Gör terrassen mysig – trädgårdsmöbler och tillbehör i en överblick

Gör terrassen mysig terrass-metall solstolar-parasoll

Oavsett om du vill koppla av utomhus efter en lång dag på jobbet, som en tillflyktsort för familjen, som en plats för att sola på helgen eller kanske som en liten festö i trädgården – den multifunktionella terrassen förlänger vardagsrummet utanför. Rätt utrustning spelar en avgörande roll för att säkerställa välbefinnandet. Om du vill göra din terrass mysig måste du välja rätt trädgårdsmöbler och tillbehör.

Gör terrassen mysig: loungen

Gör trädgården mysig - solstolar - sittgrupp - rotting

Om terrassen vetter mot söder är det den perfekta platsen för solbad. Loungen kan vara, men behöver inte vara, vid huset. I bästa fall finns det en pool eller en trädgårdsdamm bredvid, och en trädgårdsdusch eller en inomhus fontän kan också erbjuda uppfriskande kylning under de varma sommardagarna.

Moderna loungemöbler – en solö eller en solstol – garanterar högsta komfort och lovar trevliga timmar utomhus. När du väljer utrustning spelar materialet en avgörande roll – rottingmöbler tål sol och regn utan problem och kan därför stanna ute på vintern.

Gör terrassen mysig – matplats och grillplats

Gör trädgården mysig, matplatsfri grillplats

Om terrassen ligger precis bredvid huset med kortast möjliga väg till köket, erbjuder den idealiska förutsättningar för att skapa en matplats utomhus. Två trädgårdsbänkar i trä och ett långt matbord utgör den perfekta platsbesparande sittgruppen – familjen kan sitta där och tillbringa helgerna med att grilla. På tal om att grilla – för att undvika problem med grannarna måste enheten väljas noggrant. Om terrassen är minst 10-15 meter från grannarnas fastighet kan du investera i en kolgrill. För radhus eller små trädgårdar i tätbebyggelse rekommenderas å andra sidan en gasgrill. Vad mer man ska tänka på när man väljer grill hittar man i relevanta guider som t.ex. bbqpit.de och jago24.de samlade in.

Gör terrassen mysig: festpaviljong

Trädgård-mysig-design-paviljong-solskydd

En paviljong i trädgården erbjuder många fördelar – den ger skugga, skyddar från nyfikna ögon och ger väderskydd för familjefester. Den öppna designen skyddar mot UV -strålning och är därför ett bra alternativ till konventionellt solskydd med markiser eller parasoll för familjer med små barn. Den slutna versionen är idealisk för att organisera trädgårdspartier – så ingenting står i vägen för mysiga kvällar med vänner även i dåligt väder.

Gör terrassen mysig – en liten sittplats i trädgården

Trädgård-mysig-trädgård-bänk-metall

Hobbyträdgårdsmästare vill ofta kunna förundras över sin drömträdgård i fred – därför skapas vanligtvis en liten terrass i ett hörn där de kan koppla av med en bok. En trädgårdsbänk med en rosbåge bildar en charmig sittplats och smälter harmoniskt in i trädgården – varför det är det perfekta tillskottet till den romantiska uteserveringen.

Bekväm matplats utomhus

Trädgård-mysig-design-utomhus matplats

 Trädgårdsgrill på terrassen bredvid matbordet

Trädgårdsmysig-design-grill-trägolv-grus

Bekväm terrass med framgångsrik indelning i zoner beroende på funktion

Trädgård-mysig-design-solskydd-bord-trä-massiv