Hårmask med olivolja mot skadat hår – här är 4 recept

hår-mask-med-olivolja-mot-skadat-hår

Har din man tappat sin glans? Här har vi fyra snabba recept på ett rikt Hårmask med olivolja sammanställt. Medelhavsfruktens olja smakar inte bara bra, utan har också förmågan att vårda och skydda vårt hår på ett naturligt sätt. Efter en hemgjord behandling med dessa naturliga ingredienser blir håret supermjukt och glänsande!

Resten av ingredienserna finns i köket – honung, äggulor, avokado och vegetabiliska oljor. Använd endast kvalitetsoljor, kallpressad olivolja utan paraffin, parfym, etc. Var försiktig med ljust hår: olivoljan kan mörkna hårfärgen, så istället för olivolja borde blonda kvinnor bättre använda vindruvfröolja (den har en liknande effekt).

Hårmask med olivolja mot torrt, sprött hår.

Hår-mask-med-olivolja-snabb-recept-för-hår-behandling

Den klassiska hårmask av olivolja, honung och äggula ger håret protein.

Ingredienser

– 2 äggulor

– 100 ml olivolja

– 1 tsk honung

– 2 tsk ricinolja / efter önskemål /

– 4 msk kokosmjölk / efter önskemål /

Förberedelse:

Värm olivoljan något (kort i mikrovågsugnen eller på spisen på svag värme). Honungen är upplöst i den. Tillsätt sedan 1-2 äggulor under konstant omrörning. Vårdmasken appliceras på tvättat hår som har torkats något med en handduk och masserats väl, med särskild uppmärksamhet på hårets ändar. Låt verka i 20 minuter eller längre, skölj sedan av med ljummet vatten och ett milt schampo.

Tyvärr är olivolja ganska svårt att tvätta bort. Om en fet film kvarstår på håret rekommenderar vi en andra sköljning.

Glansbalsam med ägg och olivolja – enkelt recept på en hemgjord hårbehandling 

Hårmask-med-olivolja-äggula-rikt hårIngredienser:

– 2 äggulor

– 2 matskedar olivolja

– 1 dl ljummet vatten

Beredning: Ingredienserna läggs i en hög skål och blandas kort men noggrant med stavmixern, så att en homogen, flytande blandning skapas.

Fördela vätskan på rent och fuktigt hår och massera in den försiktigt med fingertopparna. Med långt hår kan tillvägagångssättet sparas, men tipsen bör få mycket balsam. Låt verka en kort stund och skölj med ljummet vatten.

Färgskyddsbehandling för extra smidighet och glans

Hårmask-med-olivolja-honung-avokado-recept

Detta recept fungerar bra för färgat hår

Ingredienser:

1 msk olivolja

½ mogen avokado

Några droppar ricinolja,

Några droppar avokadoolja och citron för mer glans

Förberedelse: Blanda massan av en avokado (eller hälften av det, beroende på hårets längd) med resten av ingredienserna tills en jämn blandning erhålls. Applicera sedan blandningen sträng för sträng i längder, massera in och låt verka i cirka 30 minuter, tvätta sedan av med ett milt hårschampo.

Hårmask med olivolja

hår-behandling-gör-det-själv-olivolja-hårmask