Hitta den bästa cykelparken i Österrike – terrängcykelleder för adrenalinknarkare

bikepark österrike hitta mountainbike rutter adrenalin cykelleder stigar outlook

Det är något riktigt speciellt med de österrikiska alperna, och om du letar efter den bästa cykelparken i Österrike hittar du de bästa tipsen och förslagen hos oss. Om du någonsin haft turen att besöka andra fantastiska bergskedjor också vet du att det finns något unikt med Alperna som du inte kan hitta någon annanstans – en atmosfär, en kultur och en livsstil.

Medan sommarsäsongen 2018 redan långsamt börjar i Europas bergs kurorter, profilerar vi de hetaste destinationerna för dig i den här guiden för att hitta den bästa cykelparken i Österrike. Högalpina singelleder, vertikala höjder, enorma längdåkningsspår som stöds av flera liftar och ett landskap som tar andan ur dig. Missa inte att besöka den bästa cykelparken i Österrike någon gång i ditt liv.

Leogang och Saalbach-Hinterglemm

bikepark österrike hitta mountainbike rutter adrenalin cykelleder stigar leaogang hopp

Även om vi inledningsvis koncentrerar oss på två separata cykelparker, kan dessa kombineras som en enda destination, eftersom de är anslutna med hissar och längdåkningsspår. Det gör det väldigt enkelt att besöka båda platserna samma dag. Många mountainbikecyklister gör just det. Saalbach-Hinterglemm är en otrolig cykelpark i Österrike, som har cykelvänligt boende i form av “Bike-n-Soul” hotellkedjor och episka cykelleder för nybörjare och avancerade.

Bikepark Leogang

bikepark österrike hitta mountainbike rutter adrenalin cykelleder spår sport hoppcykel

Leogang Bikepark i Österrike ligger precis över kullen och behöver inte en stor introduktion. Parken var värd för UCI (Union Cycliste Internationale) världsmästerskapet. Många UCI -lopp äger också rum där. Denna kombination resulterar i hela spektrumet och kvaliteter i ett bra område för cykelresor.

Få bästa valuta för pengarna genom att köpa Joker -kortet. Detta ger dig tillgång till hela hissnätet, samt en stigning per dag med bergsbanan Leogang. Kortet täcker också många andra aktiviteter och attraktioner i det större området. För att få ut det mesta av det, gå med i “Big 5” -utmaningen. Detta erbjuder en enorm freeride -tur genom området, där alla 5 linbanor används för att erövra 5000 meter i höjd på en dag. Och ett tips till: Mountainbike -legenden Richie Schley är ett stort fan av regionen och om det är tillräckligt bra för honom så är det bra nog för alla!

Hitta den bästa cykelparken i Österrike – Brandnertal

bikepark österrike hitta mountainbike rutter adrenalin cykelleder spår sport cykeltur cyklister

Brandnertal Bikepark ligger i Vorarlberg -regionen, som ligger längst väster om Österrike. Parken erbjuder rutter för nybörjare, avancerade, experter i alla åldrar och för hela familjen. Där hittar du freeridleder och den så kallade Shores hinderbana för mountainbikes, som har fått sitt namn efter de kanadensiska North Shore Mountains i norra Vancouver.

Rutterna med många branta kurvor, hopp och träelement har lätt till medelstora svårighetsgrader, vilket är roligt och en utmaning för nybörjare och avancerade. Dessutom har denna cykelpark i Österrike en nedförsbacke, som är en speciell tävlingsväg för erfarna cyklister och proffs.

Det finns också nybörjarkurser och avancerade kurser med enduroturer organiserade av utbildade guider enligt mottot “mountainbike för alla”.

Planai och Schladming

bikepark österrike hitta mountainbike rutter adrenalin cykelleder stigar visa ramp

Cykelparken i Österrike som heter Planai har en liten stadskänsla, men platsen är hisnande. Det är ojämna grå stenar som reser sig från de gröna kullarna som om de måste gå någonstans. Utsikten över dalen till Dachstein är unik. Det är här UCI Downhill World Championship äger rum. Du kan använda en gondol för att nå cykelvägarna och varje stuga rymmer en cykel på ett stativ på utsidan.

Hiss och gondol i cykelparken

bikepark österrike hitta mountainbike rutter adrenalin cykelleder stigar gondol

Anläggningen är modern och snabb, men du behöver fortfarande 20 minuter för att komma till fjällstationen, eftersom den är över 1000 meter över havet. Ovanifrån kan du se delar av rutten som går under hissen när du går upp. Det finns en mittstation, men spåren på toppen är mer värda att hoppa av i mitten om du inte är pressad för tid.

Rutterna för nybörjare och proffs börjar från toppen av berget. Alla gör exakt vad de lovar, med rutterna blir mycket brantare under mittenstationen. Där kan du också få några fler alternativ. Downhill -rutten kompletteras med den avancerade delen och VM -delen. VM-sektionerna består av branta rötter och kan undvikas på den avancerade vägen, som består av maskinbyggda berms. På ena sidan av backen finns cykelvägen som kallas “Flowline”. Detta är logiskt smidigt, med vissa delar av det valfria Northshore.

bikepark österrike hitta mountainbike rutter adrenalin cykelleder spår action äventyr

Denna rutt är lättare än nedförsbackarna, men den går inte ända till basen och går sedan med de andra spåren igen senare. Vid basen och en del av gondolhissen erbjuds kurser för dem som är nya på denna cykelpark i Österrike. Tillgången är enkel, stadens atmosfär är cool och de fantastiska cykelbanorna har enorma höjdskillnader från topp till botten. En utbyggnad av infrastrukturen är planerad, men Planai-Schladminger Bikepark kan etablera sig som en av de bästa på den europeiska scenen.

Bikeparken Serfaus-Fiss-Ladis i Österrike

bikepark österrike hitta mountainbike rutter adrenalin cykelleder stigar somrande slopestyle

Denna nyskapade cykelpark Österrike öppnade sina dörrar i augusti 2013. Med för närvarande fem olika rutter och ytterligare attraktioner som en lämplig barnpark, övningsområden, pumpstig och slopestyle är SFL på rätt väg att etablera sig som en ny, unik Mointainbike -hotspot i det österrikiska landet. Det nyskapade området är en actionhöjdpunkt för hela familjen. Det erbjuder det bästa körglädje för alla åldrar och förmågor.

Fyra olika stigar med olika svårighetsgrader väntar dig från fjällstationen 1830 meter över havet. Parken har enkla och svåra vägar för experter, utrustade med bremen, längdhopp och nordstränder. Tillbaka i dalen befinner du dig på en riktig lekplats för cyklister. Det finns ett perfekt anlagt område för slopestyle, en barnpark, ett träningsområde och en pumpbana som avrundar denna cykelpark i Österrike.

Cykelpark i Österrike – Tyrolen

bikepark österrike hitta mountainbike rutter adrenalin cykelleder stigar leaogang salzburg

Det spelar ingen roll om du kommer från norr eller söder på Brenner -motorvägen. Du kommer omedelbart att se vad som väntar dig runt Bergeralm. Cykelparken i Tyrolen exploderade i cykelparkplatsen 2011. Elitlag som MS Evil och Trek WM Team använder denna cykelpark i Österrike som ett träningsområde. Tänk dig standarden när superstjärnan Aaron Gwin från UCI World Championship ständigt åker spåren där. Så det är dags att du lär känna bergscykellederna från denna cykelpark i Österrike.

Vi hoppas att du har hittat den bästa cykelparken i Österrike för din smak baserat på vår lista. Låt ditt adrenalin rusa upp! Ha så kul!