Hållande undulater – artanpassad förvaring av fåglar i burar eller voljärer

Undulater håller art-lämpligt djurhållning fågelprofil gräsmarker ursprung livsmiljö australien inlandet

Om du vill behålla undulater och är intresserad av undulatvård, är dagens inlägg tillägnat detta ämne. Först och främst är det vettigt att lära sig lite mer om ursprunget och undulathållningen. Så du kan lära dig vilken typ av undulatdiet fågeln är avsedd för, liksom vilken livsmiljö den är lämplig för. Dessa viktiga grunder förklarar också mycket om beteendet och egenskaperna hos dessa aktiva papegojor. Läs bara för att ta reda på de bästa sätten att hålla och ta hand om undulater hemma.

Att hålla undulater – grundläggande information om de exotiska fågelarterna

Undulater behåller djurskydd fågel vilda fotografera kameralins

Dessa fåglar är parakiter som har sitt ursprung i Australien. Medan detta land har hela utbudet av livsmiljöer, från öknar till regnskogar till Alperna, lever undulapapegojan huvudsakligen i gräsmarkområdena. Djuret är nomadiskt och flyttar till nya livsmiljöer på jakt efter mat och vatten. Det betyder att undulaten finns i många delar av Australien – från inre ökenområden till vissa kustregioner.

Undulater håller djurvälkommen fågel husdjur fotografera rep

Vilda undulater lever i flockar som kan variera från några få fåglar till enorma, bullriga folkmassor. Om maten är tillräcklig kan vilda exemplar producera upp till sju eller åtta ungar, även om fyra är genomsnittet. Det australiensiska inlandet kan dock tåla år utan regn och temperaturer på 49 ° C, vilket begränsar alla chanser att överleva till ett minimum. Under dessa torra perioder häckar fåglarna inte, så att många undulater tyvärr kan dö.

Behåll undulater och mata dem ordentligt

Undulater håller fågelburens fågelbur näringsmat

Så nedan hittar du viktig information om kost, skydd, säkerhet och hälsa för denna fågelart, som också är lämplig som husdjur. Som du redan vet lever undulater i gräsmarker, vilket innebär att deras kost består mestadels av frön och annat växtmaterial. Du kommer också att ha tillgång till en mängd olika gräs, inklusive astrebla, spinifex gräs, vild havre, kanariegräs och många andra. Dessa förser undulaten med frön av olika utveckling – från nybildade och omogna till fullt mogna torra sorter, som du kan hitta dem i djuraffärer.

Undulater håller djurskydd fågelbur fågelbur näring mat frön solrosfrön havre

Dessutom har papegojorna tillgång till ett antal träd som förser dem med blad, knoppar, frukt och bark att tugga på. Undulater är också kända för att ibland äta kol från brända träd. Vi kan anta att kolet används som hjälpmedel vid matsmältning eller andra sjukdomar.

Undulater behåller djurskydd fågelbur fågelbur näring mat apelsin äter

För dricks- och vattenförsörjning, undviker undulater vatten var som helst de kan hitta allt från naturliga källor som dammar och vattenpölar till konstgjorda vattenpölar. I tider av extrem värme dyker stora flockar undulater upp på vattenkällor och staplar ibland ovanpå varandra för att få den vitala vätskan. Detta leder till att många drunknar och förorenar vattentillförseln.

Undulater håller art-lämpliga djurhållning fågelbur fågelbur näringsfoder mat foder säd sötgräsfrön

Den undulatdiet du väljer bör baseras på vad dessa fåglar naturligtvis skulle äta. Ju närmare du håller dig till den, desto bättre kommer du att kunna hålla undulaterna. Det kommer att göra det mindre svårt för dig att absorbera näringsämnen och du kommer att bli mer effektiv med avfallet än om du försöker hantera något helt främmande för matsmältningssystemet. Denna diet kommer också att stimulera husdjur mentalt och stödja deras näbb och kropp på det sätt de normalt ska växa upp.

Grundläggande näringsregler när du håller undulater

Undulater behåller djurskydd fågelbur fågelbur näring mat grönsaker grön paprika

Om din undulat är bur eller inaktiv under lång tid, klipp ner eller ta bort havre för att de inte ska bli överviktiga. Då och då kan du mata dem med små solrosfrön, men de är också feta, så de är mer en godbit än normen. Feta frön ger viktiga fettbaserade oljor och näringsämnen som är avgörande för hjärnans och nervhälsan. Därför bör de inkluderas noggrant men inte överdrivet.

Undulater behåller djurskydd fågelbur fågelbur näring mat foder spannmål sweetgrass frön närbild

Aleppo hirs är allmänt tillgänglig och undulater älskar det, så det kan vara ett bra komplement till deras kost. Du kommer ofta att behöva ge fåglarna lite träning genom att också ge en källa till fysisk och mental stimulans. Gräset kan hängas snyggt från fågelburen för timmar av underhållning och träning. Gör det till en akrobatisk konst för din favoritfågel.

Undulater behåller djurskydd fågelbur fågelbur näring mat vattenmelon gurka fruktträd

Se dock till att dina frön inte får innehålla damm, mögel eller främmande föremål. Vi rekommenderar att du köper från en djuraffär eller fröhandlare snarare än stormarknaden. Fröerna där kommer sannolikt att vara fräschare på grund av den högre omsättningen, även om fröna inte ska lukta smaklös eller härsken. Lägg om möjligt blandningen i en djup skål som får undulaten att gräva lite för att komma till fröna genom de skalade skallen.

Undulater håller djurens välbefinnande fågelbur fågelbur näring mat frön foder hand

Det gör att hitta maten till en lekfull uppgift både fysiskt och mentalt. Detta är lämpligt för en voljär där de utspridda skalen är mindre benägna att störa loungen, men med lite kreativitet kan du åstadkomma något liknande i en bur. Se också till att kontrollera varje dag för att se om det finns några frön kvar. Känn inte nödvändigtvis behovet av att blåsa av baljorna dagligen, eftersom det kommer att störa foderbeteende.

En stark bas som efterliknar naturen

Undulater håller djurskydd fågelbur fågelbur näring mat frön matskål

Grunden för undulatdieten bör vara ganska jämna proportioner av frön av god kvalitet och grönsaker / frukter. Många avviker från frön, vilket kan göra fågeln ohälsosam. Men om fröna inte var lämpliga för din undulat, då hade de inte heller varit deras naturliga kost. Alternativet till fullförädlad, pelleterad mat kan också vara ohälsosam, och variation är viktigast. Vilda undulater trivs och häckar på utsäde och gröna dieter. Du behöver bara ta dig tid att se till att du ger dem alla de näringsämnen de behöver. Det betyder att du verkligen behöver få några groda stammar, inte bara en torr fröblandning.

Undulater håller djurskydd fågel husdjur landade fågel hus

När du är säker på att din undulat får en hälsosam kost finns det några recept du kan börja testa själv. De hemlagade godisarna kan vara ett hälsosamt plus för din fågel. Kom dock ihåg att dessa kanske inte är lämpliga för varje undulat. Var noga med att utesluta fet mat om din undulat till exempel blir överviktig. Det finns några livsmedel som bäst undviks när du förbereder godis till din fågel:

  • alla livsmedel anses vara skräpmat, inklusive choklad
  • Avokado – det är bra för oss, men dåligt för våra fåglar
  • kaffe
  • allt med tillsatt salt
  • Livsmedel med hög sockerhalt, med några obearbetade varianter fina i naturlig form
  • Mejeriprodukter är okej i små mängder, men bara ibland då de inte är bra på att bearbeta laktos
  • Kom ihåg att mycket bearbetade livsmedel är i princip döda och kommer att ge mycket lite godhet åt din fågel. De har ofta tillbehör som konserveringsmedel, smakförstärkare, färger etc. som sannolikt kan vara skadliga för din undulat.

boende

Budgerigars använder art-lämpliga hålla fågel hålla bur hålla abborre

Eftersom undulater är nomadiska av natur måste de kunna resa långa sträckor på jakt efter mat och vatten. Det betyder att de är mycket aktiva små papegojor med energi att bränna och nyfikenhet att möta. Så du bör försöka ge dina fåglar den största möjliga livsmiljön.

djurskydd fågelbur håller aktiv undulat papegoja

Detta innebär att du väljer den rymligaste undulatburstorleken du har råd med. Fågelburen eller voljären ska vara utrustad med säkra abborre, mat- och vattenskålar och några noga utvalda leksaker. Du kan också klä botten av buren med papper för att underlätta rengöringen.

Håll undulaterna upptagna och underhållande

Undulater håller djurens välbefinnande i linje med fåglar

På grund av sin långdistansanatomi har undulater mycket ledig energi i fångenskap. De är väldigt smidiga och lekfulla husdjur som gillar gratisflygning, men du kan enkelt underhålla dem med några väl valda leksaker. Dessa måste vara säkra för din fågel, så var alltid uppmärksam på dessa när du väljer. Allt som undulaten kan fånga med en fot, tånagel eller näbb bör undvikas eller endast användas under övervakning.

Undulater behåller djurskydd fågelbur fågelbur näringsfåglar

Du bör också vara medveten om att din undulat är åtminstone välsmakande och som mest kommer att försöka tugga bitar som du ger dem. Så undvik allt som är belagt med potentiellt giftiga ämnen. Många undulater dör av att tugga och fångar av trådar i leksaker som orsakar blockeringar i matsmältningskanalen. Om du inte tycker att det är bra för ett barn att tugga på, ger du det inte heller till din undulat.

samhälle

Undulater håller djurens välbefinnande fågel vilda parning hitta kamratskap partnersamhälle

Eftersom undulater naturligtvis flockar har de ett starkt behov av social aktivitet. Du kan antingen försöka spendera mer tid med din fågel hemma, eller få flera partners för sällskap.

Undulater använder mänskligt att hålla fågeldjur roliga underhålla klappar

Tama undulater är helt underbara att leka med utanför buren. De kommer att klättra över dig, tugga din axel, angripa spetsen av din penna och i allmänhet göra det svårt att ignorera.

Undulater håller art-lämplig djurhållning fågel vilda parning kamratskap partner samhälle hitta horde grupp djur gård

Så, om du bara kan ha en undulat, gör dem tama så att de kan utstå ett liv utan vänner i en bur. Det finns några saker att tänka på när du väljer en vän till din undulat. Så det är bäst att göra lite research innan du köper en ny vän.

Var uppmärksam på säkerheten när du håller undulater

Undulater använder mänskligt hållande fågelskydd för husdjur med duschhuvud

Det lönar sig att vara medveten om potentiella faror för dina nyfikna, smidiga och intelligenta små husdjur. Du kommer så småningom att hitta toaletten att falla i eller en kruka med varm potatismos att landa i. Ett föregående obemärkt fönster är också ett möjligt hinder för att flyga in eller falla i den ensamma tråden i huset.

Undulater använder mänskligt att hålla fågelskyddssäkerhetskedja hängande

Det finns enkla sätt att undvika vissa av dessa händelser, men någon gång kommer något att gå fel. Så övervaka din undulat när den är ur buren. Kontrollera också allt som ditt husdjur drar runt med honom. När det gäller grooming, när du håller undulater, bör säkerheten komma först.