg och chokladkaniner. Förberedelsen av en sådan kaka tar lite mer tid, men resultatet är värt det.

M.&M tårta med överraskning till jul

tårta-med-en-överraskning-jul-present-m-och-m-tårta

Färgglada M.&M Förbered tårta. Istället för den traditionella runda formen kan du baka tårtbottnarna i kvadratisk form och designa överraskningstårtan som en present.

Pinatakaka med fyllning av fruktgelé

tårta-med-en-överraskning-inuti-pinata-tårta-fruktgummi

Om födelsedagsbarnet är ett stort fruktgummi -fan kan du fylla tårtan med fruktgummi. Du kan använda ditt favoritrecept för tårtbottnarna och glasyren. Med en rik dekoration på utsidan kommer födelsedagsbarnet inte alls att misstänka överraskningen inuti.

Fruktig tårta med en överraskning

tårta-med-en-överraskning-sommar-jordgubbe-tårta-fyllning

Istället för chokladknappar och godis kan du fylla överraskningstårtan med vilken frukt som helst. Till exempel kan den enkla jordgubbstårtan utformas med en stor överraskningseffekt och förberedas för att vara särskilt fruktig.

Baka jordgubbstårta som en överraskningstårta

tårta-med-en-överraskning-jordgubbe-tårta-recept-överraskning-tårta

Om du vill designa en jordgubbstårta eller tårta som en jordgubbe, är en hjärtformad bakform bäst för detta. Till detta recept behöver du totalt fyra hjärtformade tårtbottnar, som du kan förbereda med en färdig bakblandning. För att placera jordgubbarna i kakan måste du klippa ut mitten av de två mellersta tårtbottnarna med en hjärtkakskärare. Du kan förstå den exakta utformningen av lagren från bilderna.

Jordgubbstårta med fondant

tårta-med-en-överraskning-överraskning-tårta-jordgubbe-recept

Du behöver en smörkräm för att belägga skikten och den färdiga kakan. För att dekorera kakan som en jordgubbe kan du använda röd och grön fondant. Du bör förbereda kakan strax innan du äter så att du kan njuta av färska jordgubbar.

Baka en rund överraskningstårta

tårta-med-en-överraskning-pinata-tårta-baka-bär

För att forma kakan som en boll bör du använda en rund bakform. Baka två identiska kakor i den, ta bort mitten från varje. Fyll sedan bara den första kakan med fyllning och lägg den andra ovanpå. Pensla med smörkräm och du är klar.

Tårta med en fyllning efter eget val

tårta-med-en-överraskning-överraskning-tårta-recept-choklad-tårta-fyllning

Naturligtvis kan du välja fyllningen till din tårta med en överraskning själv och förbereda desserten helt efter din egen smak. Du bestämmer själv om chokladgodis, kex, fruktgummi eller något annat. Det är bara viktigt att den övre kakbotten förblir hel.

Lådkaka med hjärta inuti

tårta-med-en-överraskning-regnbåge-hjärta-i-kakan-receptet

Om du vill förbereda en tårta för ett speciellt tillfälle kan du dekorera degen med ett motiv du väljer. Hjärtan, påskkaniner, julgranar eller till och med bokstäver kan döljas i överraskningstårtan med denna metod. I det följande kommer vi att avslöja hur du kan baka en lådtårta med ett hjärta i själv.

Grädda önskat motiv ur deg

tårta-med-en-överraskning-hjärta-i-kakan-regnbågssmeten

Förbered först degen för det dolda motivet och baka den. Antingen förbered en mycket tunn kaka eller baka en lådkaka och skär den i skivor. Du kan baka motivet för överraskningen i kakan i valfri färg, så länge det står i kontrast med degen. Här är hjärtat i tårtan utformat som en regnbåge.

Baka din egen kaka med ett hjärta inuti

tårta-med-en-överraskning-låda-tårta-med-ett-hjärta-regnbågsfärger

Från den kylda kakan för det dolda motivet skärs former med en matchande kakskärare. Därefter blandas den andra degen och en del av den läggs i lådkakformen. Lägg sedan hjärtan skurna bakom varandra i degen.

Baka lådkakor med hjärta

tårta-med-en-överraskning-recept-låda-tårta-med-ett-hjärta

Fördela nu resten av degen till vänster, höger och ovanpå degen så att motivet täcks på alla sidor. Grädda sedan den ovanliga kakan i ugnen med en överraskning tills den är klar.

Dekorera tårtan med en överraskning

tårta-med-en-överraskning-låda-kaka-med-ett-hjärta-glasyr-socker strössel

Slutligen kan du klä lådkakan med ett hjärta med smörkräm eller frostning efter eget val och dekorera den som du vill. Detta är en bra presentidé för alla hjärtans dag, årsdag eller mors dag. Istället för ett hjärta kan du använda årtal eller bokstäver för ett födelsedagsbarn som motiv.

Batman överraskningstårta för barn

tårta-med-en-överraskning-låda-tårta-överraskning-tårta-batman

Med roliga kakskärare kan du dölja alla motiv i kakan med en överraskning. Om kakan bakas för ett barn är populära motiv från animerade filmer eller med superhjältar perfekta som dekoration.

Muffins istället för kakor med en överraskning

tårta-med-en-överraskning-mickey-mouse-suprise-inside-cupcakes

Cupcakes är ett populärt alternativ till kakor och pajer som har ökat i popularitet nyligen. De små tårtorna ersätter födelsedagstårtor och till och med bröllopstårtor och är också det perfekta söta mellanmålet mellan. Du kan också göra muffins som en tårta med en överraskning genom att dekorera degen med kakskärare eller fylla dem med godis.

Muffins med en färgglad överraskning

Tårtor-med-en-överraskning-inuti-cupcakes-zuckersteusel-fyllning

Eftersom muffins är mycket mindre än en hel tårta kan de inte alls fyllas med stora godis. Istället kan du använda färgglada sockerströssel, dekorkonfetti, stjärnor, sockerpärlor och andra små dekorationer för den hemliga fyllningen.

Överraskningskaka recept på muffins

Tårta-med-en-överraskning-förberedelse-deg-cupcakes-recept

När du förbereder en tårta med en överraskning, rörs degen alltid först. För överraskningskakor kan du använda ett enkelt recept eller en färdig bakmix. Fördela först smeten i muffinsformen med pappersfoder och baka muffinsen.

Fyll muffins med en överraskning som en tårta

Tårta-med-en-överraskning-gör-överraskning-cupcakes-själv

Låt de bakade muffinerna svalna och skär sedan ut mitten med en kniv. Fyll sedan det resulterande hålet med färgade strössel efter eget val och lägg slutligen tillbaka den utskurna delen.

Kamouflage cupcakes med överraskning

Tårta-med-en-överraskning-instruktioner-cupcakes-fyllning-recept

Så att överraskningen i cupcakesna går obemärkt innan du äter, bör du spraya en utsökt frosting på dem. Detta kommer att dölja den utskurna mitten och få de små kakorna att se ut som enkla muffins. Först efter det första bettet avslöjas den söta överraskningen i desserten.

Muffins fyllda med smarties

kakor-med-en-överraskning-choklad-muffins-fyllning-smarties

Fyllda muffins kan tillagas med en överraskning på liknande sätt som en Smarties -tårta. Först, igen, bakas muffinerna enligt valfritt recept och fylls först sedan. Eftersom Smarties och M&Om de är mycket större än sockerströssel kan du förbereda större muffins med en överraskning istället för muffins.

Suprise Inside Cupcakes

kakor-med-en-överraskning-inuti-pralin-fyllning-cupcakes

Om du har favoritchoklad kan du gömma dem i muffins eller kakor med en överraskning. Du kan göra detta både före och efter bakning, men du måste vara försiktig så att några praliner smälter in i kakan efter bakning och inte längre har rätt form.