Kuinka lisätä ruokahalua? Selvitä parhaat tavat.

Mikä on ruokahalu? Kehon ravitsemustarpeen täyttämistä haluun syödä kutsutaan usein ruokahaluksi. Kehosi tarpeesta riippuen sairautesi, fyysinen ja henkinen terveytesi ovat joitakin tekijöitä, jotka vaikuttavat sinun ruokailutarpeeseesi. Jos haluat lisätä ruokahalua, tämä artikkeli on kaikki mitä tarvitset.

Kuinka lisätä ruokahalua

Ruokahalun menetykseen vaikuttavat monet tekijät, kuten nälän tunne, emotionaalinen ja fyysinen pakko, syömishäiriöt jne., Jotka vievät kehostasi kaikki välttämättömät ravintoaineet. Tässä artikkelissa annamme sinulle vaihtoehtoja ruokahalun lisäämiseksi luonnollisesti ja terveellisesti.

Kuinka lisätä ruokahalua luonnollisesti:

Tässä on luettelo tärkeimmistä tavoista lisätä nälkää, jolloin saat kaiken tarvitsemasi ravinnon.

1. Pysy hydratoituna:

Vaikka vedellä ei ole kaloreita, se toimii hyvin, jos haluat lisätä ruokahalua hitaasti mutta tehokkaasti. Pidä kehosi hyvin, nesteytetty on välttämätön terveelle keholle. Veden juominen on luonnollisempi tapa kuin ravistusten ja ruokien valmistaminen. Vaikka tieteellistä näyttöä ei ole, se on kätevä vaihtoehto irtotavarana.

2. Rajoita sokerin saanti & Jääruoat:

Monet teistä syövät sokeripitoisia ja jääruokia, kuten suklaata, jäätelöä jne. Painon hetkellisen nousun vuoksi. Nälän lisäämiseksi luonnollisesti on parempi vähentää sellaisten elintarvikkeiden kulutusta, koska niissä on tyhjiä kaloreita, jotka lisäävät painoasi, mutta eivät anna sinulle tarvittavaa ravintoa

3. Lopeta välipala 1 tunti ennen ateriaasi:

Välipalojen syöminen aterioiden välillä on täysin tyypillistä, mutta jos nautit välipaloja tunti ennen ateriaa, tunnet olosi kylläiseksi, jolloin varsinaisille ravintoaineille ei jää tilaa. Tämän pitäisi olla peukalosääntö, varsinkin jos haluat lisätä lasten nälkää luonnollisesti.

4. Eteeriset öljyt:

Ruokahaluttomuuteen voi olla monia syitä monilla meistä, vanhuus, sairaus, tietyt lääkkeet ja ahdistuneisuus. Mutta älä huoli enää, on olemassa useita eteerisiä öljyjä, jotka stimuloivat ruokahaluasi luonnollisesti. Piparminttuöljy, oreganoöljy, inkivääriöljy, mandariiniöljy ovat joitain eteerisiä öljyjä, joita voit sisällyttää jokapäiväiseen elämääsi. (1)

5. Lisäravinteet:

Vitamiinipuutos voi olla toinen syy siihen, että menetät kiinnostuksesi ruokaan. Markkinoilla on saatavana paljon lisäravinteita, jotka auttavat sinua lisäämään ruokahaluasi. Kalaöljy (2), tiamiini (3), Echinacea (4), Sinkki (5), ovat joitain ruokahalua lisääviä lisäravinteita, joita voit lisätä ruokavalioosi.

lisää ruokahalua

6. Syö ruokaa, josta pidät eniten:

Halutun ruoan nauttiminen on yksi parhaista tavoista lisätä ruokahalua luonnollisesti. Tutkimukset osoittavat, että ruoan määrä kasvaa automaattisesti, jos valitset ruokalajin, josta pidät eniten. Sinun tarvitsee vain suunnitella ja valmistaa ruokaa etukäteen, jotta sinulla on aina suosikkiruokasi käsillä.

7. Älä ohita aamiaista:

Aamiaista pidetään päivän välttämättömänä ateriana, varsinkin jos haluat lihoa. Syödäksesi ruokahaluasi syödä runsas aamiainen, joka antaa sinulle tarpeeksi energiaa polttamalla kaloreita ja lisää siten tarvetta kuluttaa enemmän ruokaa! (6)

8. Säilytä oikeat ateria -ajat:

Ihmiskeho on erinomainen tapa antaa meille vihjeitä nälkään, uneen jne., Mutta joskus et välttämättä tunne nälkää, kun sinun pitäisi. Voit ratkaista tämän ongelman suunnittelemalla ateriat niin, että kehosi ei menetä ravinteita. Aseta herätys itsellesi parantaaksesi ruokahaluasi.

9. Vältä tarpeettomia lääkkeitä:

Jotkut lääkkeet, joita käytät useisiin terveysongelmiin, kuten verenpaine, virusinfektiot, voivat johtaa nälän menetykseen. Sinun tarvitsee vain neuvotella lääkärin kanssa ennen kuin lopetat lääkkeiden käytön, jotta ruokahalu voi lisääntyä.

10. Noudata stressin lievitysmenetelmiä:

Henkinen ahdistus voi olla syy ruokahaluttomuuteen monilla ihmisillä. Kortisolin tuotanto vähentää nälkää tuottamalla happoa vatsassasi. Riittävästi unta, meditaatio, aikataulun mukainen syöminen ovat joitakin stressin lievitysmenetelmiä, joiden avulla voit yrittää lisätä nälkää luonnollisesti.

11. Syö pieniä mutta usein aterioita:

Aterian tiheydellä on merkittävä rooli nälän stimuloinnissa. Suurten aterioiden nauttiminen ja sammutus voivat vaikuttaa negatiivisesti terveyteesi. Pidä aina tärkeänä syödä pieni annos aterioita säännöllisin väliajoin. Syö 4-5 ateriaa päivässä rakentamalla ruokahaluasi vähitellen.

12. Kuluta ravitsevia elintarvikkeita:

Ruoat, jotka ovat täynnä ravintoaineita, ovat paras tapa saada ruokahalu nopeasti, toisin kuin syöminen, kuten karkit, sirut jne., Jotka antavat sinulle tyhjiä kaloreita. Kokeile syödä elintarvikkeita, jotka ovat tiheitä ja ravitsevat terveitä rasvoja ja proteiineja. Hedelmät, vihannekset, elintarvikkeet, joissa on terveellisiä rasvoja, täysjyvätuotteita ovat joitain elintarvikkeita, joita voit valita ruokavalion täydentämiseksi.

13. Ruoanlaitto mausteilla ja yrteillä:

Ruoan aromilla ja ulkonäöllä on tärkeä rooli niiden houkuttelevuudessa ja ruokahalun lisäämisessä. Yrtit ja mausteet ovat olennainen osa intialaista ruoanlaittoa, jos niitä käytetään oikein, voivat lisätä nälkää. Timjami, rosmariini, oregano, basilika, piparminttu ja kaneli ovat joitain mausteita, jotka voivat laukaista makuhermojasi. (7)

14. Vältä juomia aterian aikana:

Älä juo mitään aterioiden välillä, mitä kuulimme vanhimpiemme sanovan! On myös hyvä syy. Juomien nauttiminen saa sinut tuntemaan itsesi täytetyksi, jolloin tilaa todellisille ravintoaineille ei ole. Vältä siis juomia, kuten teetä, kahvia ja hiilihapotettuja juomia, jos haluat lisätä ruokahaluasi.

15. Luo miellyttävä ruokailuympäristö:

Abience on myös erittäin tärkeää herkullisen ruoan ohella, jotta ateriasta tulee tarpeeksi houkutteleva lisäämään ruokahalua sekä lapsilla että vanhuksilla. Sytytä aromaattinen kynttilä, soita miellyttävää musiikkia ja katso suosikkiohjelmasi televisiosta, mikä voi lisätä ruoan kulutusta.

16. Vältä syömistä yksin:

Jos olet henkilö, jolla on taipumus välttää tai ohittaa aterioita yksin ollessaan, sinun on muutettava tämä tapa! Jopa yksinkertaisen aterian syöminen rakkaiden seurassa tekee ruoasta houkuttelevamman ja nautittavamman, mikä lisää ruokahalua. Sosiaaliseen ruoka -ryhmään liittyminen on myös vaihtoehto, joka antaa sinulle jatkuvaa seuraa.

17. Harjoitus:

Monilla ihmisillä on väärä käsitys siitä, että liikunta johtaa laihtumiseen, mutta se ei aina ole niin. Kohtuullinen liikunta auttaa herättämään ruokahalua, koska se auttaa polttamaan kaloreita ja lisää siten tarvetta kuluttaa ruokaa. Sinun on kuitenkin vältettävä rasittavaa liikuntaa, jos olet alipainoinen.

Kaikista syistä, jotka hillitsevät ruokahaluasi, pienillä muutoksilla voit tehokkaasti lisätä nälkääsi luonnollisella tavalla. Ruoan saannin asteittainen lisääminen saa sinut nauttimaan ruoasta ja siten lisäämään ruokahalua. Tässä artikkelissa on vinkkejä ruokahalun lisäämiseen ja terveellisen elämäntavan aloittaminen. Kerro meille, kuinka tämä artikkeli on auttanut sinua parantamaan ruokahaluasi.

Vastuuvapauslauseke: Tässä artikkelissa annetut tiedot ovat vain ehdotuksia eivätkä korvaa lääkärin neuvoja. Emme ole vastuussa minkään tiedon aiheuttamista sivuvaikutuksista. On aina parempi kääntyä lääkärin puoleen ennen kuin aloitat mitään uutta.

Usein Kysytyt Kysymykset:

1. Mikä on syy ruokahalun menetykseen?

V: Ahdistus, kilpirauhasen vajaatoiminta tai tulehdukselliset sairaudet voivat olla joitakin syitä ruokahaluttomuuteen. Mutta tekemällä joitain muutoksia elämäntyyliisi ja syömääsi ruokaan, ruokahalu voi lisääntyä. Ihmiset menettävät kiinnostuksensa ruokaan myös vanhuudessa. Useiden hedelmien kulutus voi tarjota kaikki ravintoaineet, jotka ovat välttämättömiä terveen kehon ylläpitämiseksi.

2. Voi kokeilla ruokaa Lisää ruokahalua?

V: Käyttämällä tiettyjä mausteita ja yrttejä elintarvikkeissasi, kokeilemalla niitä voit piristää makuhermojasi ja lisätä ruokahaluasi. Mutta muista, ettet uskalla liikaa, jotta voit menettää kiinnostuksesi kokonaan. Sisällytä rasvaisia ​​ruokia, kuten juustoa, voita jne., Ja vältä juomia, jotka hillitsevät nälkää.

3. Milloin on oikea aika käydä lääkärillä ruokahalun lisäämiseksi?

V: Laihaa tai laihaa ei voida kutsua epäterveelliseksi, kunhan syöt kaiken tarvittavan ravinnon terveen kehon ylläpitämiseksi. Jos olet alipainoinen, vaikka olet noudattanut tässä artikkelissa annettuja vinkkejä, voit käydä lääkärissä tutkimassa tarkemmin syyn selvittämiseksi ja suunnitellaksesi nälän lisäämistä luonnollisesti.