Unen hallinta

Oletko turhautunut unesi takia? Liian pienen unen saaminen ei tietenkään sovi sinulle, mutta liiallinen nukkuminen voi aiheuttaa myös monia ongelmia! Uni on normaali tajuttomuuden tila, jota useimmat eläimet ja ihmiset kärsivät, jolloin heidän tarkkaavainen vapaaehtoinen kehonsa todella tiivistyy. Fyysinen keho voi uudistaa itsensä hermostosta lihaksistoon.

Hallitse lepotilaa

Monille väestöille äärimmäinen uneliaisuus todella liittyy päivittäiseen työhön, silti vapaa -ajan aktiviteetteihin ja lastenhoitoon. Tämä tunnetaan hypersomniaksi, toistuvaksi uneliaisuudeksi, joka saa ihmiset haluamaan nukkua usein, edelleen työssä.

Vinkkejä unen hallintaan:

1. Muuta elämäntyyliäsi:

a) Lopeta tupakointi:

Nikotiini on tonic, joten se estää sinua nukahtamasta.

b) Liitä uniaikatauluun:

Uniaikataulun noudattaminen sopeutuu kehoosi uni-herätyskiertoon ja auttaa tukemaan terveellisempää unta.

c) Vaihda vanha patja:

Jos patjasi on vanha (yli 6-7 vuotta) sen jälkeen, on aika vaihtaa se uuteen.

d) Lämpö:

Ihanteellinen lämpötila makuuhuoneellesi on noin 70 ° F tai 21 ° C.

e) Katkaise elektroniikka:

Makuuhuoneessasi ei saa olla väärää valoa. Silti pienet LED -valot voivat häiritä unta. Lisäksi vältä kirkasta valoa 1-2 tuntia ennen nukkumaanmenoa (kuten televisio).

f) Illallinen:

Odota vähintään 3 tuntia illallisen nauttimista myöhemmin ennen nukkumaanmenoa.

2. Saa riittävästi yöunia:

Se voi kuulostaa selvältä; monet meistä kuitenkin antavat parranajon tunnin, muuten kaksi uniaikaa auringonnousussa, muuten yöllä, tekemään muita asioita. Lähes kaikki aikuiset tarvitsevat 7–9 tuntia yössä, ja teini -ikäiset tarvitsevat usein täydet 9 tuntia. Estä 8 tai 9 tunnin nukkuminen joka yö.

3. Harjoitus:

Pidä veresi virtaavana koko päivän ajan, se voi pitää kehosi kunnossa ja rakentaa nukkumistottumuksesi erityisen terveiksi. Jos työsi ei salli sinun harjoittaa jonkinlaista liikuntaa, kokeile lenkkeilyä muuten joogaa ennen illallista. Älä kuitenkaan treenaa ennen nukkumaanmenoa, muuten nukkuminen on vaikeampaa.

4. Täytä lepotietue:

Nukkumismallien tallentaminen yhdessä käyttäytymistapojen kanssa, joita käytit ennen nukkumaanmenoa, helpottaa sinua määrittämään laukaisusi hyvälle tai huonolle yöunelle. Voit myös tarkkailla valppaustasosi suhdetta koko päivän ajan sekä joka yöllä saamasi unen määrän.

5. Ole terve:

Täydentämällä kehosi vitamiineja ja ravintoaineita voit pysyä fyysisesti oikealla tiellä. Niele suuria määriä vettä, koska kuivuminen voi aiheuttaa väsymystä ja vaikeuttaa heräämistä auringonnousussa.

6. Pidä häiriötekijä poissa sängystä:

Käytä sänkyäsi nukkumiseen. Sinun ei pitäisi opiskella, katsoa televisiota, pelata videopelejä tai muuten käyttää kannettavaa tietokonetta sängyssä. ” Vältä myös intensiivisiä keskusteluja sängyssä. He saattavat lähteä unettomana.

7. Herää ja suorita jotain:

Kun olet suorittanut rutiinisi, siirry liikkeelle. Kävele töihin, muuten jos ajat, pysäköi hieman ulos ja ota portaat ylös. Viikonloppuna voit mennä kävelylle tai imuroimaan. Mitä tahansa huomaatkin veresi liikkuvan. Sen avulla voit tyhjentää unen jättämät henkiset hämähäkinseitit ja asettua valppauteen.

9. Tarkista lääkäriltä, ​​onko se välttämätöntä:

Unihäiriöilläsi voi olla fysiologinen perusta, jonka lääkäri voi diagnosoida ja hoitaa. (Huomaa kuitenkin, että suurella määrällä unilääkkeitä voi olla haitallisia sivuvaikutuksia.