Future Mobile Charger – Ett bärbart nödbatteri som du kan vrida för att ladda

mobil laddare denqul nendo design rotera laddning mobiltelefon batteri innovativ teknik nödbatteri mobiltelefon laddningsstation glasögon

Japanska studion Nendo har utvecklat en mobiltelefonladdare som användarna kan vända sig till för att ladda. Det betyder att du kan använda din smartphone normalt i svåra situationer eller i en nödsituation. Det bärbara nödbatteriet med minimal penntyp som kallas Denqul är utformat för att användas under katastrofer för att säkerställa att människor har tillförlitlig ström för sina smartphones för att få tillgång till grundläggande behov som kommunikation och belysning.

Innovativ teknik för en mobil laddare

Du kan ladda batteriet från en plug-in dockningsstation från ditt hem. Det kan dock också levereras via startenergin om mobiltelefonbatteriet är tomt medan du är på resande fot. Nendo övervägde initialt att använda solceller för att driva enheten i ett strömavbrott. Teamet beslutade dock slutligen att använda den handgenererade centrifugalkraften för att generera el.

mobil laddare denqul nendo design kabel mobiltelefon batteri laddning innovativ teknik nödbatteri

Du kan också dra ut stången och förlänga den till dubbla längden, sedan vrida den 90 grader och låsa den på plats. Detta skapar en L-form som du sedan försiktigt kan svänga med en hand i några minuter för att generera el.

mobil laddare denqul nendo design rotera laddning mobiltelefon batteri innovativ teknik nödbatteri schema funktion

Precis som en vanlig handvevgenerator består Denqul av en generatorenhet som använder magneter och trådspolar för att omvandla rotationskraft till elektrisk energi. Men som du redan kan gissa kräver ett vanligt vevhandtag med handtag mycket muskelspänning för att generera tillräckligt med el.

Minimalistisk design och funktionalitet

mobil laddare denqul nendo design rotera laddning mobiltelefon batteri innovativ teknik nödbatterier

En mobil laddare som Denqul har å andra sidan ett litiumbatteri på pennspetsen för att maximera centrifugalkraften. Batteriets vikt fungerar som en fördel för att överföra så mycket rotationsenergi till generatorenheten med så lite ansträngning som möjligt.

mobil laddare denqul nendo design rotera laddning mobiltelefon batteri innovativ teknik nödbatteriladdningsstationer

Det bärbara batteriet kan också anslutas till en laddstation hemma. Denna har tre olika förvaringselement för att hålla föremål som glasögon eller stationära enheter. Det är en mobil laddare som finns i tre olika färger. Stengrå, vit och ljusblå är huvudfärgerna som finns och utrustade med en matt yta.

mobil laddare denqul nendo design rotera laddning mobiltelefon batteri innovativ teknik nödbatteriuttag usb mini

Laddaren utvecklades för hårdvarutillverkaren Sugita Ace. Det är ett företag som Nendo tidigare arbetat med för att utveckla produkter anpassade för naturkatastrofer och nödsituationer.

mobil laddare uppfinning innovativ teknik lykta mångsidig fallradio

Dessa produkter inkluderar en minimal nödsats för offer för jordbävningar. Denna innehåller ett rör, en radio, en regnrock, en funktionell lampa, en vattenbehållare och ett mångsidigt fodral i ett smalt rör. En bärbar toalett för offer för naturkatastrofer finns också tillgänglig, som kan sättas ihop med hjälp av material som hittats.

mobil laddare denqul nendo design rotera laddning mobiltelefon batteri innovativ teknik nödbatteriuttag usb mini-usb

mobil laddare denqul nendo design rotera laddning mobiltelefon batteri innovativ teknik nödbatteri enheter färger modeller