Få strålande hud på det naturliga sättet: Med dessa tips och huskurer fungerar det!

Det finns kanske knappast en kvinna som inte drömmer om ren och strålande hud. Av denna anledning förlitar sig många kvinnor på skönhetskosmetika och tror att de kan trolla fram önskad glöd på huden på egen hand. Faktum är att det är lite annorlunda. Ja, kosmetika och smink kan få vår hud att lysa, men den naturliga glansen kommer inifrån. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du får glödande hud naturligt. Låt din naturliga hy skina igenom med våra tips!

Vad som utmärker strålande hud?

hur man får glödande hud utan smink

Många skulle vilja ha lite mer glöd i ansiktet, men vad är det egentligen som ligger bakom denna term? I skönhetsindustrin står det för en försiktigt glänsande hud som är så fri från föroreningar som möjligt. Effekten kan jämföras med ett filter som placeras över foton. Den strålande huden kännetecknas framför allt av en stark elasticitet. Tack vare god blodcirkulation fortsätter ansiktet att se fräscht ut och har en fin rosig ton. Alla dessa egenskaper är typiska för ung hud. Det finns dock många faktorer som kan skada huden och få den att se tråkig och trött ut. Den skadliga miljöpåverkan, stressen från vardagen, regelbunden sömnbrist, många dåliga vanor som att röka och dricka alkohol, samt den ohälsosamma kosten är bara en del av det. Så innan du får tillgång till de dyraste hudvårdsprodukterna bör du anpassa din livsstil och ta hand om huden inifrån först.

Ren skönhet: naturliga produkter för strålande hud

Gör hemmagjord naturlig kosmetika ansiktsmask själv

Hemmagjord naturlig kosmetika och några enkla tips för en hälsosam livsstil kan vara ett bra alternativ till dyra kosmetiska produkter. Vi har samlat de bästa huskurerna och recepten för vacker hud som du kan införliva i din hudvårdsrutin.

Observera att du inte kan få glödande hud över natten med dessa huskurer. Regelbunden användning krävs för att uppnå betydande resultat.

gurkmeja

Gurkmeja som ett husmedel för glödande hud

Gurkmeja är en riktig allround. Den innehåller curcumin – en förening med kraftfulla antioxidanter och antiinflammatoriska egenskaper. Det bekämpar de fria radikalerna som skadar huden och stimulerar samtidigt kollagenproduktionen, vilket gör huden smidig och blank. Gurkmeja kan användas för att förbereda en ansiktsmask och bekämpa andra hudproblem som akne, pigmentfläckar och rynkor. I följande recept används också kikärtsmjöl, som försiktigt rengör huden för att göra den ren och glödande.

Vad behöver du?

 • 1/2 – 1 tsk gurkmeja pulver
 • 4 msk kikärtsmjöl
 • Mjölk eller vatten

Vad ska man göra?

Blanda gurkmejpulvret med kikärtsmjölet. Tillsätt tillräckligt med mjölk eller vatten för att göra en pasta. Applicera denna pasta i ansiktet och på halsen och låt verka i 15 till 20 minuter. Skölj slutligen med vatten.

Hur ofta?

Använd masken 1-2 gånger i veckan.

Kokosolja

Kokosolja hjälper till glödande hud

Detta husmedel fungerar bäst på torr hud. Kokosolja låser in fuktigheten i huden och förser den med essentiella fettsyror. Det skyddar också mot skadlig UV -strålning och förbättrar hudens barriärfunktion. Tack vare dess egenskaper kan kokosolja få din hud att lysa.

Vad behöver du?

 • Jungfru kokosolja

Vad ska man göra?

Värm oljan något och applicera den på ansikte och hals. Massera in i några minuter i mjuka cirkulära rörelser. Låt sedan oljan stå över natten.

Du kan också blanda oljan med lite socker och göra en ansiktsskrubba själv. Skrubben används för att exfoliera huden en eller två gånger i veckan.

Hur ofta?

Använd kokosolja på ett rengjort ansikte varje kväll före sänggåendet.

Aloe vera

Aloe Vera som ett husmedel för glödande hud

Aloe vera -gelén har närande och läkande egenskaper som föryngrar huden och ger den en naturlig lyster.

Vad behöver du?

 • 1 matsked aloe vera gel
 • En nypa gurkmeja
 • 1 tsk honung
 • 1 tesked mjölk

Vad ska man göra?

Blanda ihop alla ingredienserna. Applicera blandningen jämnt på ansikte och hals och låt stå i 20 minuter. Skölj med ljummet vatten och klappa ansiktet torrt.

Hur ofta?

Applicera denna ansiktsmask 1-2 gånger i veckan.

Bikarbonat

Ansiktsmask med bakpulver, olivolja och honung

De små partiklarna i natron tar bort de döda hudcellerna och neutraliserar hudens pH. Detta husmedel har också antibakteriella egenskaper som kan hjälpa till att förhindra infektion.

Vad behöver du?

 • 1 tesked bakpulver
 • 1 tsk extra virgin olivolja
 • 1/2 tsk honung

Vad ska man göra?

Blanda alla ingredienser i en skål. Applicera blandningen på vått ansikte och hals med cirkulära rörelser. Låt det stå i 10 minuter. Skölj med kallt vatten och klappa torrt. Applicera sedan en fuktkräm.

Hur ofta?

Applicera denna ansiktsmask en gång i veckan.

Obs: bakpulver kan irritera din hud. Så gör ett plåstest innan du fortsätter med detta glödande hudhemmedel.

citron-

Hemmagjord ansiktsskrubba med socker och citron

Citroner innehåller vitamin C, som tar bort solbränna och får din hud att se strålande och blank ut. I kombination med socker skapar det en skalande effekt som hjälper till att bli av med döda hudceller.

Vad behöver du?

 • 2 tsk citronsaft
 • 2 teskedar socker

Vad ska man göra?

Blanda ingredienserna och applicera blandningen på ditt ansikte. Gnid in det i ansiktet med cirkulära rörelser och låt det stå i 10 minuter. Skölj med varmt vatten för att hålla huden glödande.

Hur ofta?

Exfoliera inte mer än två gånger i veckan.

Obs: Citronsaft kan göra din hud känslig för ljus. Var noga med att applicera solskyddsmedel innan du går ut.

papaya

Ljusa upp huden med en papaya ansiktsmask

Mogen papaya innehåller papain – ett enzym som fungerar som en mild exfoliant. Detta tar försiktigt bort det översta lagret av döda celler i ditt ansikte, så att din hud lyser och ser yngre ut. Fullers jord (även känd som fullare jord eller Multani Mitti) rengör porerna för oljor och smuts, stramar upp huden och förbättrar hy. Honung är en naturlig fuktighetskräm och minskar också fläckarna på huden. Denna kombination av huskurer fungerar som en underbar hud-stramande och anti-aging ansiktsmask.

Vad behöver du?

 • Några bitar av mogen papaya
 • 1 tsk fylligare jordpulver
 • 1 tsk honung

Vad ska man göra?

Ta en mogen papaya och skär den i små bitar. Lägg till fyllarens jord och honung. Blanda allt till en pasta. Applicera dem på ansikte och hals. Låt stå i 20 minuter och skölj sedan av med kallt vatten.

Hur ofta?

Gör detta en gång i veckan.

gurka

Gör ansiktsmask med gurka och yoghurt själv

Gurkan har en kylande effekt. Rik på antioxidanter, föryngrar huden, förbättrar hy och minskar puffiness.

Vad behöver du?

 • 1 liten gurka
 • 2-3 msk yoghurt

Vad ska man göra?

Riv gurkan och tillsätt yoghurten. Blanda väl. Applicera blandningen på ansikte och hals. Låt stå i fem minuter tills blandningen torkar. Tvätta av med kallt vatten.

Hur ofta?

Upprepa var 3 till 4 dagar.

honung

Hemmetoder för glödande hud applicerar honung på ansiktet

Honung har en lugnande effekt och ger fukt. Det fördröjer bildandet av rynkor och får huden att se yngre ut.

Vad behöver du?

 • honung

Vad ska man göra?

Applicera honungen jämnt på ren och fuktig hud. Massera in det i några minuter och låt det sitta kvar i ytterligare fem minuter. Tvätta av honungen med ljummet vatten.

Hur ofta?

Du kan göra detta varannan dag.

Ubtan

Ubtan Ayurveda ansiktsmask för en vacker hy

Ubtan är i grunden ett recept på frisk och glödande hud som kommer från Ayurveda. Detta rengöringspulver består av finmalda örter, jord och spannmål. Om du vill använda naturens kraft kommer du definitivt att göra rätt val med detta alternativ till konventionell hudvårdskosmetik.

Vad behöver du?

 • 1 dl röda linser (Masoor Dhal) eller kikärtsmjöl
 • 1/4 kopp okokt ris
 • 8-9 mandlar
 • 1/2 dl havregryn
 • En nypa gurkmeja
 • Vatten eller rosenvatten

Vad ska man göra?

Mal linserna, riset och mandeln tillsammans. Tillsätt havregryn och gurkmeja i blandningen. Blanda väl och tillsätt tillräckligt med vatten eller rosenvatten för att göra en slät pasta. Applicera pastan jämnt på ansikte och hals. Du kan också använda denna mask över hela kroppen. Låt masken torka väl och skölj med vatten.

Hur ofta?

Använd denna Ubtan en gång var 7-10 dagar.

Morots juice

vad man ska äta för strålande vacker hud morotsjuice med ingefära

Antioxidanterna som finns i morötter kan hjälpa till att befria kroppen från fria radikaler och detta kommer att reflekteras på din hud. Morötter innehåller mycket betakaroten och vitamin A, som inte bara kan förbättra hudens struktur och hälsa, utan också synen.

Vad behöver du?

 • 4-6 morötter
 • En liten bit ingefära, skalad
 • vatten

Vad ska man göra?

Skär ingefära och morot i bitar och lägg i juicepressen. Tillsätt lite vatten för att späda saften till önskad konsistens. Drick helst saften på morgonen.

Hur ofta?

Drick morotsjuice varannan dag.

Massage med olivolja

Ansiktsmassage med rulle för glänsande hud

Olivolja är en utmärkt fuktkräm och ger huden en naturlig lyster. De flavonoider och polyfenoler som den innehåller skyddar huden mot fria radikaler och förhindrar skador. Det ger näring åt huden och med det kan du få en frisk och glödande hud på ett naturligt sätt. Massage med det fortsätter att stimulera blodflödet och hjälper till att fylla på hudcellerna.

Vad behöver du?

 • 1 matsked olivolja
 • En liten, mjuk handduk
 • Varmvatten

Vad ska man göra?

Lägg några droppar olivolja på fingertopparna och applicera det på ansikte och hals. Massera i uppåtgående cirklar i två till tre minuter, särskilt på kinderna, näsan och pannan. Blöt handduken i varmt vatten, vrid ur överflödigt vatten och lägg handduken på ansiktet i 30 till 40 sekunder. Blöt handduken igen i varmt vatten och torka försiktigt av oljan. Torka huden med en pappershandduk.

Hur ofta?

Gör detta varje kväll före sänggåendet.

Tips om hur du får strålande hud

Tips för glödande hud inifrån utan smink

Skönheten kommer inifrån. Detta uttalande gäller också för din ansiktshud. En hälsosam livsstil utan skadliga vanor kan förbättra din hudfärg avsevärt. Här är några allmänna tips som hjälper dig att hålla din hud frisk och glödande.

 • Drick mycket vatten – minst 10-12 glas om dagen
 • Ge huden tillräckligt med fukt
 • Använd solskyddsmedel dagligen
 • Undvik att röka
 • Använd scrubs 1-2 gånger i veckan
 • Rengör huden i ansiktet regelbundet
 • Använd inte produkter med kemikalier
 • Ta alltid bort smink före sänggåendet
 • Var uppmärksam på vissa speciella områden som nacke, ögon och händer, särskilt efter 30 års ålder
 • Kasta bort utgångna hudprodukter
 • Få tillräckligt med sömn
 • Var mer aktiv i vardagen – vi rekommenderar minst 20 minuters träning per dag, till exempel i form av en promenad
 • Justera din hudvårdsrutin efter årstiden