Med dessa glasfönsterkakor gör du julen ännu vackrare!

glasfönster kakor vintriga motiv recept hårda bomber bell star mini ätbara gåvor

För dig innebär julen att du sätter dig framför brasan med en bra bok eller en rolig julfilm i nära och kära och verkligen njuter av tiden tillsammans. Är du en av dem som varje år utan undantag bakar sina favoritrecept på julkakor i tid för tomtens ankomst? Då är du här! I dagens inlägg har vi sammanställt några fantastiska recept på glasfönsterkakor som kommer att berika din receptsamling med andra små och attraktiva delikatesser. Dessa julkakor är extraordinära godbitar med ett vackert glasmålningsfönster i mitten som du kan se igenom. De kommer inte att älska dig bara för deras smak. Kakorna är också en original vinterdekoration som kan hängas på en gren, på julgranen eller på festen. Ha kul att baka!

Att baka glasmålkakor till jul – en enkel teknik med stor effekt

gör julkakor med glasfönster själv recept teknik smälta hårda bomber

För många är pepparkakor de allra bästa godisarna till jul. I år lägger du till något nytt i deras läckra doft och läskiga smak. Krydda delikatesserna med ett färgstarkt glasfönster i mitten. Oroa dig inte för tillverkningen. Du kan enkelt uppnå det unika utseendet med rätt teknik.

Ingredienser för 20 kakor:

150 g smör

120 g mörkt muscavadosocker

60 g sockerbetssirap

375 gram mjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk mald ingefära

1 tsk mald kanel

½ tsk malda kryddnejlika

Blandade hårda godisar

Nödvändig utrustning:

Bakplåten

Bakplåtspapper

Kakskärare med olika vintermotiv och i olika storlekar

Tandpetare eller spett

kniv

Hängande band

glasfönsterkakor recept vintermotiv kakskärare godis smälter transparent

Smält smör, socker och sockerbetssirap lätt i en liten kastrull. Sikta mjölet, bakpulver och alla kryddor i en stor blandningsskål. Tillsätt smält smör och socker och rör tills en mjuk smet bildas. Varva degen i plastfilm och ställ i kylen i minst 30 minuter. Under tiden värmer du ugnen till 170 ° C och klä en bakplåt med bakplåtspapper. Pudra arbetsytan lätt med mjöl och kavla ut degen ca 1/2 cm tjock. Skär ut kakorna i en valfri form och använd en mindre skärare för att göra vilken form du vill i mitten. Överför glasfönsterkakorna till bakplåten.

glasfönster kex recept transparent färgglada stjärnor hjärta dekoration ätbara

Lägg godisarna i hålen i kakorna och grädda i ca 10 minuter eller tills godisarna är helt smälta. Du är välkommen att skära upp det hårda godiset med en kavel i förväg. Låt kakorna svalna i minst 10 minuter innan du hanterar dem eftersom den smälta sockermassan är mycket varm och klibbig. Nu kan du peta hål i kexen och trä ett fint band. De färgglada fönsterglaskakorna är bara vackra att titta på, särskilt när det färgstarka fönstret fångar ljuset.

Pepparkakor med glasmålningar med ingefära

glasfönsterkakor vintermotiv snöflingor smält sockergodis

Allt om dessa färgglada pepparkaksglasfönsterkakor påminner om jul. Den fascinerande smaken av ingefära, det skimrande, genomskinliga glasfönstret, snöflingans form. Vad mer behöver du för att festligt dekorera en julgran??

Ingredienser:

350 g mjöl

1 tsk bakpulver

3 tsk mald ingefära

120 g smör

200 g farinsocker

1 stort ägg

4 msk svart melass

Flerfärgade sockergodisar

pepparkakor med glasfönster recept snöflingor dekoration julgransdekorationer

Förvärm ugnen till 170 ° C och kläd två bakplåtar med bakplåtspapper. Blanda mjöl, bakpulver och ingefära och lägg åt sidan. Vispa smör och socker tills det är skummigt. Tillsätt ägg och melass och tillsätt till sist mjölblandningen. Efter att degen har svalnat rullas den ut och formas med fantastiska vintermotiv efter eget val. Fyll med godis och grädda i cirka 12 minuter. Medan kakorna fortfarande är varma gör du ett hål för bandet. Med denna underbara ätbara vinterdekoration kommer du att bli ett riktigt blickfång.

Gör ätbara julbollar själv

glasfönster kex baka cirkulära asterisker mini choklad prydnader

Om du vill överraska dina vänner och släktingar med små presenter till jul eller nyår, är glasfönsterkakorna en utmärkt present. Med den enklaste cirkulära kakskäraren kan du skapa underbara julgranskulor. Mini -choklad gängad över kexen eller fäst på kexen gör delikatessen till en stor julprydnad.

Rudolf med en röd näsa glasfönster kakor dekorera pepparkakor män kaka

När det gäller valet av motiv, använd gärna kakskärare som du personligen förknippar med det vackra familjefirandet och vintern. Var kreativ och experimentera. Dessa söta renar var designade med en pepparkaksmakare och vändes helt enkelt upp och ner. Med glasyr kan du måla geviret, ögonen, munnen och öronen på nolltid. Rudolphs röda näsa kommer att lysa vackert nära sagoljusen. Med glasyr kan du dekorera varje enskild prydnad vackert och förvandla den till ett fascinerande smycke.

Söta pingviner bakar glasmålkakor med barn

glasfönsterkakor recept vintriga motiv kakao myntpingviner

Om du vill ge barnen en speciell behandling kan du skapa läckra glasfönsterkakor med en chokladmyntsmak i form av söta små pingviner tillsammans.

Ingredienser:

125 g osaltat smör

200 g mjöl

25 g kakaopulver

nypa salt

60 g farinsocker

2 matskedar mjölk

20 mynta godis

Att dekorera:

gula och orange smarties

smält vit och svart choklad

Knåda smör, mjöl, kakaopulver och en nypa salt för att göra smeten. Blanda socker och mjölk tillsammans och blanda med smeten. Knåda till en slät deg, vira in i plastfilm och ställ i kylen i 30 minuter. Använd kaveln för att hacka godisarna och skär smartiesna på mitten för pingvins näbbar. Kavla ut degen och gör cirklar av den. Forma pingvinernas mage med en mindre kakskärare och fyll den med det strimlade godiset. Grädda i 10 minuter i en förvärmd ugn på 180 grader. Låt det svalna och ge de små pingvinerna ett ansikte.

målat glas kakor bakning mistel godis ätbar dekoration

vintriga motiv glasfönster gör kakor själv kakskärare pepparkakor män gran

fönster glas kex julpynt form klipp ut ätbart deco

Glasfönster skär ut julkakor och hugg upp godis

julkakor med glasfönster vintermotiv snöflingor stjärna

gran träd stjärnor glas fönster kakor recept baka jul

Glasfönsterfärgade kakor dekorerar smält sockergodis