Gör själv kedja med tofs – instruktioner och idéer att imitera

Kedja med tofs-gör-dina-egna-idéer-pärlor-diy-smycken

Alla accessoarer och smycken är perfekta för sommaren, men också för de soliga dagarna efteråt. Dessa passar perfekt med det avslappnade utseendet och deras fräscha färger skapar ett gott humör. Ofta är dessa också dekorerade med färgglada pärlor, hängen och andra konstnärliga element. Tofsar är nu trendiga och kan göras själv utan mycket ansträngning. Örhängen, armband och kedjor med tofsar är uttalande smycken som du kan bära inte bara till festivalen, utan också i vardagen med en avslappnad outfit. Ta reda på här vilka material som är bäst för att göra tofs smycken och hur du kan göra ett vackert halsband med en tofs själv.

Lång kedja med tofsar

kedja-tofs-gör-det-själv-chic-turkos-rosa-diy

Armband eller kedjor med minst en tofs dinglande kan krydda vilken outfit som helst. Under tiden finns det dekorerade kedjor med tofsar i en mängd olika varianter: med trä- eller stenpärlor, gjorda av tyg eller i silver-, guld- eller mässingslook. Kedjorna är vanligtvis relativt långa. Beroende på din längd hänger hänget under bröstet. Alla kan göra ett vackert halsband med en tofs. Valet av material beror främst på individuell smak, men bör i slutändan matcha kläderna.

Gör kedja med tofs själv – idéer och hantverkstips

Kedja med tofs-gör-dina-egna-idéer-diy-instruktioner-broderitråd

Tofsar kan användas för att dekorera inte bara kedjor, utan också örhängen, halsdukar eller till och med klänningar. De finns i en mängd olika utföranden, till exempel gjorda av velour, siden eller bomullstråd, även tillverkade av syntetfibrer och i olika storlekar. Du kan köpa tofsarna färdiga, beställ dem helst online, men du kan också göra dem själv. Detta fungerar utan problem om du har det mest nödvändiga materialet tillgängligt. Tofsarna kan kombineras mycket bra med guld, roséguld eller silver, men också med halvädelstenpärlor av turkos, agat eller ametyst. Orientaliska motiv som hängen som Fatimas hand eller den tibetanska knuten avrundar looken perfekt.

Kedja med tofs – gör tofsar själv av broderi

Kedja med tofs-gör-din-egen-instruktioner

För att göra tofsar själv behöver du garn i valfri färg, en kartongbit och en sax. Broderitråd är bäst, men siden kan också användas om du gillar den vackra siden. Först skär du kartongen så att kartongens bredd motsvarar önskad storlek på tofsen. Nu är det inslaget. Om flera tofsar ska tillverkas måste man vara uppmärksam på hur många gånger tråden har lindats runt kartongen på den första tofsen för att uppnå samma tjocklek på alla andra tofsar. Men du märker det när du provar det. När det finns tillräckligt med tråd runt lådan, skär en annan tråd och kör den genom tofsens ovansida och knyt den mycket hårt. Nu tar du bort kartongen och klipper sårgarnet längst ner exakt i mitten. Huvudet binds av med en annan tråd och dras mycket tätt. De återstående trådändarna kan helt enkelt dras in. I videoinstruktionerna kan du se exakt hur allt fungerar.

Gör ett bohohalsband med tofs och träpärlor själv

Kedja med tofs-gör-det-själv-trä-pärlor-idé-instruktioner

Beroende på fallet kan en kedja dekoreras med bara en tofs i mitten eller med flera färgglada. Vi visar de två varianterna. Om du vill ha en lång kedja är det bäst att fästa en lite större tofs i mitten och låta den hänga. Färgglada träpärlor passar perfekt med tofsens färgade tråd. Om du matchar färgerna på de två elementen får du ett bra halsband med en tofs, ett riktigt blickfång.

Gör en kedja med en tofs av broderitråd – Instruktioner

kedja-tofs-gör-det-själv-instruktioner-broderi-tandtråd-rosa

Om tofsan skulle fungera som det enda dekorativa elementet är det värt att designa den i en slående färg, till exempel i rosa, turkos, orange eller rött. Små smyckeelement kompletterar det unika smycket perfekt, men du bör inte gör det antingen överdriver. För att fästa tofsarna och de andra elementen i kedjan är det bäst att använda öglor eller hoppringar i silver eller guld efter önskemål.

Kedja med tofsar till vilket utseende?

kedja-tofs-gör-det-själv-ombre-broderi-tråd-diy

De färgglada tofsarna framkallar en hippiestämning, varför de perfekt kompletterar alla boho -kläder med etniska, paisley- eller blommotiv. Dessutom kryddar en tofs kedja upp enkelfärgade eller enkla kläder och framkallar omedelbart en glad look. En stor trend som också är idealisk för ett långt halsband med tofs är smyckeskiktning. Många kedjor av olika längder och material bärs samtidigt. För att utseendet ska lyckas bör du hitta balansen mellan filigran kombinationspartners och andra slående modeller.

Kedja med tofsar – uppnå en ombré -effekt

kedja-tofs-gör-det-själv-broderi-tandtråd-ombre-tofsar

Om du gillar det färgglada och verkligen iögonfallande, kan du göra ett bra halsband med flera tofsar. För detta rekommenderar vi att du samordnar färgerna och kombinerar dem harmoniskt. Genom att använda olika nyanser av samma färgfamilj kan du uppnå de trendiga ombré -effekterna som passar perfekt med boho -looken.

Kedja med tofsar – variant med fransat band

kedja-tofs-gör-det-själv-sladd-frans-instruktioner

Om du vill ha större tofsar kan dessa prickas med ett fransat band eller lugg eller dansfransar. Denna är tillgänglig per meter i olika utföranden. För smyckestillverkning bör du välja ett fint material i en vacker färg. Du kan använda broderi eller virkad tråd av valfri färg för kedjebotten. Ett transparent universallim krävs också.

Gör en lång kedja med tofsar – instruktioner

kedja-tofs-gör-det-själv-material-idé-fransar

Först väver du en enkel kabelsladd från virkad tråd. Tofsarna kommer att fästas på båda sidor av detta senare, så du bör bestämma längden på kedjan därefter. Det kantade bandet skärs på ett sådant sätt att två identiska tofsar uppstår, men de är också tillräckligt stora för att kedjan ska se vacker ut.

kedje-tofs-gör-det-själv-sladdfransar

Nu tar du ena änden av kabeln och fixar den med limmet i början av den ena fransbandet. Sedan rullar du upp hela fransstejpen runt änden av sladden och klistrar fast den. Du gör detta på de serverade ändarna av kabeln och försöker göra de två tofshuvudena snygga. När limmet redan är torrt tar du lite virkad tråd och lindar det runt tofsens huvud så att området för att sy på det kantade bandet täcks och tofsarna slutligen ser snygga ut.

kedja-tofs-gör-det-själv-idé-frans-sladd-turkos-rosa

Slutligen kan du klippa fransarna av tofsarna snyggt så att de alla är lika långa. Små element som rocailler kan fästas på de enskilda utkanterna som vackra detaljer.

kedja-tofs-gör-det-själv-turkos-rosa-instruktioner

En kedja med tofs kommer verkligen till sin rätt när den smakfullt kombineras med kläder. För ett snyggt utseende är det bäst att välja ett klädesplagg som fångar ögat med ett slående mönster eller motiv. Dessutom bär du en enkel och bekväm T-shirt eller topp. Klädernas accentfärger ska i slutändan hittas i kedjan.