Kuinka pitää vatsa terveenä?

Kärsitkö vatsavaivoista? Haluatko pitää vatsasi terveenä? Jos kyllä! Sitten tämä artikkeli on sinua varten. On havaittavissa, että ruokavalioilla on suora vaikutus suolistoomme ja ruoansulatuskanavan muuhun osaan. Muista, että elintasosi ja ruokavalintasi voivat häiritä kehoasi sulattamaan ruokavaliot. Siksi tässä artikkelissa kerromme sinulle tärkeitä vinkkejä vatsasi pitämiseksi terveenä.

Kuinka pitää vatsa terveenä

Ruoansulatusjärjestelmä on vastuussa hajottamaan kulutetut elintarvikkeet kehon haluamiin ravintoaineisiin. Epävarmuus jättää huomiotta mahalaukun kunto, kehosi mahdollisesti joutuu vaikeuksiin ruoansulatuksessa sekä kiehtoo näitä ravintoaineita.

Vinkkejä vatsan pitämiseksi terveenä:

Alla on mainittu muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua pitämään vatsasi terveenä. Ne ovat seuraavat;

1. Käytä terveellistä ruokavaliota:

Vinkkejä ihonhoitoon - terveellinen ruokavalio

Käytä kuituja sisältäviä elintarvikkeita, kuten vihanneksia, täysjyvätuotteita, hedelmiä tai viljaa. Kuitu inspiroi materiaalia ruoansulatuskanavan yli ja tarjoaa oikean pysyvyyden ja enemmistön ulosteeseen. Sinun on mieluiten syötävä vähintään 30 g kuitua joka päivä, koska vakaa ruoka, joka on ironista kuitua, vähentää mahdollisesti divertikulaarisen sairauden, peräsuolen syövän tai sydänsairauden riskiä. Syö myös hedelmiä, kuten mansikoita, avokadoja, mangoja ja kuivattuja hedelmiä, kuten luumuja ja rusinoita, koska ne tarjoavat pakollisen kuidun ja tuen vatsan pitämiseksi puhtaana ja hyvin.

2. Probioottien saanti:

Jogurtti - hehkuva iho

Jos sinulla on mahahaava ja käytät pillereitä, sinun on erittäin tärkeää ottaa probiootteja, kuten jogurttia ja kefiiriä säännöllisesti. Ominaisuudet, kuten stressi, antibiootit, unen puute, sairaudet, huono ruokavalio ja ikääntyminen, voivat usein johtaa mahalaukun mikro -organismien epätasaisuuteen. Probiooteilla on tärkeä rooli ylläpitää “hyvien” mikro -organismien tasapainoa mahalaukussa.

3. Juo paljon vettä:

Vettä iholle

Sinun on juotava runsaasti vettä joka päivä, jotta järjestelmä pysyy vahvana. Milloin virtsa on puhdasta ja hajutonta, se on symboli siitä, että saat riittävästi vettä. Juomavesi pehmentää tiettyjä ravintoaineita, innostaa ruoansulatuskanavan hukkaan ja tukee ulosteiden rentoutumista.

4. Vältä tupakointia:

Vältä tupakointia

Sinun on tiedettävä, että tupakointi laskee ruokatorven ja vatsan keskellä olevan liitoksen voiman, mikä kannustaa vatsahapon takaisinvirtausta ruokatorveen tai refluksi, mikä voi johtaa vatsakipuun ja lisävaikeuksiin. Tupakointi pahentaa samalla tavoin mahahaavaa ja suoliston tulehduksellisia olosuhteita, ja lisäksi siihen liittyy monien sairauksien lisääntynyt vaara.

5. Syö usein:

Ateriasuunnitelma

Syö pieniä ja usein aterioita koko päivän ajan, jotta verensokerisi pysyy tasapainossa, aineenvaihdunta kiihtyy ja elinvoima aktiivisena. Se auttaa myös sinua välttämään kyltymättömyyttä seuraavalla aterialla, mikä voi johtaa siihen, että kulutetaan enemmän rasvaisia ​​ruokavalioita, jotka hidastavat imeytymistäsi.

6. Harjoitus:

Aerobinen kardioharjoitus

Säännöllinen harjoittelutuki parantaa mahan ilmapiiriä sallimalla ruoan siirtymisen paksusuolen yli paljon aikaisemmin, mikä myös vähentää ulosteeseen menneen veden määrää. Jatkuva sydänliikunta tukee vatsalihasten kiristämistä ja vähentää letargiaa motivoimalla vatsalihaksia työntämään ruoansulatuskanavan täytteitä.

7. Vältä roskaruokaa:

Roskaruoka

Roskaruoassa on vähäistä kuitua tai ravintoa, ja se kattaa usein suuria määriä tyydyttyneitä rasvoja, lisäaineita ja suolaa, jotka ovat haitallisia keholle ja erityisesti vatsalle, kun se rasittuu. Vältä siis pelimerkkejä, hampurilaisia, munkkeja, pizzoja jne.

8. Selviytyä stressistä:

Liiallinen stressi tai hermostuneisuus voivat johtaa mahalaukun ylikierroksiin, koska ahdistus voi pahentaa joitakin olosuhteita, kuten ärtyvän suolen oireyhtymää tai mahahaavaa.