Knyt en tubduk och styla den skickligt: ​​Tips och instruktioner

Oavsett om det kallas slinga, rund eller rörduk, handlar det om ett mångfacetterat halsband som har visat sig vara ett oskiljaktigt tillbehör, särskilt på vintern eller under övergångsperioden. På engelska kallas det “Infinity Scarf” och namnet syftar på den typiska “oändliga” formen på halsduken. Det är inte som vanligt rektangulärt, men de två ändarna är anslutna och tygstycket ser mer ut än en tunnel. En tubduk kan knytas på många olika sätt. Inslagningsteknikerna med loopscarfen och hur du skickligt stylar den presenteras i artikeln.

Tie loop halsduk rund halsduk loop halsduk stil på ett modernt sätt

Tube halsduk, rund halsduk och loop halsduk

Tie a loop halsduk loop halsduk idéer stil tips mode

Halsdukar och sjalar är mer populära idag än någonsin. Från siden till bomull till stickade, de finns i en mängd olika mönster och passar alla säsonger. Halsbandet är tillverkat av grova, tjocka strukturer på vintern och i form av fina sidendukar på sommaren och har visat sig vara den perfekta avrundningen av varje outfit. Dessutom är en rund halsduk lika lämplig för kvinnor och män.

Vad är tubduk?

Loop halsduk slips rund halsduk loop halsduk vad är

Vanligtvis har en konventionell halsduk två ändar. Som det engelska namnet “Infinity Scarf” antyder, har tubduken dock inget slut. Så du behöver inte knyta den konstigt så att den sitter fint på din nacke. Det dras helt enkelt över huvudet och lindas en eller flera gånger om så önskas. Det är särskilt praktiskt om halsduken har en viss längd och bredd. Det finns flera alternativ för bindning och styling.

Knyt en tubduk

Knyt ett rör halsduk rund halsduk slinga halsduk idéer styling tips

En tubduk kan hålla nacken varm och samtidigt uppfylla funktionen som modeaccessoar. Beroende på situationen finns mönster gjorda av finstickad, lättskött polyakryl i vackra trendiga färger och även gjorda av viskos. Om du väljer ett lämpligt mönster och en färg för din outfit, är en ögla halsduk perfekt för vardagligt slitage och kan också anpassas till alla klädstilar.

Gör din egen halsduk – 30 idéer till halsdukar från gamla T -shirts

Hur stjärnor bär sin halsduk på hösten – 26 exempel

19 bra sätt att knyta en halsduk + instruktioner

Att binda en tubduk: instruktioner och tips

Knyt ett rör halsduk rund halsduk bära en ögla halsduk lång stil

De något kortare slingor är relativt korta. Därför kan du bara dra dem över huvudet och du är klar. Antingen uppvärmningsfunktionen eller helt enkelt den vackra designen kommer fram och det är viktigt att matcha halsdukens färg till kläderna.

Tube scarf

En Risen tubduk kan å andra sidan lindas runt halsen flera gånger. De omfattande modellerna av stickad ull är särskilt populära på hösten och vintern och är ett flexibelt alternativ till tjocka tröjor. Vid behov kan halsduken överlämnas till garderoben. För du borde inte nödvändigtvis sätta dig vid skrivbordet på kontoret med det.

Knyt en tubformad halsduk i stil med en rund halsduk med kort slinga

Vid dåligt väder och när det drar ut är det lämpligt att knyta halsduken så tätt som möjligt runt halsen och ta på sig en jacka eller kappa över den. Du kan helt enkelt sätta slingan på halsen och dra båda ändarna framåt och sedan dra den ena öglan genom den andra. Det ska vara en knut framtill. Detta kan sedan dras så hårt runt halsen som du vill att det ska vara och håller dig behagligt varm.

Knyt en vid halsduk som en poncho

Knyt en tube halsduk stil en rund halsduk halsduk axel

En tubduk kan hålla dig lika varm som en tjock tröja och kan också knytas som en kort poncho. En halsduk som försiktigt täcker axlarna ser särskilt elegant ut över en tunn blus eller en enkel topp. Beroende på hur stor halsduken är kan den knytas på två olika sätt, vilket vi visade på ritningarna ovan och nedan.

Loop halsduk för att knyta rund halsduk loop halsduk kasta över instruktioner idé

En vacker halsduk fungerar precis som smycken. I en vacker färg eller med lekfulla motiv kan den förbättra hela utseendet. För alla vars dagliga outfit består av jeans och en enkel topp, kryddas den enkla outfiten omedelbart med en halsduk och får en burk chic. Den största fördelen med en loop -modell är att det är mycket lättare att knyta: bara linda den runt halsen två gånger och du är klar.

Loop halsduk slips rund halsduk loop halsduk instruktion idé

En tubduk är också ett billigt sätt att fräscha upp din garderob. För det är lättare att investera i en halsduk än i en ny kappa eller jacka. Dessutom kryddas det klassiska snittet snabbt med en färgad trasa. Detta gäller även männen, som också kan bära tubdukar.

Loop halsduk slips rund halsduk loop halsduk topp sommar

En tubduk är också ett trevligt tillbehör för sommaren. Du kommer definitivt att välja lätta tyger som viskos, ren bomull eller linne. Stora, tunna handdukar följer gärna med oss ​​på stranden i form av ljust mönstrade pareos.

Knyt en tubduk och styla den skickligt

Tie loop halsduk rund halsduk loop halsduk stilar outfits mode

En tubduk kan passa med vilken klädstil som helst om du matchar outfit på färgen. Många mönster och motiv från det förflutna firar en comeback idag, varför det också är värt att rota igenom din mammas eller till och med din mormors garderob för bortglömda skatter. Det kommer säkert att finnas en fin bit av högkvalitativt tyg som är i igen nu.

Tie loop scarf loop scarf street fashion jersey

Ett universellt tyg som passar alla säsonger är jersey eller det så kallade T-shirt-tyget. Detta känns särskilt behagligt på huden och är också idealiskt för halsdukar. För dem som är praktiska och inte riktigt för halsdukar är denna unga och fashionabla variant den perfekta kompromissen.

Gör en tubduk själv

Knyt en tubduk och gör en slingduk själv syinstruktioner

Om du inte kan hitta en lämplig tubduk för dig själv, finns det möjlighet att låna ut en hand och skapa en själv. Det är lätt att göra om du redan har ett fint tygstycke. Beroende på om tyget är tillräckligt tjockt och ryggen ska förbli synlig kan halsduken också sys två gånger eller, om så önskas, olika tyger kan användas för de två sidorna.

Sy en tubduk: instruktioner

Knyt en tubduk och gör en ögla -halsduk själv

Om du har en symaskin hemma kan en tubduk sys på några minuter. Du behöver två breda tygremsor som du måste sy ihop först, eller bara en stor. Sedan syr du ihop de två ändarna och du är klar. Det är bara viktigt att du får en ren söm och att du inte syr “tunneln” från insidan till slutet. Så du kan vända den och dölja sömmen.

Gör en tubduk själv: utan att sy

Knyt en tubduk och gör en halsduk själv

Du kan också göra en tubduk själv utan att sy. Detta kommer att kräva en traditionell rektangulär halsduk som är tillräckligt lång för att du kan linda den runt halsen en eller två gånger. 160 cm i längd är vanligtvis tillräckligt. Sedan är det bara att knyta de två ändarna och du är klar!

Knyt en tubduk för ammande mödrar

Binder en rörformig halsduk

En bred tubduk har en annan och särskilt praktisk tillämpning än att bara dekorera halsen. Om den är tillräckligt bred och även tillverkad av ett stabilt, mjukt material som tröja, är den perfekt för diskret amning offentligt. Under resten av tiden bär mamma den stilfullt som halsduk.

Loop halsduk slips rund halsduk loop halsduk lång stickad

Loop halsduk slips rund halsduk loop halsduk

Loop halsduk slips rund halsduk loop halsduk kort vinterstickning