Raclette -ingredienser och läckra idéer för kött, frukt, grönsaker och ost

raclette ingredienser ost-fest-snacks-rätter-potatis

Om du älskar fondue blir det inte annorlunda med raclette. Fler och fler människor blir kär i den schweiziska maträtten. Naturligtvis gäller detta särskilt för ostälskare, eftersom ost är huvudingrediensen. Precis som fondue är raclette -måltiden också underbart lämplig för festkvällar eller kvällar med vänner, där alla kan sätta ihop sin egen panna. Av denna anledning används rätten ofta vid nyårsfest eller andra högtider. Om du äntligen vill testa ostracletten eller bara letar efter nya varianter, här är några bra racletteingredienser som du kan överväga. Experimentera med raclette -tillbehör och förbered unika delikatesser med våra tips för raclette -ingredienser.

Vad behöver du för raclette?

Raclette-ingredienser grill-köp-fondue-folk-familj-vänner

Du har förmodligen redan skaffat den speciella miniugnen och kokkärlen som följer med. Om inte, bör du göra det så snart som möjligt. För utan ugn eller raclettegrill kan du inte förbereda snabba racletterätter. Ugnen finns i olika former och naturligtvis storlekar. Den kan innehålla kastruller för fyra personer, men också för åtta och fler. Välj det beroende på hur många personer du vill använda det regelbundet.

Vilka ingredienser behöver du för raclette??

Raclette-ingredienser-hälsosam-mat-fest-middag-oliver

Grundingrediensen är naturligtvis osten. Detta används för alla kombinationer av ingredienser och är den enda av racletteingredienserna som inte kan bytas ut eller ersättas av andra. Eftersom det, liksom fondue, är en schweizisk tradition och inte en fransk, som ofta felaktigt antas, bör racletteosten naturligtvis helst också komma från Schweiz. Den finns nu i lämpliga skivstorlekar, vilket naturligtvis underlättar förberedelser i kastruller.

Osten

Raclette-ingredienser ostar-gouda-cheddar-mögelost-parmesan

Men om du vill prova andra ostar behöver du inte känna dig hindrad från att göra det. Getost eller feta smakar också underbart i kombination med olika andra racletteingredienser och ibland även med söta produkter som frukt eller honung. Blåosten är också lämplig, men detta är utan tvekan en smaksak. Gouda och Cheddar är mindre kryddiga och passar därför även för barn. Och varför inte prova parmesan? Det finns inget som hindrar dig från att helt enkelt tillhandahålla olika typer av ost. Alla kan själva bestämma vad de vill prova. Och om du kombinerar osten korrekt med vin eller andra drycker blir njutningen ännu större. Ytterligare bra ingredienser till raclettekvällen, med vilken du kan krydda osten som bas, hittar du nedan.

Idéer till racletteingredienser

Raclette ingredienser pan-ugn-grill-matlagning

Annars kan du experimentera med racletteingredienserna. En mängd olika alternativ bör erbjudas, särskilt på fester, men också på en mysig raclettekväll med familjen. Allt beror på valet, annars blir den annars spännande maten snabbt en tråkig. Olika smaker erbjuds bäst. Förutom kött och grönsaker kan även frukt användas för intressanta experiment och därmed kan en exotisk maträtt sättas ihop. Från kryddigt till kryddigt och kryddigt till sött, allt ska ligga på bordet.

Det är viktigt att du skär upp alla produkter som du vill lägga på bordet i förväg. Detta gör det lättare att förbereda pannorna senare. När allt kommer omkring kommer ingen att känna för att hacka de utvalda produkterna som kött, grönsaker eller frukt i lagom stora bitar, särskilt när hela raclettekvällen tar flera timmar. Färska kryddor hackas också upp i förväg och serveras i små skålar.

Raclette -ingredienser gjorda av kött

Raclette-ingredienser-kött-korv-fjäderfä-nöt-fläsk-köttfärs

Om du inte är vegetarian blir du glad över raclettekött som ingrediens. Naturligtvis är alla varianter från kyckling till fläsk till nötkött, kalkon, fisk eller skaldjur tillåtna som racletteidéer. Cocktailkorv, som faktiskt är klassiker, är också mycket populära. Du kan också förbereda miniköttbullar eller köttbullar i förväg och erbjuda dem antingen råa eller stekta för vidare tillagning. Med bacon får du en särskilt aromatisk rätt. Skinka eller salami är också lämpliga ingredienser för den perfekta raclette. För speciella tillfällen eller om du bara vill skämma bort dig själv kan du också välja delikatesser som laxfilé, räkor eller liknande racletteingredienser.

Raclette -ingredienser från grönsaker

Raclette-ingredienser-grönsaker-hackade-små-tomater-majs-svamp-paprika

Klassiska och populära raclette -ingredienser är majs, svamp som svamp eller, som delikatesser, porcini -svamp eller tryffel, paprika, pickles, men också tomater och morötter. Det är inte ovanligt att zucchini experimenteras med. Varför inte prova broccoli eller blomkål, avokado, oliver eller selleri. I princip kan du använda allt som du annars skulle vilja använda till matlagning. Vad sägs om bönor eller förkokta linser? En tillrätt som definitivt inte bör saknas är potatisen. Särskilt jackpotatis är mycket populärt och passar utmärkt till smält ost. Kombinera helt enkelt alla typer av grönsaker och baka dem sedan med racletteosten.

Tänk på att några av dessa grönsaker måste förkokas. Dessa kan inte tillagas i racletteugnen ensam utan att osten brinner. Morötter, gurkor och tomater behöver inte nödvändigtvis stekas i ugnen, utan kan också serveras separat för mellanmål. Du är definitivt garanterad vegetariska rätter.

Typer av frukt som ingredienser för raclette

Raclette-ingredienser-frukt-frukt-druvor-blåost-äppelmandariner

Om du vill välja vegetariska racletteingredienser är frukter också mycket lämpliga. Det kanske låter lite konstigt, men osten smakar riktigt bra med vissa typer av frukt. Tänk bara på hawaiiansk pizza, för vilken ananas används. Förutom ananas är lokala frukter som äpplen, jordgubbar, päron eller tranbär också lämpliga. Tänk också på bananer, fikon, vindruvor och tranbär. Söta citrusfrukter som mandariner eller sötsaker är också möjliga. I sin tur kan du krydda fisken väl med citroner. Du är också välkommen att experimentera med mango, apelsiner, papaya och liknande.

Raclette ingredienser – dips och kryddor

Raclette-ingredienser-dips-såser-grönsakspinnar-baguette-bröd

Förutom ingredienserna till raclette -måltider som redan nämnts kan du också förbereda några dopp med vilka du kan göra kvällen ännu mer varierad och njuta av smaklökarna. Använd olika fondue recept för detta ändamål, eller till och med salladsdressingar för vegetariska raclette rätter som har grönsaker som används. De färska, råa grönsakerna eller baguetterna kan också doppas som tillbehör.

raclette-ingredienser-kryddor-lokalt-medelhavs-exotiskt-peppar-salt

Du kan krydda rätterna och raclette recept med några kryddor. Erbjud ett urval av lokala men även medelhavs- och exotiska kryddor. Inte bara potatisen kan få en behaglig doft på detta sätt. Vissa typer av kött som inte redan har lagts in smakar också mycket bättre på det här sättet. Till exempel kan nötkött raffineras med rosmarin. I slutändan är detta dock en smaksak. Glöm förstås inte klassikerna i köket som salt, peppar och paprikapulver. Visst kommer vissa också att njuta av vitlök som smaksättning.