Self Love Tattoo: 25+ av de vackraste kroppspositiva tatueringarna fulla av mening!

Det finns många element som gör en tatuering väldigt speciell. Design, placering och tatueringstrender spelar verkligen en viktig roll, men man får inte glömma det viktigaste, nämligen kroppen. Tatueringar är bokstavligen kroppskonst och vår hud används som en duk för att uttrycka våra idéer, berättelser och passioner. Oavsett om det är citat eller motiv som är fulla av mening – tatueringar är ibland det bästa sättet att visa upp våra känslor och tankar. Med tanke på att kroppsförlägenhet är ett utbrett problem har frågor som kroppspositivitet och självacceptans nyligen kommit fram. Så varför inte visa och uppleva denna nya livsfilosofi för omvärlden genom att få en fin självkärlekstatuering? Men vad är lämpligt för en kroppspositiv tatuering och vad ligger exakt bakom den nya rörelsen? Vi berättar allt detta nedan!

Underarm tatuering kvinna själv kärlek tatuering

Att älska vår egen kropp är det viktigaste för att växa och vara lycklig och vi behöver alla en liten påminnelse om att vi i första hand måste älska och respektera oss själva. Alltid vara perfekt? Vi har inte riktigt lust att göra det längre! Har du någonsin undrat varför alla dessa fitnessinfluensorer ser så perfekta ut på Instagram och andra plattformar? Nu är svaret vanligtvis: smart iscensatta och genomtänkta poser och Photoshop! Under de senaste åren har dock den betydande förändringen av hur kroppar representeras i samhället blivit viktig. Vi måste närma oss själva och andra med kärlek, förlåtelse, förståelse och respekt och acceptera oss själva för vem vi är. För låt oss vara ärliga – alla har sina brister och ingen är perfekt. Oavsett om du har varit på en resa med självkärlek hela ditt liv eller bara börjat inse hur viktigt det är: Kroppspositiva tatueringar är perfekta för att dagligen påminna oss om att hedra oss själva och våra kroppar.

Självkärlekstatuering: vad betyder egentligen kroppspositivitet?

Lår tatuering design kvinnor kropp positivitet tatueringar

Naturligtvis ser en fast mage och fast botten vacker ut. Men är det viktigt att ha den perfekta kroppen och alltid vara i toppform? Och vem bestämmer hur den perfekta kroppen ska se ut? Är vi oss själva eller de andra? Enligt en undersökning låter cirka 20 procent av kvinnorna i Tyskland sociala medier och fitnesspåverkare påverka deras kroppsuppfattning och strävar efter att vara smala och rynkfria. Ja, vi vet också vad det innebär att alltid jämföra dig själv med andra och hur svårt det kan vara att förbise våra förmodade “brister”. Lyckligtvis har det långsamt förändrats och självkärlek utan kompromisser är den nya trenden som nu översvämmar sociala medier.

Self love tattoo betyder tatueringsord för kroppspositivitet

Bara på Instagram finns det mer än 5,5 miljoner belopp under hashtaggen #bodypositivity och självkärlekstatueringen är allt ilska bland alla tatueringsfans. Kroppspositivitet är dock inget nytt fenomen – redan på 1960 -talet fanns initiativ som “Hälsa i alla storlekar” eller på tyska “Hälsa i alla storlekar” och flera kampanjer kräver att fettkroppar inte längre ska övervägas ohälsosamt och fult att se. Nu handlar det mer om att se vår kropp som något som är helt underbart och som vi inte ska skämmas för våra former. Oavsett talesätt eller snarare en hopptatuering – oavsett vilken design du väljer betyder kroppspositiva tatueringar att behandla varje kropp med respekt och stå för vetskapen om att alla kroppstyper är lika värdefulla. När allt kommer omkring berättar en persons kropp ingenting om deras karaktär.

Själv älskar tatuering idéer vad är kroppspositivitet

Vi respekterar inte andras kroppar och vi är inte särskilt snälla mot våra egna kroppar. Hur ofta har du kämpat med olika dieter och fastande botemedel bara för att gå ner de sista 2-3 kilona? Men i värsta fall kan strävan efter perfektion sluta i en allvarlig psykisk eller ätstörning. Så självkärlekstatueringen är det perfekta sättet att fira acceptans och vår kropp och förvandla den förmodade svagheten till en styrka.

Kroppspositiva tatueringar är trendiga

Body Positive Tattoo Trend 2021 Self Love Tattoos

Hur viktig är vikten som vågen visar oss? Vikt är bara en siffra och vi ska inte ägna den för mycket uppmärksamhet. Visst är det skönt att vara mager och muskulös, men det borde definitivt inte bli vår maxim i livet. Kroppspositiva tatueringar är uttryckligen engagerade i social rättvisa, mångfald och acceptans. Oavsett om de är tjocka, smala, funktionshindrade etc. – alla måste behandlas med respekt. Och det är precis vad som firas med självkärlekstatueringen – den kärleksfulla och välvilliga blicken mot oss själva.

Hals tatuering små själv kärlek tatuering idéer

Vi vill alla ha frihet och vi behöver alla egenkärlek. Du måste tjäna mer pengar, du måste alltid se bra och smal ut – de flesta av oss känner oss pressade av samhället hela tiden och det påverkar så småningom vårt psyke och vår självkänsla. “Jag är nog” – en så liten mening med en så djup innebörd. Denna självkärlekstatuering är perfekt för alla som tidigare fått höra att de behöver förändras för att gå med i samhället. Det fungerar som en underbar påminnelse om att vi ska fokusera på vad vi är och inte vad vi inte är eller vad vi inte har.

Alla är vackra

Underarmstatueringar för kvinnor självkärlekstatuering

Är din flickvän smalare än du och du vill likna henne så mycket också? På riktigt? Har du någonsin trott att just denna vän skulle älska att ha dessa söta fräknar? Vem säger att vi är för tjocka, för tunna eller för smala? Vi måste alla lära oss att inte hela tiden jämföra oss med andra. För sanningen är att varje person är vacker på sitt sätt – oavsett vad alla andra säger.

Välj en design för självkärlekstatueringen som har en djup betydelse för dig

Axel tatuering idéer för kvinnor själv älskar tatuering trend

Snygg och smal till varje pris? Nej tack! Priset för att sträva efter skönhetsidealet kan ibland få allvarliga konsekvenser, och enligt en studie från Robert Koch Institute visar cirka 35 procent av unga tjejer tecken på en ätstörning. Tyvärr är detta ämne fortfarande tabu. Men alla som någonsin har kämpat med det vet hur svårt det är att besegra denna “inre djävulen”. Men när du väl har lyckats återhämta dig från det finns det inget du vill ha mer än att fira din prestation. En självkärlekstatuering med symbolen National Eating Disorder Association är ett bra sätt att påminna dig om vad du gick igenom och varför du gjorde det. Den symboliserar den nyupptäckta friheten och ger oss styrka och motivation att inte ge upp dag efter dag.

Självkärlekstatuering: de vackraste idéerna och motiven för din kroppspositiva tatuering

vad är self love tattoo små tatueringsdesigner med mening för kvinnor

Alla kurvor och kroppsformer är vackra och vi behöver inte ändra till varje pris

Tattoo Trends 2021 Body Positive Tattoo Ideas

För att andra ska respektera oss måste vi först lära oss att älska och hedra oss själva

Självkärlekstatueringar som betyder tatueringsmotiv för underarmen för kvinnor

Var snäll mot dig själv och acceptera din kropp för den den är

Själv kärlek tatuering med mening tatuering säger små

Självkärlekstatueringar uppmuntrar oss att komma överens med oss ​​själva och sluta fred

Själv kärlek tatuering idéer tatuering trender 2021

Vikt är bara ett tal och indikerar inte en persons karaktär

Tillbaka tatuering design kvinnor själv älskar tatuering

Älska dig själv – det är det som utgör sann skönhet

Rose tattoo design woman self love tattoos

Kroppspositiva tatueringar som en påminnelse om att kroppen förändras och det är helt okej

små tatueringar med betydelse för kvinnor vad som är Body Positive Tattoo

Effekterna av en självkärlekstatuering kan ibland förändra livet

Handledstatueringar Små självkärlekstatueringsidéer

Vi bör alltid närma oss varandra med kärlek, förståelse och respekt

Kvinnor tatuering underarm själv kärlek tatueringar idéer

“Self Love Club” som en vänskapstatuering för dig och din bästa vän

Vänskap tatuering idéer själv kärlek tatuering

Lämna alla dåliga tankar och minnen i det förflutna och fokusera på din framtid istället

Fottatueringar för kvinnor Kroppspositiva tatueringstrender 2021

De flesta kroppspositiva tatueringar är enkla, men ändå fulla av mening

Kroppspositivitet Tatueringstrender 2021 Små tatueringar med betydande kvinnor

Alla kroppsformer är vackra

Body Positive Tattoo Ideas Självkärlekstatueringar med mening

I slutet av dagen är det din kropp och ditt liv och det är precis vad självkärlekstatueringen handlar om

Body Positive Tattoo Trends 2021 Shoulder Tattoo Design Small