Ovanliga recept för bakning i muffinsformen – 14 receptidéer

Ovanliga recept ägg-omelett-muffins-form-frukost-idé

Muffinsformen är en allroundmaskin i köket som är lämplig för att förbereda läckra recept. Förutom de populära muffinsen kan den användas för att förbereda olika förrätter, huvudrätter i miniform och läckra desserter. Vi har några ovanliga recept sätt ihop för att du ska baka i muffinsformen, som passar alla smaker och tillfällen.

Enkla men ovanliga recept i muffinsformen

Ovanliga recept muffinsform-omelett-baka-frukost

Frukost är dagens viktigaste måltid och får inte missas i vardagen. I muffinsformen kan du laga en hälsosam frukost ur ugnen istället för att steka den i pannan. Ägg, till exempel, innehåller mycket protein och är perfekta för dagens första måltid. Du kan antingen göra enkla äggröra eller till och med ditt favoritomelettrecept i muffinsformen och njuta av en näringsrik frukost.

Ovanliga recept för en snabb frukost

Ovanliga recept frukost-havregryn-yoghurt-frukt

De som föredrar att deras frukost ska vara söt kan förbereda läckra müslibarer som tårtor och njuta av dem med yoghurt eller kvark och frukt. Müslitårtorna är gjorda av eventuell müsli, nötter, havreflingor, smör och honung och bakas i muffinsformen i 10-15 minuter. Resultatet – en höjdpunkt på frukostbordet.

Starka muffins för varje smak – 12 enkla recept

Baka rejäla muffins – grundrecept och 3 hälsosamma idéer

Baka vaniljmuffins – En läcker och klassisk variant

Recept till frukost – baka toast i muffinsformen

Ovanliga recept frukost-bröd-bacon-muffins-bakning

Om du bor med barn eller bara gillar den aptitretande maten kan du göra den enkla toasten till en snygg måltid. Nedan finns receptet på bacon och äggrost i en muffinsform. För detta behöver du rostat bröd, remsor av bacon och ägg.

Förbered bacon och äggbröd till brunch

Ovanliga recept frukost-bacon-ägg-bröd-muffinsform

Pensla först muffinsformen med smör och förvärm ugnen till 200 grader. Ta sedan bort brödskorporna och skär brödskivorna i en rund form så att de passar i muffinsformen. Rosta samtidigt baconstrimlorna på en bakplåt med bakplåtspapper i cirka 10 minuter. Lägg sedan stekt bacon på kanten på brödet så att det bildar en kant. Bryt slutligen ett litet ägg i varje muffinsform och baka skålarna i 180 grader tills äggen är klara. Detta recept är också perfekt för brunch.

Ovanliga recept på muffins

ovanliga-recept-rejäla-muffins-muffins-form-ägg-baka

Eftersom muffinsformen ursprungligen var avsedd för muffins kan du använda den för att förbereda rejäla variationer som passar bra till frukost eller som tillbehör. Om du bryter ett ägg i varje muffinshus och täcker det med smet kan du till och med göra en muffins med en “kokt” äggfyllning.

Ovanliga recept med stekt ägg

ovanliga-recept-enkel-muffins-form-stekt-ägg-frukost

Stekt ägg är ett populärt frukostrecept runt om i världen, men det krävs lite skicklighet och erfarenhet för att se perfekt ut. De kan kombineras med sallader eller smörgåsar och fyller dig snabbt. Du kan också använda muffinsformen för att förbereda det perfekta stekta eller pocherade ägget.

Grädda ägg i muffinsform

ovanliga-recept-helt enkelt-baka-flera-stekt-ägg-muffinsform

Du kan baka flera pocherade ägg i en muffinsform på en gång. Smaken och strukturen är densamma som med den vanliga metoden. Processen är enkel: häll först en matsked vatten i varje skål i muffinsformen och bryt sedan äggen i den. För en fast äggula, baka äggen i 14-15 minuter vid 180 grader och för lite flytande äggula-grädda högst 11-12 minuter vid samma temperatur.

Hårdkokta ägg från ugnen

ovanliga-recept-tricks-hårdkokta-ägg-muffins-tenn-glass-skål

Om du vill prova en ny metod för att förbereda hårdkokta ägg kommer muffinsformen till undsättning igen. Även om äggen faktiskt inte är “kokta” i det här fallet, smakar de lika bra. Lägg helt enkelt äggen i muffinsformen och grädda i 30 minuter i 180 grader. Lägg direkt de hårdkokta äggen i en skål med isvatten och låt dem svalna i 10 minuter.

Ovanliga recept på sidrätter

ovanliga-recept-bakning-potatis-rosor-ugn-fina sidorätt

Om du letar efter receptidéer till förrätter och tillbehör till en fest eller ett speciellt tillfälle, så har vi något speciellt för dig. Du kan använda tunna potatisskivor för att förbereda läckra potatisrosor som inte bara smakar bra, utan också ser bra ut.

Förbered krispiga potatisrosor

ovanliga-recept-potatis-potatisros-baka-muffinsform

Det enklaste sättet att förbereda potatisrosorna är i en muffinsform. Först ska potatisen skalas och skärs i tunna skivor. Du kan göra detta mycket enkelt med skalaren. Lägg sedan potatisskivorna upprätt i muffinsformen, överlapp dem och tryck dem mot kanten. För att forma mitten, vrid ihop en eller två skivor och stift. Pensla de arrangerade potatisrosorna med olivolja och grädda i cirka 25 minuter i 180 grader.

Grädda minipizzor i muffinsformen

ovanliga-recept-rejäla-mini-pizzor-muffinsform-salami

Ovanliga recept i muffinsformen är perfekta som fingermat för födelsedagar och fester. Oavsett om det är sött eller smakligt – muffinsformen är den perfekta storleken för festmåltider. Med pizzadeg och eventuella tillbehör kan du göra läckra minipizzor i muffinsformen själv.

Ovanliga recept för bakning – spaghetti i en muffinsform

ovanliga-recept-spaghetti-tomatsås-muffins-bakning-bakning

En annan klassiker från det italienska köket ser lika bra ut i muffinsform. Spagettin ska först tillagas och sedan läggas i muffinsformen. Du kan också förbereda din favoritsås och lägga till den i pastan. Strö sedan över ost och grädda tills det är klart.

Ovanliga recept på desserter i muffinsform

ovanliga-recept-baka-muffins-form-bakade-äpplen-russin

Förutom dina favoritmuffins kan du också förbereda andra läckra desserter i muffinsformen. Bakade äpplen med fyllning, äppelrosor, pannkakor, cheesecake och många andra ovanliga recept kan tillagas med muffinsbrickan.

Recept på bakade äpplen med russin

ovanliga-recept-muffins-form-bakade-äpplen-sultanas

Muffinsformens skålar är perfekta för små till medelstora äpplen. För att förbereda bakade äpplen med en russinfyllning bör du först kärna 3/4 av varje äpple och fylla mitten med en blandning av smält smör, russin och kanel. Grädda sedan i 30 minuter i 180 grader och du är klar.

Ovanliga recept med äpplen

ovanliga-recept-dessert-äpple-ros-muffinsform-bakpulveriserat socker

Äpplen är en frukt som finns året om och kan beredas på olika sätt. Ett populärt recept som smakar gott och ser attraktivt ut är äppelrosor. De kan tillagas med tunna äppelskivor och smördeg i muffinsformen och presentera en ovanlig receptidé vid olika tillfällen.

Beredning av äppleros i smördeg

ovanliga-recept-dessert-äpple-ros-instruktioner-deg-muffinsform

Receptidéer till efterrätt i muffinsform

ovanliga-recept-muffins-form-läckra-cheesecake-muffins

Om du vill prova andra ovanliga recept för bakning i muffinsformen kan du baka en utsökt ostkaka. Den kan tillagas med eller utan fyllning och är perfekt som efterrätt för speciella tillfällen eller mellan måltiderna.

Grädda ostkakan i muffinsformen

ovanliga-recept-dessert-cheesecake-sylt-muffins-bakning

Receptidéer för bakning i muffinsformen – chokladbrioche

ovanliga-recept-dessert-muffinsform-brioche-choklad

Briocher tar fram barndomsminnen och är en bra idé för frukost, brunch eller dessert. Du kan förbereda briocherna enligt ditt favoritrecept och den perfekta formen uppnås enkelt i muffinsformen.

Ovanliga recept på desserter i muffinsform

ovanliga-recept-dessert-muffinsform-mini-pajer-körsbär

Det finns inga gränser för kreativitet när man bakar i muffinsformen. Desserter ser ljuvliga ut i dem och är den perfekta storleken för efterrätt. Om du gillar att experimentera med bakrecept kan du förbereda en utsökt mini -körsbärspaj med muffinkopparna.