Trädgårdsunderhållstips – 5 misstag att undvika

Tips för trädgårdsarbete-misstag-bör-undvikas

Det finns miljontals stolta ägare till vackra trädgårdar runt om i världen. De vet mycket väl hur svårt det är att ständigt underhålla och hålla en vacker gräsmatta med färska blommor och gröna växter i gott skick. Ja, det visar sig verkligen vara en stor utmaning. Vi har funnit att många människor faktiskt gör ett antal misstag när de tar hand om sina trädgårdar. De flesta av dem gör detta av goda skäl, naturligtvis, och bara en liten andel på grund av bristande kunskap. Till exempel, i stället för att dra ogräset, drar de upp sina blommor, övervattnar känsliga blommor eftersom de tror att blommorna behöver mycket vatten eller trampar gräset platt. Vill du undvika allt detta? Längtar du efter mer skönhet nära ditt hem? Vi vill hjälpa dig att eliminera de vanligaste trädgårdsfelen och berätta några Tips om trädgårdsunderhåll erkänna.

Tips om trädgårdsunderhåll för att undvika misstag

Fel №1 – du lade din trädgård på fel ställe

Tips för trädgårdsunderhåll-undvika-misstag-grönsaksgröna sallader

Detta misstag uppstår ofta: många människor planterar på vissa platser i trädgården främst av estetiska skäl. Men dessa platser är tyvärr inte alltid lämpliga. Om du väljer en plats som inte har blivit dränerad i förväg och våta fläckar kontinuerligt bildas i jorden, finns det en risk att dina växter och blommor snart ruttnar där.

Så innan du planterar något alls, försök förbereda trädgårdsjorden! Lägg ett tjockt lager stenar i trädgårdsjorden, täck det väl med jord och torv, och först då kan du odla blommor eller trädgårdsväxter.

Misstag №2 – Av misstag dra upp unga blommor istället för att dra ogräset

tips för trädgårdsfel-blommor-istället-riva-ogräs

Ja, det händer tyvärr också! Om du har perenner i din trädgård är chansen stor att du kommer att misstaga dem för ogräs innan de blommar och av misstag bli av med dem. Ett annat problem är att ogräset blommar på våren också och det kan göra situationen i trädgården ännu mer förvirrande.

Vad kan hjälpa? Det bästa sättet är att använda etiketter och färgämnen för att markera de platser där du redan har sått något. Så du kan vara säker på att det inte blir några skador vid ogräsrensning.

Tips om trädgårdsunderhåll och markförbättring

Fel №3 – du förberedde inte marken tillräckligt bra

Tips för trädgårdsfel-grönsaks-trädgård-förbereda-jord

Man förbiser ofta markens berikning med användbart gödningsmedel och mineraler. Torvblandningar är också mycket lämpliga för detta. Vissa växter, särskilt grönsaksgrödor, trivs mycket bra i humusrik jord och ger då också rika skördar.

Jordtypen varierar mycket beroende på region. Det är bättre att fråga om vilken typ av jord som är typisk i ditt område. Så du vet exakt om du behöver berika din trädgårdsjord och med vad. Om den här uppgiften verkar för professionell och arbetskrävande för dig, följ det här tipset: vissa experter tror att det är tillräckligt att berika trädgårdsjorden med en blandning av trädgårdsjord och kompost. Så du kan vara säker på att växterna är väl närda.

Fel №4 – övervattning

tips för trädgårdsvård misstag-över-vattna trädgården

Ett annat vanligt misstag i trädgårdsarbete – övervattning! En övervattnad installation är dömd att förfalla. Å andra sidan är det inte bra att låta dem torka. Så – var är den gyllene medelvägen? Det bästa är förstås ett bevattningssystem i din egen trädgård. Men inte alla har råd. Istället kan du titta närmare på din jord och korrekt tolka symptomen på vattning.

Fel №5 – För många frön i ett relativt litet område

Tips för trädgårdsarbete-misstag-för-många-frön-plantering

Många tror att de uppfann en ny regel: ju fler frön i jorden, desto större chanser att gro. Nej, det stämmer inte alls! Växter behöver olika avstånd från varandra för att växa normalt, och igenväxt växtlighet kan vara skadligt för deras tillväxt. Inte konstigt att de inte grodde så mycket som förväntat!

Med hänsyn till typen av växt bör planteringen också ske. Om du har stora växter med pumpor, vattenmeloner eller sockermeloner bör du också ge tillräckligt med utrymme för dem att växa beroende på deras storlek.

Tips-trädgård-underhåll-grönsaker-trädgård-ved-höjd säng

Vissa blommor kräver också viss avstånd från varandra. Det är bäst att i förväg ta reda på de specifika kraven för de blommor och trädgårdsväxter du väljer. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig med denna information! Vi vill önska dig många roliga och trevliga timmar i trädgården!