Magiska nätter i Casa Batlló: upplev Barcelona annorlunda!

Magiska nätter Casa Batllo fasad

Du står på terrassen i en av de mest kända modernistiska byggnaderna i Barcelona och låter sommarkvällen blekna med ett glas mousserande katalanskt vin, ljudet av flamenco och levande ljus. Alla vill genast fördjupas i en sådan magisk atmosfär som utstrålar spansk joie de vivre. En möjlighet att fullt ut njuta av den estetiska njutningen av Gaudís arkitektur och katalanska kultur erbjuds av “Magical Nights” på Casa Batlló. Från 3 juni till 3 november kommer det att finnas ett spännande möte med musik, konst, historia och arkitektur varje kväll kl. 20.00..

Magiska nätter på Casa Batlló: upplev Gaudís modernism

Magical Nights Casa Batllo Window Natural Forms

Henne magisk natt i Barcelona börjar 20.00 med en avkopplande rundtur i Casa Batlló.

Beläget i hjärtat av Barcelona, ​​är Casa Batlló en härlig byggnad där alla kan se, uppleva och förstå Gaudís modernism. Gaudí, arkitekt och konstnär på samma gång, renoverade huset 1904 och gjorde det till ett verkligt arkitektoniskt mästerverk. Från den utsmyckade, havsinspirerade fasaden till den fantasifulla inredningen till den detaljerade mosaiken: husets frodiga skönhet är förtrollande och kommer att komma ihåg. Helt restaurerad 1995 och öppnade för besökare, är den konstnärligt designade Casa Batlló nu en UNESCO -världsarvslista.

Magiska nätter Casa Batllo Mosaik

När är den bästa tiden, Casa Batlló att besöka: Särskilt efter solnedgången visar huset sig från sin vackraste sida: det färgade glaset gnistrar, ljuskronorna skapar ett spännande samspel mellan ljus och skugga och tar fram den komplicerade tak- och väggdesignen. Ett annat argument för ett besök på kvällen är att undvika liv och rörelse under dagen och istället ta tid på en kvasi-individuell turné.

För turen får alla besökare en smart guidenhet där information finns på 11 språk. Dessutom kan en förstärkt virtuell verklighet tas fram på enheten, vilket ger en bättre uppfattning om huset. Turen är inte tidsbegränsad, men informationen om den smarta guiden visas på 45 minuter.

Magiska nätter på Casa Batlló: levande musik i det fria

Magiska nätter Casa Batllo skorstenar

Efter att ha besökt Casa Batlló fortsätter den magiska natten i Barcelona med en konsert kl 21.00. Besökarna hälsas först med en välkomstdrink på takterrassen i Casa Batlló. Det bildar en spektakulär bakgrund: du kan se en del av taket som liknar en drakrygg, liksom skorstenarna, som uttrycker skönheten i modernistisk katalansk arkitektur med sitt frodiga formspråk och färgglada mosaik.

Livemusiken börjar 21.00. Olika konstnärer uppträder på scenen i Arkitekturmuseet varje dag. Femton lokala musiker och band, som hyllar världsberömda pop- och rockgrupper samt nytolkar moderna låtar, deltar i de magiska nätterna på Casa Batlló. Erbjudandet inkluderar bossa nova, rock, pop, jazzfusion och klassisk musik. Gästerna kan titta på Barcelonas skyline under bandets uppträdande eller utbyta idéer med den lokala publiken och få ett eller två insider tips för Barcelona.

Användbar information:

  • Det finns tre typer av inträdesbiljetter: Priset på “Blue” inkluderar en drink, konsertbiljett och en turné, det andra “Silver” -alternativet tillåter gästerna att njuta av två drinkar, och det tredje “Gold” -alternativet erbjuder extra tillbehör som t.ex. rundtur i vardagsrummet i katalansk jugendstil, hoppa över kön VIP-åtkomst och en överraskningspresent.
  • Biljetter säljs online och är bäst att boka minst en vecka före konserten.
  • Biljettens datum kan ändras efter bokning via e -post.

Magiska nätter Casa Batllos fasadmosaikfönstergård