Henna tatuering – ursprung och populära motiv för olika delar av kroppen

Henna tatuering hand finger mönster

Tatueringar är en vacker kroppskonst som kan användas för att dekorera huden individuellt. Men en tatuering är vanligtvis mycket smärtsam och kan komma till ett högt pris, beroende på dess storlek och design. Så om du inte vågar få en permanent tatuering kan du också välja en tillfällig variant. Den så kallade hennatatueringen appliceras på huden med en organisk pasta gjord av vatten och henna pulver och inga nålar och bläck används. Eftersom en sådan tatuering inte stickas under huden utan bara målas på den försvinner den helt efter en viss tid. Dessutom är priset för tatuering med henna mycket lägre och du kan också tatuera dig själv hemma. Du kan läsa mer om ursprunget till henna -tatueringar, samt de mest populära mönstren och motiven för olika delar av kroppen, nedan.

Vad är en henna -tatuering och var kommer henna -färgen ifrån?

henna-tatuering-hand-tradition-bröllop

Den konstnärliga kroppsmålningen med henna kommer ursprungligen från Indien och heter Mehndi. I många länder, som Indien, Turkiet, Marocko och Egypten, får brudar en vacker målning av henna på händer och fötter. Ritualen utförs natten före bröllopet tillsammans med vänner och släktingar och kallas henna natt.

Henna Tattoo – Den indiska kroppsmålningen för sommaren

Gör henna -tatuering själv – tips för applicering & 35 fantastiska mönster

30 tatueringsord och symboler på hindi och sanskrit och deras betydelser

henna-tatuering-handgjord

Hennafärgen för kroppsmålning kommer från hennabuskens löv, som först torkas i skuggan och sedan mals. Detta skapar pulvret som blandat med varmt vatten skapar färgen för hennatatueringen. Den resulterande pastan kan appliceras direkt på huden, där den absorberas i huden och fläckar de första lagren av huden. Den är grön, men de resulterande tatueringarna är bruna.

henna-tatuering-blomma-har-gjort-

Förutom tatueringar är henna känd för sina lugnande egenskaper. Det är en populär ingrediens i hårbalsam, hårfärger och hudsalvor. Ren henna kan inte orsaka allergiska reaktioner. Men det finns även henna -produkter på marknaden som består av kemiska blandningar och kan utlösa en allergisk reaktion. Detta är till exempel fallet med svart eller blå henna. Observera att den naturliga produkten alltid är brun eller röd och att alla andra varianter är olämpliga för att måla huden. Vi råder dig därför att vara uppmärksam när du väljer en produkt, särskilt om du vill göra en henna -tatuering själv.

henna-tatuering-hur-länge-varar-färg

Och hur länge håller en henna -tatuering egentligen? Till skillnad från klassiska tatueringar, som varar för evigt, stannar denna kroppskonst bara på din hud under en kort period av ungefär en till högst tre veckor. Då bleknar motiven och försvinner helt efter lite mer tid. Om du vill behålla designen på huden längre kan tatueringarna kopieras. Så de har en längre hållbarhet.

De mest populära henna tatueringsdesignerna och deras betydelse

henna-tatuering-underarm-blomma-måne

Hennatatueringar är särskilt populära eftersom de inte håller för evigt och deras design kan ändras enligt bärarens önskemål. Designerna för en sådan tatuering består vanligtvis av många olika mönster och motiv som tillsammans skapar en elegant helhetsbild. En tatueringsmall eller stencil används ofta för att måla, vilket gör det lättare att måla på de många symbolerna. I det följande sammanfattar vi de mest populära motiven och deras betydelser.

blomma

henna-tatuering-motiv-blomma-axel

Blommor är ett av de vanligaste motiven för hennatatueringar, eftersom de representerar en ny början. Det är därför de har en stor symbolisk betydelse, särskilt med de traditionella brudtatueringarna. Dessutom symboliserar blomman kärlek, lycka och livsuppfyllelse. Blad och senor representerar hängivenheten till förhållandet och är därför perfekta för den nygifta bruden.

henna tatuering blomma lotusblomma tillbaka mönster

Lotusblommor anses vara den mest populära typen av blommor för en tatuering med henna. De står för renhet, kvinnlighet och sensualitet och ser väldigt elegant ut på huden. Andra populära blommor för den tillfälliga tatueringen är näckrosor, solrosor och naturligtvis rosor. De passar alla delar av kroppen, med händer och fötter som de mest populära.

fågel

henna-tatuering-motiv-tillbaka-fenix

En annan vanlig design är fågeltatueringen. De mest populära fågelarterna för kroppsmålning är påfåglar, fenixer, svalor, kolibrier och svanar. Fåglarna som helhet symboliserar frihet, där varje fågelart också har en annan innebörd i sig. Påfågeln som tatueringsmotiv står till exempel för imponerande skönhet och är ofta målad med utsträckta fjädrar längs händerna och hela armarna. Svanen, å andra sidan, symboliserar framgång, medan papegojan står för kärlek.

Paisley mönster

henna tatueringsmönster paisley betydelse

Paisley- eller paisley -mönstret är en av de vanligaste designerna för en mehndi -tatuering. Det är särskilt attraktivt och samtidigt lätt att göra. Det populära mönstret passar alla delar av kroppen och symboliserar lycka och fertilitet.

måne och stjärnor

henna-tatuering-motiv-måne-sol-stjärnor

Himmelskroppar som solen, månen, stjärnorna och planeterna erbjuder en underbar variant för hennatatueringen. En fullmåne eller en halvmåne kombinerar underbart med några stjärnor och ser särskilt vackra och eleganta ut. Designen kan avrundas perfekt med några prickar och blomstrar.

Lämpliga delar av kroppen för hennatatueringen

henna tatuering hand inre ytmönster

Ursprungligen applicerades Mehndi kroppskonst främst på händer och fötter på framtida brudar. Numera har dock en hel trend utvecklats för kroppsmålning med naturlig henna -pasta som passar olika delar av kroppen. Ändå förblir händerna och armarna en av de mest populära platserna som kvinnor dekorerar sig själva under sin semester eller själva.

henna tatuering fot fotled mönster sommar

Målningen av fötterna har inte tappat sin betydelse och är fortfarande utbredd idag. Det ger en underbar idé för sommaren när du vill visa upp dina ben. En annan anledning till att händer och fötter är de vanligaste delarna av kroppen för en mehndi -tatuering är det faktum att färgen i dessa områden blir mycket mörkare. Detta beror på den tjockare huden på fotsulorna, fingrarna och handflatorna. Henna toner flera lager av huden, blir mycket mörkare och håller längre.

henna tattoo baby bump graviditetsfoto

Även om hennatatueringen på hand och fot kan se nästan svart ut på vissa, är färgen på alla andra delar av kroppen ljusare och mestadels brun eller röd. Ändå är hennatatueringar för överarmen, underarmen, ryggen, axeln och handleden lika populära. Gravida kvinnor kan också få en henna -tatuering på sin babybump, vilket är perfekt för babybumpfotona. Men innan du kan målas med en vacker design bör du i förväg testa om du tål den naturliga produkten. Annars kan allergiska reaktioner uppstå.

Henna tatueringar för män

henna tatuering överarm manligt mönster

Även om mehndi -konsten av kroppsmålning verkar ganska feminin, kan män också få en vacker design gjord. Även i många kulturer får brudgummen ett lack innan bröllopet. Men henna kan också användas för att måla moderna mönster på huden, till exempel de populära polynesiska maoritatueringarna.