Maderoterapi är så effektivt mot celluliter! Fördelarna med en överblick

Det finns flera olika metoder tillgängliga idag för att behandla celluliter. En av dessa behandlingsmetoder som åtnjuter ökande popularitet är den sydamerikanska Maderoterapin, även känd som träterapi. De drabbade områdena bearbetas direkt med specialtillverkade träinstrument för att avlägsna celluliter och fettavlagringar i olika delar av kroppen. Vad är Maderoterapi och hur fungerar det mot fula bucklor och apelsinskal? Vi berättar allt du bör veta om denna behandling.

Maderoterapi – vad är det??

maderoterapi hur ofta anti-celluliter massage med träapparater

Denna massage teknik kommer från Colombia och kännetecknas av att den är 100% naturlig och fri från kontraindikationer. Maderoterapi är en typ av djupvävnadsmassage som stimulerar lymfsystemet, eliminerar toxiner, påskyndar ämnesomsättningen och stramar upp huden. Trycknivån justeras beroende på kroppsområdet och typen av celluliter. Verktygen är gjorda av bokträ och anatomiskt formade för att passa kroppen perfekt.

Maderoterapi – effekter och fördelar

Bekämpa celluliter för fasta lår och vacker hud

Maderoterapi fungerar bäst på fett och celluliter i områden som buken, låren och höfterna. Behandlingen är lämplig för olika svårighetsgrader av celluliter – från den fruktade apelsinskalen till ödemödig celluliter. Men du kan också använda den i ansiktet. De olika träredskapen är speciellt utvecklade för skonsam behandling av olika ansikts- och nackproblem.

maderoterapi för ansiktet stimulerar produktionen av kollagen

Fördelarna med Maderotherapy:

  • 100% naturlig och icke-invasiv
  • har inga kontraindikationer och passar alla vuxna (får inte användas av gravida kvinnor eller ammande mödrar)
  • resultaten är snabba och synliga
  • stöder kroppens naturliga avgiftningsprocesser och eliminerar toxiner
  • bekämpar vätskeansamling, förbättrar blodcirkulationen och lymfdränering
  • bryter ner celluliter och förskönar därmed huden
  • minskar midjemåttet och verkar direkt på fettavlagringar på buken, höfterna och låren
  • stramar huden i ansiktet och främjar produktionen av elastin och kollagen
  • definierar ben och armar och tonar rumpa och lår

Maderoterapiapparater

trävalsar för maderoterapi med spår

Maderoterapi utförs vanligtvis med över 10 olika träenheter. Var och en av dem har en specifik funktion för respektive del av kroppen. Här är några av dem:

Cob Roller (Corn Cob): Denna trävals har en rullande funktion och möjliggör djupare inträngning i hudvävnaden. Det aktiverar cirkulations- och lymfdräneringssystemet, stimulerar det perifera nervsystemet och underlättar eliminering av adipocyter (lymfocyter).

maderoterapinstrument för tömning av lymfsystemet

Trärulle för dränering: Denna praktiska träanordning har ett rullhuvud med spår och används för effektiv dränering av kroppsvätskor.

– Tidigare / formande bräda: Detta träelement används som ett av de sista stegen i Madero -massagen och har en skrapfunktion. Det härleder fettet från fettcellerna och modellerar figuren.

maderoterapi hälsosam för cirkulationssystemet och lymfdränering

Svensk kopp (vakuum): Tack vare sugeffekten minskar den här enheten lokaliserat fett och formar olika delar av kroppen, till exempel midjan och buken. Vakuumet drar fettet som lossnar från bindväven till ytan.

maderoterapi på lårskålen

Träterapimassagen är nästan alltid uppdelad i tre faser. Passet börjar med en massage med speciella eteriska oljor som förbereder huden. En lymfmassage utförs sedan för att stimulera ämnesomsättningen. I den tredje fasen utförs en specifik massage med en trärulle, som aktiverar cirkulations- och lymfsystemet. Beroende på patientens hud och fettvävnad används andra räfflade rullar med mer eller mindre intensivt tryck. Med formbrädan dräneras vätskor och fett som har ansamlats i kroppen till närmaste nodalområde. Det lösta fettet lokaliseras sedan och behandlas med den svenska koppen.

Maderoterapipriser

Maderoterapipriser och hur ofta måste det utföras

Priserna varierar beroende på sessionens längd och kroppens region. Anticellulitterapin varar vanligtvis mellan 40 och 60 minuter och kostar cirka 65 till 80 euro per session. Eftersom flera sessioner alltid är nödvändiga för anticellulitterapi (minst 10) erbjuds Maderoterapi vanligtvis också i prenumerationer på 10. Beroende på din celluliteklassificering kan du behöva en serie på 10 till 15 behandlingspass för att få bästa resultat. Behandlingarna utförs 2-3 gånger i veckan och resultaten kommer att synas från den tredje sessionen. Hitta en erfaren lokal terapeut för att testa terapin själv.

För att gå ner i vikt är det viktigt att kombinera behandlingen med träning och en hälsosam kost.

Flera träningspass kan hjälpa till med alla aspekter av din hälsa. Kan du gå ner i vikt med Maderotherapy? Bortsett från att effektivt bekämpa celluliter kan Maderoterapi också öka fettförbränningen och ämnesomsättningen. När din ämnesomsättning fungerar snabbare används mer energi i form av kalorier och kroppsfett bryts ner. Detta kan hjälpa dig att gå ner i vikt eller förhindra viktökning. Om du vill få det bästa resultatet av trämassage, se till att kombinera behandlingen med träning och en hälsosam kost. Annars blir du besviken på resultaten.