Designa din trädgård på ett modernt sätt med dessa användbara designtips

trädgård modern design rabatt-idé-trädgård-väg-vit-sten

Om du vill göra om din trädgård när det gäller växter är våren precis rätt tid att göra det. Modern trädgårdsdesign används allt oftare. Vill du uppnå ett enkelt men vackert utseende, då kan du följa våra trädgårdsrådstips så hittar du i slutändan en ny, unik Designa trädgården på ett modernt sätt, som du kommer att vara stolt över.

1. Designa trädgården på ett modernt sätt – enkla färger

trädgård modern design grön-vit-färg-neutral-vägg

Det behöver inte alltid vara brokigt. Den moderna trädgårdsdesignen kännetecknas bland annat av neutrala färger. Färgkombinationen grön och vit är särskilt populär, med den gröna färgen representerad av växterna. Vit kan du designa resten av elementen i trädgården på ett modernt sätt, som väggar och väggar, liksom trädgårdsvägar eller terrassen. Använd vit gips, eller snarare sten.

Designa trädgården på ett modernt sätt – måla väggarna

trädgård modern design fasad-vitt-hus-design-schäslong

Om du har äldre element som du inte enkelt kan byta ut, försök bara ändra dem för att ge trädgården ett modernt utseende. En tegelvägg kan till exempel målas vit, vilket skapar en intressant konsistens i trädgården. Den vita bakgrunden belyser också växterna särskilt bra.

2. Struktur i växter

trädgård-modern-design-matplats-exotiska-växter-vita-möbler

Trädgården får en vacker och tidlös look om du upprepar olika texturer och kombinationer av växter med jämna mellanrum. Skapa en rad med träd eller buskar, buskar eller dekorationer, ytterligare en efter ett visst avstånd och så vidare. Detta är en viktig punkt för att göra trädgården modern.

Kontraster

trädgård-modern-design-symmetri-träd-upphöjda säng-boxwood-lounge

En modern trädgård består av enkla, geometriska former. Men för att utseendet inte ska se för exakt ut kan du ställa in några kontraster när du designar trädgården på ett modernt sätt. Förutom de perfekt formade plantorna kan du enkelt lägga till några vildare växter som du kan kika ur sängen för detta ändamål.

Strukturer

trädgård-modern-design-boll-form-boxwood-björk

Du får en perfekt struktur med växter som kan klippas och formas. Lådträdet används ofta för detta i den moderna trädgården. Detta är särskilt lämpligt eftersom det har en viktig fördel. Dess relativt neutrala utseende stjäl inte showen från de andra plantorna under de varmare årstiderna, men det lovar en ganska grön på vintern när allt annat är grått. Så plantera buxbom om du vill göra trädgården modern.

Välj huvudväxt

trädgård-modern-design-blommor-lila-blommor-minimalistisk-verbena

Det är välkänt att varje blomma har sin säsong. I den moderna trädgården väljs dock vanligtvis en huvudväxt som åtminstone kommer att glädja hela sommaren. Verbenorna är mycket populära här och kan användas underbart om du utformar trädgården på ett modernt sätt. De växer ganska långa och distribuerar drömlika accenter i lila mitt i den gröna prakt i din trädgård.

3. Avslutande arbete

trädgård-modern-design-vertikal-vägg-schackbräda-sten-vägg

Följ inte någon trend när du väljer växter och dekorationer. En trädgårdsdesign kan inte ändras lika snabbt och enkelt som en outfit. Oavsett vad du väljer, när du gör trädgården modern, bör den passa din smak och väljas av just den anledningen.

Möbler och dekorationer

trädgård-modern-design-drivved-trädgårdsmöbler-soffbord-bänk

Du kan också göra trädgården modern med rätt trädgårdsmöbler och dekorationer. Använd möbler av naturmaterial. Dessa är en annan fin kontrast till de oklanderligt anordnade växterna och de vita väggarna. Välj till exempel möbler för vardagsrummet eller matsalen av drivved. Ett slitet tråg har också en dekorativ effekt.

fäktning

trädgård-modern-design-trädgård-staket-horisontella-remsor-pelare

Staketet av horisontellt fästa lameller är mycket typiskt i modern trädgårdsdesign. Men med all annan symmetri i trädgården kan du lägga till lite variation om du gör trädgården modern. Separera de enskilda elementen från varandra med vertikala. Du kan också uppnå detta med hjälp av höga och smala växter. Man bör dock vara försiktig så att de vertikala delarna inte förekommer för ofta. Annars ger det känslan som om du satt i ett fängelse.

belysning

trädgård-modern-design-belysning-gräsmatta-vård-matbord

Om du vill utforma trädgården på ett modernt sätt, tänk på rätt belysning. Detta är av stor betydelse i modern design. Ljuset spelar till och med en större roll än själva lampan, därför väljer man enkla ljuskällor. Planera vilka områden du vill markera med ljuset på natten. Gillar du särskilt de symmetriskt arrangerade växterna eller föredrar du tegelväggen? Detta bestämmer de områden som ska betonas i trädgården.