Upptäck den ultimata cykelparken i Schweiz – körglädje och ett unikt panorama i ett

cykelpark i Schweiz rutter, backar, svårighetsgrad

Bra cykelparker bör ge maximal ridkul och minimera risken för skador så mycket som möjligt. Cykelparkerna i Schweiz lyckas utan tvekan. I inget annat land finns det fler MTB -parker per kvadratkilometer än här. Freeriders och downhillers kan välja mellan 17 olika cykelparker med hissstöd. Nedfarterna på mer än 1000 meter, unika vägar för alla svårighetsgrader samt den hisnande panoramautsikten över de schweiziska bergen är absolut att rekommendera för en äventyrlig cykelsemester. I det följande presenterar vi 7 av de bästa schweiziska cykelparkerna som garanterar dig cykeladrenalin under säkra förhållanden.

Cykelpark i Schweiz – Färich Davos

davos färich cykelpark schweiz bergsnatur

Den första cykelparken, som utan tvekan är en av de bästa och ligger i ett av de vackraste områdena i Schweiz, är MTB -parken Färich Davos. Denna cykelparkering är tillgänglig för alla freeriders längs Flüeladalen, oavsett deras förmåga att åka. Både nybörjare och professionella ryttare kan förbättra sin cykling här eller lära sig att bedöma det bättre, eftersom Färich Davos erbjuder sina besökare olika element som pumpspår, hopp, bord och Northshore -strukturer.

färich davos bikepark schweiz hoppar pumptrack mtb bike park

Oavsett om det är för mountainbikecyklister eller för utförsåkare, erbjuder Davos Kloster, med sina 10 000 meters höjd på olika stigar, otroligt körglädje. För övrigt kan barn också dra nytta av det målmedvetet enkla och djupa pumpspåret mellan träden.

Bellwald mountainbike och utförsåkningspark

downhill park bellwald schweiz fackverk träbroar

I den lilla bergsbyn Bellwald i kantonen Valais pågår iXS Downhill Cup i början av oktober av goda skäl. Downhill -ryttare kommer garanterat inte att bli uttråkad på de 2200 meter långa backarna. I den idylliska Bellwald kan du förvänta dig intressanta vägar med många små och stora hopp och luckor samt naturliga markförhållanden. Som en fri- och utförspark har anläggningen etablerat sig som en välskött och säker väg över nationella gränser. Parken har en blå och en svart körväg. En rutt betecknas inte som svart på grund av tekniskt svåra områden. Här krävs hög koncentration vid den höga hastigheten i de krävande traverserna. De första föremålen som får cykeln att lyfta är redan på de första 200 meterna. Branta väggkurvor, träbroar, step-ups och step-downs garanterar stor körglädje. Den blå leden byggdes flera år efter den svarta. “Denis X-Trail” erbjuder en enkel rutt som garanterar jättekul även med en lugn körstil. Du behöver inte nödvändigtvis en utförsåkning på den naturliga marken utan rötter och slag. Du är också säker på språng med en mountainbike. Den enklare vägen är 2 km, medan den svarta leden är 2,3 km.

Verbier cykelpark i Schweiz

Verbier bikepark nedförsbacke enduro nedförsbacke

Downhill -fans hittar 7 nedförsbackar med olika svårighetsgrader i Verbier Bike Park. Verbier har blå nybörjarbackar, svåra tävlingsbackar och 23 olika endurobackar. Ta linbanan till toppen för roligt och körglädje. Beroende på om du vill ta en kort paus eller planera en längre vistelse erbjuds halvdagsbiljetter till säsongskort.

verbier mtb park schweiz branta sträckor naturliga klockor

Denna cykelpark i Schwarz erbjuder också stigar i olika svårighetsgrader. För att värma upp kan du välja en enklare väg och sedan våga ta dig an mer komplicerade backar. Även om Bikepark Verbier är tekniskt relativt svårt, hittar du alltid ett sätt att undvika hopp och fall här.

Zermatt cykelpark

zermatt cykelpark i schweiz panorama mtb nedförsbacke

En av de bästa cykeldestinationerna i Schweiz som du bör besöka när du får chansen är Zermatt. Zermatt lockar tusentals turister varje år och är utan tvekan en av de mest spektakulära platserna i Schweiz. Zermatt är helt enkelt mountainbike -paradiset vid foten av Matterhorn. MTB Park har över 100 km spår att erbjuda, som inte bara lovar högsta körglädje i olika svårighetsgrader, utan också belönar cyklister med hisnande utsikt över bergen. Enstaka paradiset i Zermatt erbjuder en unik utsikt över Toblerone -berget.

zermatt mountainbike park i schweiz erfarenhet

Omgiven av 38 bergstoppar över 4000 meter har denna cykelpark något för alla. Backarna är idealiska för både nybörjare och avancerade åkare. Här hittar du allt ditt hjärta önskar – naturliga och ojämna, branta sluttningar eller de med mycket flyt. Om du kombinerar korta eller heldagars mountainbiketurer med det unika bergslandskapet i Alperna kan du förvänta dig en oförglömlig mountainbikeupplevelse.

Cykling i St. Moritz

corviglia st. moritz mtb park nedförsbacke

Corviglia Flowtrail i St. Moritz, som smälter in harmoniskt i det omgivande landskapet, garanterar dig mycket roligt med en 4 km lång nedförsbacke. Med en längd på 4 km och en höjdskillnad på 480 m ner är Corviglia tillgängligt för passionerade mountainbikecyklister. Denna attraktiva rutt är ingalunda endast lämplig för utförsåkare.

engadin st. moritz mountainbike park schweiz berg

Här har barn och nybörjare också möjlighet att lära sig cykla, bromsa ordentligt och övervinna hinder. Med de nyinlärda teknikerna står ingenting i vägen för körkul på Corviglia. WM Flow Trail och Foppettas Flow Trail är också absoluta höjdpunkter i St. Moritz. Med de naturliga formerna av terrängen, hålor och kullar kan mountainbike nästan jämföras med surfing.

Lenzerheide cykelpark

lenzerheide cykelpark i Schweiz cykel -VM

Av Lenzerheide cykelpark i Schweiz erbjuder alla cyklister, från nybörjare till professionella piloter, en unik och varierad lekplats. Sedan den utökades 2014 har den erbjudit cykelentusiaster fem olika rutter med olika egenskaper och svårighetsgrader. Det finns också många andra enduro singelleder som sträcker sig över totalt 43 kilometer.

lenzerheide svårighetsgrad hoppar kurvor cykelpark i schweiz

Den enkla FLOWline är idealisk för nybörjare och familjer, med sina flytande kurvor och små hopp är den särskilt lämplig som en start på dagen. Den mest populära vägen bland besökare är den röda, som kräver måttlig till bra körförmåga. Adrenalin, hastighet, flöde och lufttid beskriver bäst PRIMEline. STRAIGHTline -rutten är en av de svåraste och lockar världens bästa ryttare till UCI Mountain Bike World Cup.

Crans Montana Bike Park i Schweiz

mtb park downhill crans montana ridkul

Detta är ett äkta enduroparadis och MTB -park Crans Montana, som ligger i kantonen Valais. Förutom det vackra landskapet som följer dig hela tiden, erbjuder denna cykelpark i Schweiz ytterligare två nedförsbackar. Den svarta backen mäter 2,5 km och erbjuder avancerade ryttare olika hopp och flera tekniska områden i skogen och gruset. Den röda vägen övertygar däremot med hopp, förhöjda kurvor och områden i skogen som garanterar speciellt cykelnöje tack vare rotpassager. Den 3 km långa rutten är lämplig för cyklister med genomsnittlig ridförmåga.