Tatueringsteckensnitt för en vacker tatueringsdesign – tips och coola idéer

Tatueringsteckensnitt handled kalligrafiska typsnitt

Om du har bestämt dig för en fin tatuering med ett talesätt spelar det en viktig roll att välja rätt typsnitt. Det valda teckensnittet kan antingen avrunda designen snyggt eller göra det helt oläsligt. Det är därför som vi i dagens artikel har sammanställt några tips och exempel på de bästa tatueringsfonterna som passar för en vacker tatuering. Låt dig inspireras av de utvalda idéerna och hitta rätt typsnitt för din egen tatuering!

Att välja rätt tatueringsfont – tips

tatuering typsnitt skrivmaskin typsnitt tatuering design

Utbudet av vackra tatueringsteckensnitt är särskilt stort, så det är ofta svårt att bestämma sig för rätt typsnitt. Men eftersom en tatuering i de flesta fall kommer att vara för evigt, åtminstone om den inte slutligen tas bort med en laser, bör man inte vara godtycklig i valet. Innan du tatuerar dig är det värt att tänka noga på den exakta designen för att inte ångra det efter ett tag. Även om du har valt det perfekta ordspråket eller det coolaste livsmottoet, bör du nu kombinera den valda bokstaven med ett lämpligt teckensnitt.

tatuering-typsnitt-namn-typsnitt-idé-underarm

När du väljer teckensnitt för ditt ord, säger eller citerar tatuering, finns det några viktiga saker att tänka på. Å ena sidan bör du välja ett läsbart teckensnitt så att tatueringen inte tappar sin uttrycksfullhet. Detta gäller särskilt i de fall då tatueringen endast består av den valda bokstaven och inte innehåller några andra element. Teckensnitt med blockbokstäver samt kursiva teckensnitt är lämpliga och valet är mestadels en smaksak.

tatuering teckensnitt teckensnitt symboler blackwork

Men när det gäller tatueringsdesigner med längre ord eller citat, bör du vara försiktig när du väljer. Speciellt med tatueringar med flera rader bör det valda teckensnittet ha färre blomningar, eftersom de enskilda orden ibland blir oläsliga. Det rekommenderas också att använda tunna bokstäver för att ge designen ett elegant, enkelt utseende.

tatuering-teckensnitt-original-teckensnitt-symboler

När du bestämmer dig för en tatueringsdesign med en slogan, bör du överväga det övergripande konceptet för din tatuering i förväg. Hur mycket utrymme ska designen ta upp i den valda delen av kroppen? Hur stora ska bokstäverna vara? Kompletteras tatueringen med andra symboler, eller hålls den enkel? Svaren på alla dessa frågor avgör slutligen teckensnittet för tatueringen. Tatueraren kan också hjälpa dig att välja och ge dig tips och råd om det bästa teckensnittet. Vissa tatuerare utvecklar till och med sina egna originalteckensnitt som du också kan överväga. Dessa består ibland av olika symboler, som i exemplet ovan, och ser riktigt kreativa och vackra ut på huden.

Populära teckensnitt och teckensnitt

tatuering teckensnitt designer finger säger

Utan tvekan är mer än ett teckensnitt lämpligt för alla tatueringsdesigner. Det är därför din egen smak spelar en avgörande roll i urvalet. Men om du inte har ett öga för estetik kan du lämna dig själv i händerna på en pålitlig tatuerare. I stort sett finns det några tatueringsteckensnitt som är vanligare och är populära varianter för vackra tatueringar med ordspråk.

tatuering-typsnitt-skrivmaskin-tatueringar-handled

Skrivmaskin anses vara en bra teckensnittsidé för många tatueringar. Även om detta teckensnitt är skrivet med stora bokstäver, har det små brister, precis som de gamla skrivmaskinerna. I slutändan är teckensnittet Typewriter helt läsbart och får en touch av vintage stil. Det här teckensnittet fungerar bra både för ord och för längre ord och citat.

tatuering teckensnitt blackwork teckensnitt

De som särskilt gillar blackwork tatueringar kan ha ett ord, nummer eller initialer graverade på en svart bakgrund. Dessa tatueringar är inte så vanliga, så de är en underbar idé för original tatueringsdesign. Blackout och Impact Label kan namnges som lämpliga typsnitt. Nästan alla delar av kroppen är lämpliga för detta, även om mindre tatueringar rekommenderas.

tatuering-teckensnitt-gamla-engelska-typsnitt-axelblad

Tatueringar är särskilt populära bland kända människor och Hollywoodstjärnor och nästan varje sångare eller skådespelare har minst en tatuering på huden. Dessa kan också tjäna som inspiration för din egen design. Den amerikanska skådespelerskan och modellen Megan Fox har ett vackert talesätt som en tatuering på axelbladet, som är graverat i ett elegant teckensnitt. Det gamla engelska teckensnittet påminner om de gamla barnböckerna och ser riktigt elegant ut på huden.

tatueringsteckensnitt kursiva teckensnittsidéer

Om det är en kort tatuering eller bara ett ord, så är kursiv typsnitt ganska lämpliga. Med sina vackert krökta bokstäver ger sådana typsnitt en romantisk stil och ser eleganta och dekorativa ut på huden. Kursiv skrift är därför bättre lämpad för kvinnliga tatueringar som har graverats på olika delar av kroppen, till exempel handleden, nyckelbenet eller axelbladet.

tatuering-typsnitt-handled-egen-handstil

Om du själv har en vacker handstil, kan du skriva din tatuering med din egen handstil. Alternativt kan du be din älskade, mamma eller bästa vän att skriva rätt ord eller citat på ett papper och sedan sticka deras handstil på huden. På så sätt blir tatueringen mer personlig och har en mycket speciell innebörd.

tattoo-fonts-own-font-original-design

Vissa väljer dock medvetet ett tatueringssnitt som är svårt att läsa så att det graverade talesättet inte omedelbart förstås. På så sätt kan tatueringsdesignen vara mer eller mindre dold, precis som med ord och talesätt på olika språk.

tatuering teckensnitt underarm ord tatuering

Om du vill ha designen på din tatuering redo innan du besöker tatueringsstudion kan du också skapa olika tatueringsteckensnitt själv. Den så kallade typsnittsgeneratorn kan hjälpa till med detta. Olika tatueringsgeneratorer för tatueringar finns över hela internet. Där kan du ange texten du väljer för tatueringen och prova olika teckensnitt tills du hittar rätt. Den färdiga tatueringsdesignen kan sedan laddas ner gratis och göras tillgänglig för tatueraren som mall.

Arabiska tatueringsteckensnitt

tatuering-teckensnitt-arabiska-skript-underarm-man

Så att din tatuering inte kan läsas av alla kan du välja ett exotiskt teckensnitt och språk. Därför är tatueringar med ordspråk på sanskrit, hindi, arabiska, japanska och kinesiska särskilt populära. Dessutom ser teckensnitt som arabiskt skrift särskilt elegant ut och garanterar en vacker tatueringsdesign. Kända damer som Victoria Beckham och Selena Gomez har också graverat en slogan med exotiska bokstäver på huden.

tatuering-teckensnitt-arabiska-skript-tatuering-tillbaka