Idéer på framgården – hur kan du dekorera det?

Framträdgårdsdesign-idéer-rabatt-egendom-underhållna-träd-fleråriga växter

Yttergården är den del av din fastighet som omedelbart fångar ögat bredvid ditt hus. Av denna anledning ska det också se välvårdat och vackert ut. När allt kommer omkring vill du välkomna dina gäster på det perfekta sättet. Träd och fleråriga växter är särskilt tidskrävande. Dessa är helt enkelt planterade in och kommer att glädja dig i många år. Det enda du behöver göra för dessa växters välbefinnande är att vattna dem regelbundet.

Men om du gillar att arbeta i trädgården ofta och med nöje kan du också skapa vackra rabatter i ljusa färger på gården och ändra dem beroende på årstid. Men låt dig överraskas av våra idéer om trädgårdsdesign, eftersom det finns olika varianter för varje smak. de Designidéer på gårdsplanen kan ge dig lite inspiration om du planerar din gård och är osäker på hur du fördelar växter och träd.

1. Designidéer på gården – en liten säng

imponerande-fram-trädgård-design-idéer-gräsmatta-klippt-liten-säng

Den stora ängen som pryder den här trädgården får en liten pepp vid bädden av röda blommor. Lägg till några buskar och träd så har du allt du behöver för att imponera på dina grannar.

2. Förgårdens designidéer för golv

Framträdgårdsdesign-idéer-trädgårdsstig-böjd-sand-grus-grus-yta

Lek med golvet för att uppnå fantastiska effekter som du kompletterar med några växter. På så sätt kan du till och med spara dig själv när du klipper gräsmattan. De minskar trädgårdsarbetet i trädgården till ett minimum.

3. Designidéer på gårdsplanen – grönsaksodling

Framträdgård-grönsaks-trädgård-skapa-grönsaksbäddar-klättringshjälpmedel-trä-att-göra-det-själv

Vem säger att grönsaksträdgården måste vara på bakgården? Lägg den bara på gården, om platsen där är mer lämplig. Med lite grus för raka stigar och några upphöjda sängar av träramar kan du göra underverk och dra nytta av det med friska grönsaker.

4. Färgglada och frodiga

idéer-för-trädgård-design-färgglada-frodiga-med-blommor-välskötta äng

Istället för ett staket kan du också använda buskar och buskar för att “stänga” din egendom i området på gårdsplanen. Bli ännu mer upphetsad över att komma hem genom att skapa en hälsning från färgglada blommor och buskar.

5. Framgårdens design – Frodigt och grönt

trädgårdsdesign-idéer-grönt-frodiga-buskar-gräs-natursten-golv

Du kan också dekorera vägen till huset med frodiga växter. Resultatet är en vild utseende men ändå snygg framgård som du kommer att vara ovillig att lämna. I detta exempel har trädgården anlagts i steg för att matcha trappans nivå.

6. Tillbehör till gården

Framträdgård-design-idéer-golv-vas-lera-vatten funktioner-trädgård fontän

Förutom blommorna och eventuellt stenarna kan du också lägga till andra dekorationer på gårdsplanen för att göra det mer attraktivt. I detta exempel används en vänd vas för detta ändamål. Dessutom pryder gula blommor trädgården, liksom ett enda träd. Golvet för sängen, som är tillverkat av träflis och får trädgården att se ännu mer naturlig ut, ger också ett snyggt utseende.

7. Säng under fönstret

idéer-enkel-trädgårdsdesign-idéer-säng-under-fönster-klippt-gräsmatta

Om du lägger stor vikt vid en ren gräsmatta kan du fortfarande skapa en vacker rabatt utan att störa själva gräsmattan. Använd helt enkelt området under fönstret, som du kan förvandla till en effektiv, höjd säng.

8. Hällträdgård på gården

Bergträdgård-trappor-trädgårdsdesign-stödväggar-lutningsskydd

Denna trädgård bevisar att mindre ibland kan vara mer. För utformningen av gårdsplanen behöver du inte nödvändigtvis stora mängder växter. Du kan också använda stenar för att skapa en imponerande gård. Strö några buskar emellan för ett naturligt utseende.

9. Framträdgårdsdesignidéer för en ängslook

idéer-fram-trädgård-design-gräsmatta-äng-liknande-häck-växter

Genom att lämna gott om gräsmatta och bara välja några buskar för din uteplatsdesign kan du spara mycket tid på underhåll och ändå få en snygg trädgård att vara stolt över.

10. Skapa en damm

konstgjord damm-skapa-fram-trädgård-design-vatten-spel-fontäner

En damm behöver inte vara i trädgården. Det kan också göra ett underbart intryck på gården, särskilt om du kombinerar det med vattenfunktioner som en fontän eller vattenfall. Dessutom, ram in den med vackra och färgglada blommande blommor, buskar eller buskar.

moderna-fram-trädgård-design-exotiska-träd-arter-palm-kvarhållande-vägg-kantstenar

Framträdgårdsdesign-idéer-dekoration-natursten-trappor-höjda sängar-gräsmatta

Framträdgårdsdesign-idéer-dekoration-modern-gräsmatta-betong-plattor

Framträdgårdsdesign-idéer-utsmyckning-ytterdörr-trädgårdsväg-blomma-ytterdörr

framträdgård-design-idéer-dekorera-gamla-cykel-växter-vintage