Hudvård med naturlig kosmetika – fördelar med ekologiska produkter

ordentlig hudvård vad man ska leta efter

de Hudvård med naturlig kosmetika ligger på allas läppar och blir allt viktigare. Och med rätta, eftersom de ekologiska produkterna inte bara är bra för miljön, erbjuder de också en extra skonsam hudvård. Anledningen till detta är ingredienserna, eftersom naturlig kosmetika inte innehåller några konserveringsmedel eller mineraloljor, utan istället förlitar sig på ren natur. Det är åtminstone vad reklamen lovar, men i själva verket borde konsumenterna inte bara ta det blindt, utan snarare veta om de olika tätningarna och bakgrunderna. För inte alla ekologiska produkter är desamma.

Hudvård med naturlig kosmetika – kan hålla jämna steg med konventionella produkter?

Välja produkter Hudtyp Tips för rätt vård

de Hudvård med naturlig kosmetika har satt sig som mål att återställa eller behålla hudens naturliga balans. Huvudfokus ligger på hudens självreglerande krafter, som ska stimuleras eller stödjas i deras naturliga funktion med hjälp av effektiva naturliga ingredienser. En annan viktig skillnad mot konventionell kosmetika är att det inte finns någon styv klassificering efter hudtyp, men vårdens utgångspunkt tar hänsyn till det aktuella hudtillståndet. Med konventionell kosmetika, å andra sidan, förses huden automatiskt med allt den behöver, men det betyder att den tappar förmågan att reglera sig själv. Detta beror på de kemiska kompositionerna, som ibland är okända faktorer för organismen och därför endast kan användas delvis. Vissa av dessa oanvända komponenter kan dock inte utsöndras och förbli i kroppen under lång tid i form av toxiner.

Kropps- och hudvård med naturlig kosmetika – ingredienser

Hudvårdskräm certifierade produkter

 • Eteriska oljor
 • Vegetabiliska fetter
 • Växt extrakt
 • Naturliga antioxidanter
 • Organiska vaxer
 • Naturliga färger som betorjuice eller karamell

Fördelar med naturlig kosmetika

Produkter schampo naturlig kosmetika översikt

 • Miljövänlig förpackning
 • Inga tester på djur
 • Miljövänlig tillverkning
 • Den innehåller inte kemikalier som parabener
 • Användning av naturliga råvaror
 • Ekologiska råvaror
 • Dekorativ kosmetika innehåller naturliga pigment

”Grön” kosmetika till ett rimligt pris?

Naturkosmetikstyper Översikt över vilka certifikat

Under tiden erbjuder nästan alla apotek naturkosmetik till låga priser, vilket gör det möjligt för konsumenterna att avstå från att använda konventionella produkter. Men även om urvalet av rör och krukor redan är mycket stort, är inte alla produkter riktigt säkra. Eftersom termen ”naturlig kosmetika” fortfarande varken är lagligt reglerad eller klart definierad och det för närvarande inte finns någon statlig eller EU-tätning. En distinktion måste därför göras när man köper mellan äkta naturkosmetika och de produkter som bara hoppar på vagnen och vill dra nytta av den för närvarande populära naturligheten för sig själva. Av denna anledning ger många konventionella företag sina produkter, till exempel medicinska örter eller annonserar ingredienser som närande oliver eller uppfriskande aloe vera. Problemet är dock att dessa ämnen mestadels är baserade på syntetiska ämnen, inklusive till exempel paraffiner, silikoner eller problematiska dofter och färgämnen. Vissa av dessa produkter innehåller allergiframkallande konserveringsmedel och till och med cancerframkallande formaldehyd, som konsumenttidningen Ekotest upptäckte. Följaktligen är dessa produkter inte äkta naturkosmetika – om du vill använda ofarliga produkter, å andra sidan, bör du orientera dig mot motsvarande godkännandestämpel för kontrollerad naturkosmetik. Dessa kan vanligtvis hittas hos etablerade tillverkare som Wala eller Laverana, men onlinemarknaden har också ansedda leverantörer tillgängliga, till exempel i Bärbel-Drexels butik. Online kan du också kontrollera om det är en certifierad butik (Trusted Shops-godkännandemärke), som bland annat också erbjuder pengarna-tillbaka-garanti.

Oklarhet på grund av användning av tätningar

Skönhetskrämprodukter mild mjuk hud

Men de tätningar som används ger inte bara klarhet, eftersom en titt på ett vanligt apotek visar att både billiga och dyra produkter har BDIH-tätningen. Så är artiklarna likvärdiga? Faktum är att kraven i BDIH bara är minimikrav – billiga märken uppfyller ofta bara dessa, medan etablerade tillverkare av naturkosmetik ofta erbjuder ännu mer. Många etablerade tillverkare av naturkosmetika har nu gått samman – under detta bildades en intressegrupp “NaTrue”, som grundades av branschpionjärer som Wala, Laverana eller Santaverde för att införa strängare kriterier för naturkosmetik. Detta resulterade i slutändan i en ny försegling som är giltig i hela Europa. Detta föreskriver bindande hur mycket organiskt som verkligen måste ingå och ger nu faktiskt mer klarhet mellan alla olika sälar.