Den bästa hudvårdsrutinen för mogen hud över 40 år

Huden förändras med åldern. Det är mer känsligt för UV -strålar och förlorar elasticitet, fukt och densitet. Därför behöver mogen hud mycket vård för att förbli mjuk och elastisk. Men hur ser rätt ansiktsvård ut så att rynkor och åldersfläckar inte har en chans? I vilken ordning ska du använda serum, toner och co. Så att de kan fungera optimalt? Vi berättar om den bästa hudvårdsrutinen morgon och kväll.

Anti -aging hudvårdsrutin på morgonen i bara 5 steg!

Bästa hudvård för äldre hudmorgonrutiner

Steg 1: rengöring av mjölk

Vissa rengöringsmedel kan ta bort huden från dess naturliga oljor och torka ut den. Och med torr hud visas fler rynkor eller de som redan finns märks mer. Mogen hud bör därför behandlas med en mild, fuktgivande rengöringsmjölk.

Steg 2: toner / toner

Toner är det engelska namnet på ansikts toner, även kallad ansikts tonic. Efter den grundläggande rengöringen hjälper den till att rengöra huden ännu mer noggrant och behålla sin naturliga pH -balans. En tonic ger ytterligare ett lager fukt och förbereder huden för följande hudvårdssteg. Du kan läsa mer om hur du använder tonern här.

Serum mot rynkor och rengörande mjölk

Steg 3: Serum mot åldrande

Därefter ska huden behandlas med ett regenererande lyftserum. Serum är extremt rika och innehåller högkoncentrerade aktiva ingredienser med rynkverkande effekter som koffein, hyaluronsyra eller anti-aging peptider. På grund av sin lätta konsistens tränger serumet djupt in i huden och ger det märkbart fukt.

Anti -rynkkräm stramar upp och återfuktar huden

Steg 4: Anti-aging cream för dagen

En hög kvalitet Anti rynkor Varje kvinna borde äga en kräm. Det verkar på hudens övre lager och främjar produktionen av kollagen och elastin. Under dagen skyddar den ljusa fuktkräm huden mot torrhet, rynkor, ojämn pigmentering och cellskador.

Steg 5: solskyddsmedel

UVA- och UVB -strålar är de största orsakerna till hudåldring, pigmentstörningar eller åldersfläckar. Därför är daglig användning av solskydd med SPF 30 eller till och med 50 avgörande. Solkräm appliceras på ansikte, dekolletage och hals och masseras försiktigt in.

Anti aging hudvårdsrutin på kvällen

Bästa hudvård för mogen hud Kvällsrutin

Steg 1: dubbel rengöring

Double Cleansing är en tvåstegsmetod: ansiktet rengörs först med ett oljebaserat rengöringsmedel och sedan igen med ett vattenbaserat rengöringsmedel. Detta kan hjälpa till att effektivt avlägsna envisa, porstoppande och akne-orsakande föroreningar som dröjer kvar på huden även efter att ha tvättat ansiktet en gång.

Extra vård: peeling eller mask (1-2 gånger i veckan)

Använd en mild skrubb- och rynkmask en eller två gånger i veckan som en del av din hudvårdsrutin. Peeling tar bort döda hudceller och föroreningar, medan masken gör huden renare och klarare.

Denna extra omsorg sker efter rengöring. Endast om du planerar att använda en arkmask ska du placera den på ansiktet efter tonern.

ansiktsrengöring för mogen hud från 40

Steg 2: toner / toner

Använd tonern två gånger om dagen: på morgonen och på kvällen omedelbart efter den grundläggande rengöringen.

Steg 3: Serum mot åldrande

Använd serumet två gånger om dagen: morgon och kväll. På kvällsrutinen förbereder den huden optimalt för nattvård.

Anti -rynkkräm mot kråkor

Steg 4: ögonkräm

Att ta hand om ögonområdet är särskilt viktigt eftersom den mycket tunna huden runt ögonen snabbt slaknar och tappar sin elasticitet. Ögonkremen stramar, slätar ut och vitaliserar “problemområdet” -ögonen. Applicera alltid din ögonkräm med ringfingret med en lätt knackande rörelse. Alternativt kan du också använda ögonkrämmen på morgonen, före grädden.

Steg 5: nattkräm mot rynkor

Medan antirynkkrämen skyddar huden från negativa miljöpåverkan under dagen och ger optimal vård, fungerar nattvården aktivt för cellförnyelse. De närande ingredienserna förbättrar hudförnyelsen och säkerställer ett ungdomligt utseende.

Steg 6: ansiktsolja

En välgörande ansiktsolja kan avrunda din vårdrutin. Ansiktsoljor är rena vegetabiliska oljor med en anti-aging effekt (t.ex. arganolja) eller speciella skönhetsblandningar som ger en extra portion intensiv fukt och fungerar som ett slags tätningsmedel.

Anti -aging hudvård börjar vid 30 års ålder

Denna hudvårdsrutin hjälper dig att minska synliga ålderstecken och fördröja bildandet av rynkor. För även de bästa grooming -produkterna kommer inte att visa resultat om du inte gör morgon- och kvällsrutinen till en vana.