Örhänge: intressanta fakta om pluggar, kreoler & Co.

örhängen-slående-svarta-tofsar-moderna

Örhängen i en mängd olika mönster är bland många kvinnors favoritaccessoarer. Men vilka typer av örhängen finns det ändå? Vad är kreoler Och vad måste du vara uppmärksam på när du genomborrar öronen? Du kan hitta användbar information om de populära örhängena här.

Den mångsidiga världen av örhängen

örhängen creoler i silver

Även i antika kulturer och i det antika Egypten prydde kvinnor öronen med glas, ädelstenar, pärlor, ben eller metall. Som det är idag var allt representerat då, från små stift och ringar till stora hängen. I allmänhet görs åtskillnad mellan följande typer av örhängen:

  • Kreoler: Dessa är verkliga ringar som sätts genom öronhålet. Dessa finns i en mängd olika storlekar och färger.
  • Örhängen: Här hängs chica smycken genom öronhålet med en konsol eller en säkrad penna. Ljuskronor i synnerhet är trendiga just nu.
  • Stud örhängen: Små pärlor eller motiv fästs på örat med en penna. Denna variant är liten och oansenlig.
  • Clips: Detta alternativ kan också bäras av kvinnor utan genomborrade öron. Smycket kläms fast i örat med ett slags klipp.

Har öronen genomborrade ordentligt

örhängen-tofs-grön-sommar

Om du vill dekorera dina öron bör du skaffa ett par hål i öronen. Det är dock definitivt inte tillrådligt att prova det själv. Hålen bör alltid genomborras av en professionell för att undvika kontaminering och inflammation. Som regel görs piercing med en speciell pistol vid juveleraren, men sterila engångsnålar används också i piercingstudior. Det är lämpligt att välja en första stud av titan för att förhindra en obehaglig nickelallergi. Detta måste sedan stanna i hålet i cirka sex veckor, så att huden kan läka helt. För att undvika irritation från främmande material bör du investera i högkvalitativa örhängen av äkta silver eller guld som med rätt vård representerar alltid en bra investering.

Slående färgstark eller elegant återhållsamhet – rätt styling för varje öronsmycke

örhängen-örhängen-silver-fläta-frisyr

Örhängen kan kombineras med alla kläder och klädstil. Små och oansenliga pluggar passar alltid. De som är särskilt modemedvetna kan matcha örhängen och kläder samt resten av smyckena. För detta ändamål kan former, färger eller karaktäristiska material användas. Små öronproppar i form av ett ankare är en utmärkt maritim sommaroutfit.

örhängen-rosa-kristaller-uttalande

Enkla klänningar eller toppar passar bra med Statement örhängen eller krydda stora kreoler. Rätt frisyr kan hjälpa till att markera respektive örhängen optimalt. Ofta räcker det med att dra tillbaka håret lite så att kreolerna inte försvinner under. Men också a strikt hästsvans eller bulle liksom lösa uppdateringar ger smyckena perfektion.

hängande-örhängen-pärla-strass-sommar

Bild 1: © istock.com/DashaMuller

Bild 2: © istock.com/Nikada

Bild 3 till 6: Unsplash.com CC0 / tamarabellis