13 praktiska tips för terrassdesign och avkoppling på landsbygden

terrass design-trädgård-tips-tak-terrass-pool-moderna-ljus-view

När vädret blir varmare blir terrassen tillbaka till en fristad där du kan tillbringa de underbara vår- och sommardagarna. Det är därför vi erbjuder dig några praktiska sådana Tips för terrassdesign, så att din avkoppling i landet förknippas med stil och komfort.

1. Terrassdesigntips – Högar av kuddar för komfort

Terrass design-trädgård-tips-kuddar-medelhavsstil-vintage-järn-möbler

Förför vänner och familj – och dig själv – att dröja kvar längre på din terrass genom att dekorera din sittgrupp med massor av kuddar. Vackra och hållbara accenter, dekorativa kuddar gjorda av roliga utomhusvävar är lätta att hitta och tål sol och regn. Täck dina befintliga kuddar med snygga örngott och placera dem på soffan eller bänken så att de glada, ljusa utskrifterna och färgerna omedelbart fånga ögat.

2. Uteplanstips – Använd växtbehållare för färg och höjd

terrass design-trädgård-tips-planterings-blomkrukor-storlekar-olika

Till det praktiska Tips för terrassdesign inkluderar även de stora växtbehållarna. Ordna dem längs räcket eller bredvid dörren. De höga, distinkta växterna som Fuchsia, Coleus och Lantana fungerar bra för dessa områden. Ta årliga och fleråriga blommor tillsammans som begonier i par med pennywort på denna mindre behållare. Glöm inte dina grönsaker. En solig plats på däck är den perfekta platsen att odla några tomatplantor eller en örtagård.

3. Försköna räcket

terrass design-trädgård-tips-räcke-trä-blommor-växter-dekorera-säng-mattor

Säkerhet är nyckeln till Terrassdesign, men skönhet behöver inte lämnas åt sidan. Istället för att bygga ett vanligt räcke, införliva material som matchar stilen i ditt hem. Här ger glasräcken säkerhet, skyddar husägare och ger dem en modern stil.

4. Integritetsskydd plan för terrassen

terrass design-trädgård-tips-sekretess-skärm-parasoll-ornament-kudde-sidobord

Älskar du din terrass men inte din utsikt? Installera attraktiva strukturer som använder kompletterande material för att skapa terrassgränser. Dessa små trälister fungerar som ett integritetsstaket och kompletterar terrassens övergripande utseende.

5. Blockera solen

tips terrassdesign solskyddstak

Utvecklingen av utomhustyger har gjort det enkelt att skapa en bekväm nyans på däck utan att offra den vackra designen. Allt väder tyger dessa dagar finns i en rad eleganta mönster och färger från neutrala till färgglada för allt – paraplyer, kuddar och gardiner. Många av dessa accenter är relativt billiga och lätta att ändra när du får humör.

6. Skåp för såsäckar och tillbehör

tip veranda frö väskor byrå

Eftersom terrassen vanligtvis ligger nära gården är det en perfekt plats att förvara dina behållare med unga växter eller plantor för trädgården. Häng en hylla och en eller två lådor för att förvara trädgårdsartiklar, som frösäckar och sekatörer. Om du inte är trädgårdsmästare, gör detta område till en nöjeszon för att stuva dina utomhusrätter nära dig för middag på terrassen.

7. Mattor för stil och komfort

tips terrass matta soffbord planterare

Förvandla din träterrass till ett utomhusutrymme genom att utrusta den med en attraktiv utomhusmatta. Detta alternativ ger uteserveringen en mysig känsla. De ger färg och konsistens till helheten Terrassdesign a.

8: e. Hängande korgar

terrass designtips blomkorgar hängande korgar

Hängande blomkorgar är ett absolut måste Terrassdesign. Ett par hängande korgar hjälper till att mjuka upp de öppna sidorna av de täckta områdena med frodiga blommor och lövverk. Du kan ändra utseendet på våren, sommaren och hösten genom att ordna blommor annorlunda.

9. Krydda det med färgade accenter

tips trä terrass fåtölj lågt soffbord

Krydda din uteplats med målade möbler och färgglada accenter. Välj ett färgschema som kommer att framhäva husets utsida. Dekorativa kuddar, vaser och skålar hjälper till att skapa en mysig atmosfär utomhus.

10. Matchande uteplatsbelysning

trädgårdsbelysning mjukt trägitter

Förläng tiden du spenderar på din uteplats genom att installera lampor. Här monteras utomhusbelysning på trägallret för att belysa sittgruppen och skapa en trevlig atmosfär. Nattbelysning ska inte ha samma ljusstyrka som inre belysning. Syftet är att imitera ljusförhållandena vid en fullmåne.

11. Attraktiva trädgårdsmöbler

tips terrass design trädgårdsmöbler blickfång höjd

Utemöbler finns i olika höjder – låg, traditionell och barhöjd. Välj den typ av sittplatser som fungerar bäst för din uteplats. Möblerna på den här bilden möjliggör en trevlig pratstund medan gästerna njuter av sina drinkar. Dessa flexibla sittplatser kan också ordnas annorlunda för stora sammankomster.

12. Dekorativa tyger

tips utomhus handfat gardin

Ett trädäck kan se fantastiskt ut med rätt dekorativ behandling. En gardin med en vacker blå färg döljer diskbänken. Ränder av tyg kastar skuggor på terrassen när solen skiner.

13: e. Trappbelysning

Inbyggd trappbelysning utanför

Kontrastfärger och miniljus i trappan garanterar en säker väg på natten. Om din uteplats är på en solig plats, överväga att skaffa soldrivna lampor för ett energieffektivt alternativ.

tips terrass design bankirai trä terrass träbänk

tips terrass färgglada kuddar vita möbler

tips terrass design växt behållare pennywort begonier

tips terrassdesign glasräcke solskydd

tips trägardiner sekretessskärm