Ombre Powder Eyebrows: Allt du borde veta om den senaste skönhetstrenden!

Ögonbryn spelar en mycket viktig roll i effekten och uttrycket av ett ansikte och vi lägger otroligt mycket tid på att få dem i perfekt form. Vackert formade och fulla ögonbryn kan framgångsrikt dölja olika brister och markera de finaste ansiktsdragen och är därför ett absolut måste för ett välskött utseende. Eftersom tyvärr bara några få kvinnor välsignas med tjocka ögonbryn, växer utbudet av olika procedurer och tekniker som vi kan uppnå önskat utseende också i skönhetsvärlden. Men när det gäller permanent och halvpermanent smink har vi förmodligen alla hört talas om mikroblading eller ögonbrynslaminering. Ombre pulver ögonbryn är inte så välkända i detta land, men åtnjuter växande popularitet över hela världen. Den innovativa tekniken säkerställer att ögonbrynen ser perfekt konturerade och jämna ut utan att vara för påträngande. I vår artikel avslöjar vi exakt vad som ligger bakom skönhetstrenden och all viktig information och tips!

vad är ombre pulver ögonbryn permanent smink för ögonbryn

Ombre pulver ögonbryn är en ny skönhetstrend som har sitt ursprung i Asien och som också blir populär i västvärlden. Detta är en typ av permanent smink där pigmenten förs in i huden för att uppnå ett så naturligt utseende som möjligt. Med microblading förs pigmenten in i huden genom mycket fina mikronålar. Ombre pannor är däremot ytarbete, eller med andra ord – tekniken görs bara med en nål på det översta epidermala skiktet i huden. Detta gör resultatet mycket mer naturligt och proceduren i sig är mindre smärtsam. I slutändan kommer du att se ut som om du har fyllt i dina ögonbryn med ögonbrynspulver. Denna effekt får ögonbrynen att se väldigt fulla och täta ut. Så om du är trött på att definiera dina ögonbryn varje morgon, så är ombre -pulverögonbryn något för dig!

Vad exakt är ombre pulver ögonbryn?

Ombre pulver ögonbryn före tips efter ögonbryn

Ombre pulver ögonbryn, även kända som pulveriserade ögonbryn, är en semi-permanent ögonbryn styling teknik som skapar ett mjukt, naturligt utseende. Ombre -brynen är gjorda med en liten pigmenteringsmaskin och pigmentprickorna fördelas på huden med en fin skuggningsteknik. Skönhetstrenden ger ansiktet ett speciellt djup och den luftigare skuggningen i det övre, främre området ger ett smidigt resultat. Tack vare den speciella tekniken verkar ögonbrynen pulveriserade och ser på något sätt alltid lätt sminkade ut, även om resten av ansiktet inte är det. Eftersom detta är permanent smink bör du i förväg söka råd från din pålitliga kosmetiska studio. Där kommer du att diskutera med kosmetologen vilken intensitet, vilken form och vilken färg du vill ha.

permanent ögonbrynsmakeup ombre pulver ögonbryn microblading skillnad

Som namnet antyder används ofta två olika färger för ögonbryn med ombre -pulver för att skapa en ljus gradient. Beroende på personlig smak kan ombre -effekten beräknas antingen mer intensivt eller mer naturligt. Direkt efter behandlingen är färgen fortfarande mycket märkbar, men färgen blir mer naturlig efter 2-3 dagar. Det finns inget enda svar på frågan om proceduren är smärtsam. Smärtan varierar ju mycket från person till person. Kvinnor som plockar ögonbrynen regelbundet kanske inte tycker att behandlingen är smärtsam, medan kvinnor som aldrig eller sällan plockar ögonbrynen kan uppleva en viss grad av smärta. Men för att göra proceduren så trevlig och smärtfri som möjligt, applicerar skönhetsläkaren först en lokal bedövningskräm.

Hur länge håller ombre pulver ögonbryn och hur dyr är behandlingen?

Ombre pulver ögonbryn bilder före efter ansiktsvårdstrender

Även om ombre-pulverbryn är en semi-permanent behandling, finns det några faktorer som är avgörande för pigmenteringens hållbarhet. Dessa inkluderar till exempel hudens skick, hälsotillståndet och beteendemässiga faktorer som sola etc. Enligt experter kan du förvänta dig en hållbarhet på mellan 1 och 3 år. För bästa resultat rekommenderas det dock att fräscha upp ögonbrynen en gång om året. Som med alla andra skönhetsförfaranden kan kostnaden för ombre -pulverbryn variera mycket beroende på din plats och skönhetssalong. Ett litet tips från oss – ta inte ditt beslut baserat på pris ensam och se till att du går till en erfaren kosmetolog som vet exakt vad hon gör. Den första behandlingen inklusive omarbetning efter 6 veckor kostar vanligtvis mellan 500 och 700 euro.

Se till att du har rätt uppföljningsvård

Ansiktsbehandlingar Ögonbrynsmakeup Ombre Pulver Ögonbryn Kostnad

Rätt eftervård spelar en mycket viktig roll så att du kan njuta av dina fulla ombre pulver ögonbryn längre. Här är de viktigaste tipsen och reglerna som du måste följa under de första 3-4 veckorna.

  • Efter behandlingen får du en salva som ska appliceras tre gånger om dagen under de första 2 dagarna.
  • För att undvika överdriven svettning bör du helt avstå från att träna den första veckan.
  • Undvik att använda smink, bastu, simning, sola och ansiktsbehandlingar tills området har läkt helt.
  • För att undvika infektion och irritation bör du bara röra ögonbrynen med rena händer och så lite som möjligt.
  • Repa inte den läkande huden.
  • Applicera alltid ett tjockt lager fuktkräm innan du duschar.
  • Var mycket försiktig när du rengör ditt ansikte och använd en mild antibakteriell tvål på ögonbrynsområdet.
  • De mjölksyra eller glykolsyror som finns i de flesta anti-aging produkter har en blekande effekt.
  • För att förhindra att färgen bleknar bör du också använda solskyddsmedel på vintern.
  • När skalningsfasen är över kan du återgå till din normala skönhetsrutin.

Ombre pulver ögonbryn permanent ögonbryn makeup