20 intressanta sätt att designa din trädgård med stenar

trädgård design-stenar-natursten-plattor-flod-stenar-luckor

Dagens artikel handlar om ett evigt populärt material för att utforma utomhusområden. Det är vackert och stabilt, uråldrigt men ändå aktuellt, det ser så varierat och fullt av energi ut. Stenen är det populära föremålet som fyller varje utomhusområde med sin charm. Det har inte varit ur mode sedan Stonehenge -eran. Beror det förmodligen på dess kalla orörlighet eller beror det på dess oöverträffade charm? Hur som helst passar det alla trädgårdsstilar. Dess funktioner kan vara mest praktiska eller helt estetiska. Ibland lockar stenen uppmärksamhet som en magnet, ibland är dess närvaro ganska oansenlig, men ändå vettig. Bland de många idéerna för Trädgårdsdesign med stenar det finns klassiska, moderna och ovanliga sätt att göra detta. Du kan själv bestämma vad du använder stenen till i din trädgård. Det beror på dina egna preferenser och ekonomiska möjligheter. Här vill vi visa dig några fina designdesigner.

1. Trädgårdsdesign med stenar – gångstigar i trädgården

trädgård design-sten-gångväg-natursten-plattor-gräsmatta

Stengångar ser bra ut! De är varken det billigaste eller enklaste sättet att installera och underhålla dem. Men det är definitivt värt ansträngningen! Det finns mycket charm i deras stenvandringsväg! Stora stenplattor i gräset eller spillrorna, fixerade med cement, småsten ordnade, i en förberedd säng är de mest populära alternativen. Lämpligt material och hantverk krävs och slutresultatet passar alla trädgårdsstilar. Som regel strävar man inte efter en korrekt form när man placerar stenarna, ju mer naturligt gångvägen ser ut, desto bättre.

trädgårdsdesign-stenar-stegplattor-natursten-markskydd

trädgårdsdesign-stenar-grå-naturstenplattor

trädgård design-stenar-gångväg-natursten-plattor-grus

trottoar sten delar rektangulära dekorativa

gångväg trädgårdsstenar ser naturliga ut

gångväg landskapsarkitektur med stenplattor grus trä stolpe kant

2. Trädgårdsdesign med stenar – trädgårdstrappor

trädgårdsdesign med stenar trädgårdstrappor runt planterade

Stentrapporna i trädgården är effektiva och hållbara. De ser inte bara vackra ut, de kan också utsättas för alla slags väderförhållanden. Installationen är inte lätt, särskilt med större stenblock, men slutresultatet kommer att ge din trädgård en speciell känsla.

trädgårdstrappor sten stabil mulch skog

trädgårdstrappor stenbrott sten växt

trädgårdsdesign med stenar trädgårdstrappor blommor

4. Hällträdgård

sten trädgård damm dekoration vattenväxter

Vi har redan publicerat flera artiklar om skapande och design av stenhagar. Här vill jag återigen nämna att dessa har blivit väldigt trendiga på sistone. Jag kan bara förklara det för mig själv med det enkla faktumet att du kan låta fantasin springa vilt på ett litet landskap och skapa något riktigt attraktivt. När du utformar en klippträdgård kan du kombinera intressanta typer av växter och vackra stenar, vilket skapar en myriad av spektakulära kompositioner. Bergträdgården ser fin ut i det smala utrymmet på framsidan av huset, nära poolen, inte långt från staketet. Det är viktigt att platsen är öppen och solig, då trivs bergsväxterna bättre. Utseendet på en välskött stenhage är verkligen fantastisk.

5. Vattensystem i trädgården

dammdekoration stenar kantvattenfunktion

Stenarna är det naturliga tillskottet i de flesta fall bara som en dekoration runt poolen. Några stora stenar på dammen ger också ditt trädgårdslandskap ett naturligt utseende.

sten trädgård damm grus design idé

6. Mosaik

mosaik stegsten trädgård rund dekorativ

Stenar arrangerade som en bild är utan tvekan imponerande dekorationer. Stenmosaikerna uppfanns av antika människor för århundraden sedan, idag kan vi bara lära oss något av deras erfarenhet. Du kan naturligtvis också skapa ett stenmästerverk i din trädgård, det beror på din kreativitet, tid och hur mycket pengar du kan investera i den. När du gör detta måste du överväga stilen i din trädgård.

stegstenar gångväg mosaik stenar kvadrat

trädgårdsdesign stegstenar mosaikgrusväxter

7. Stenfigurer

trädgårdsfigurer sten deco mossa liten kanin

Stenskulpturer är också populära trädgårdsdekorationer. Vanligtvis dekorerar stenskulpturer offentliga grönområden, men det betyder inte att de är reserverade för dem alls. Storleken på stenfiguren är inte särskilt viktig, mer uppmärksamhet ägnas statyns konstnärliga värde, särskilt om du gillar den. Så tänk på om en vacker stenfigur inte kunde dekorera din trädgård och göra den ännu mer attraktiv?

    mini trädgård saftiga redskap markskydd    trädgård design sten dvärg trädgård statyett deco

trädgårdsdesign med stenhållande väggblommor upphöjda sängar

gångväg trädgård sten trädgård design idé

damträdgårdsdesign med stenar vattenväxter pensé rake