Skapa och fyll halloweenpizza kreativt – spindlar, spöken, mumier och mer

Finns det faktiskt ett tillfälle där pizzan inte är idealisk? Knappast troligt. Men när Halloween närmar sig just nu vill vi presentera dig för Halloween Pizza. Det är inget speciellt recept. Du kan enkelt använda ditt favoritrecept. Det speciella är pizzaens design och sättet att spela med basens form för att förbereda pizza annorlunda och passa till tillfället.

Spooky Halloween pizza bakning med ögonen ur maten

Är du nyfiken? Det borde du också. Med lite fantasi och våra kreativa förslag kan du förbereda läskiga och samtidigt på något sätt roliga pizzor som du kan imponera på inte bara barn på halloweenfesten utan även vuxna. Dessa smycken är nästan för bra att äta! Oavsett om det är pumpa, mamma, smaklig eller söt, låt följande idéer inspirera dig eller prova något halloweenpizzarecept.

Halloween pizza – degen

Halloweenpizza med spindelnät av ost och spindlar gjorda av oliver

Om Halloweenpizzan ska tillagas särskilt snabbt kan du använda fryst pizzadeg och spara tid för att förbereda degen. Numera kan fryst deg också vara utsökt, så om du redan har hittat ett bra märke, använd dem gärna.

Men om du själv vill förbereda en utsökt pizzadeg kan du välja mellan deg med och utan jäst. Vi har snabba receptidéer för båda varianterna som du kan använda om du inte har hittat ett pizza degrecept än. Vi börjar med en deg med jäst:

Gör halloweenpizza som ett monster med massor av ögon och tänder av salami

För ca 4 portioner:

 • 450 g mjöl
 • 1/2 tärning jäst (ca 21 g)
 • 250 ml vatten
 • 15 g salt
 • 1 nypa socker
 • 15 ml olivolja

Sikta ner mjölet i en skål. Blanda resterande ingredienser i en separat skål och tillsätt sedan i mjölet. Knåda en smidig deg, men överdriv inte med knådningstiden. Dela degen i 4 mindre bollar, olja dem lätt, täck sedan över dem och lägg dem på en varm plats där degen kan stå i 2 till 3 timmar. Sedan kan du rulla ut pizzabotten och fylla på den som du vill.

Enkel pizzaidé i form av en pumpa med salami

Halloween pizzadeg Recept utan jäst för 1 bakplåt:

 • 400 g mjöl
 • 260 ml vatten
 • 1 paket bakpulver
 • 2 msk olja
 • 1 tsk salt

Mjölk kan också användas istället för vatten. Lägg först mjölet och bakpulvret i en skål och blanda ihop det väl. Tillsätt sedan resterande ingredienser och knåda en slät deg. Eftersom bakpulver inte behöver branta kan du bearbeta degen direkt och spara dig själv väntetiden. Kavla ut degen och toppa den med dina favoritingredienser.

Rulla ut och täck över

Kreativa förslag för kopiering med pizzadeg och pizzafyllningar

Oavsett vilket Halloweenpartyrecept du väljer så är den extra roliga delen här. Du kan nu rulla ut degen som du vill och toppa den. Välj formen på den klassiska pizzan eller förbered minipizzor. Du kan också forma degen som pumpor eller skalle. Du kan låta din fantasi springa iväg och dina barn hjälper säkert till med att förbereda halloweenpizzan.

Förbered mamma

Gör kreativa idéer för mamma, pumpa och spindlar till halloweenfesten

Vill du ha en mamma som den på bilden ovan? Skär ut två ovala degbitar av ungefär samma storlek. Täck en av de två och täck den med den andra. Rulla ihop kanterna lätt så att toppingen inte tar slut. Du får en slags pizza calzone, så att säga. Nu behöver du fortfarande några degremsor som du kan använda för att imitera bandaget.

Instruktioner för en pizza calzone i form av en mamma

Placera dem över den ovala formen, skär av överskottet och lämna ett område för ögonen. För ögonen, använd bara två ringar oliver (olika storlekar fungerar ännu bättre). Pensla degen med äggulor och du är redo att baka mumiepizzan.

Fler designidéer

Klassisk rund pizza med spöken och spindlar till halloweenfesten

Annars kan du enkelt leka med toppingen och skapa motiv som passar perfekt till Halloween. Till exempel till Halloweenpizzan kan du leta efter lämpliga kakskärare (t.ex. spöken) och använda dem för att skära former ur ost och sedan fördela dem över degen. Du kan göra spindlar med oliver.

Pizzakonst med Pennywise från filmen IT made from pizza toppings

Även med ost eller med majonnäs eller annan vit sås kan en spindelnät målas på Halloweenpizzan. Om du använder sås är det bäst att göra det efter bakning. Ett verkligt konstverk är Pennywise Pizza, vars design bara användes olika pålägg. Vill du ha fler idéer som du kan inspireras av? Ta en titt på våra bilder!

Söt Halloween -pizza

Söt pizza till barnkalaset på Halloween eller som dessertidé

Det behöver inte vara den klassiska rejäla pizzan. Som efterrätt eller till barnkalas på Halloween kan du också välja ett sött alternativ. Är inte Halloweenpizzan från bilden ovan extremt original och vacker att se på? Du kan förbereda dem med följande ingredienser:

 • Färdig deg för kakor eller hemlagad deg
 • olika halloween godis
 • 350 g bitar av mörk choklad
 • 3 msk jordnötssmör

Idéer med sylt och marshmallows

Idé med kakdeg, sylt och marshmallows till halloweenfesten

Kavla ut kakdeg som du vill och baka den enligt anvisningarna på förpackningen. Under tiden, hacka upp större godis och förbered chokladkrämen. För att göra detta, smält chokladflis och jordnötssmör i mikrovågsugnen (var försiktig så att du inte bränner något) eller i ett vattenbad. Bred ut chokladen och jordnötsgrädden på den färdiga degen och toppa med godiset. Ställ halloweenpizzan i kylskåpet tills chokladen stelnat.

Spindelnät gjord på majonnäs

Skapa en klassisk pizza med ett spindelnät av majonnäs

Skär spöken ur ost

Gör halloweenpizza själv med spöken av ost som pålägg

Fladdermöss gjorda av tortillor

Skär fladdermöss ur tortillor och täck pizzan med dem

Halloween pizza i form av en skalle

Rolig Halloween -pizza i form av en skalle med salami, paprika och ost

Kreativa minipizzor för Halloween

Baka små pizzor med enkla och snabba recept

Kavla ut alla former

Baka små pizzor och forma dem på vilket sätt du vill, som pumpor, spöken, torg eller cirklar

Idéer till barnkalaset

Mini halloweenpizza med spöken och tomatsås som fingermat

Halloweenfestidé för vuxna med oliver, tomater och basilika

Minipizzor med tomater, chili och spindlar gjorda på oliver är smakrika och dekorativa

Förening för mumier av ost

Söta mumiepizzor med oliver och ost